بر اساس بررسیهای سایت وبومتریکس رتبه جهانی دانشگاه ارومیه در ژانویه ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پلهای داشته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس بررسیهای سایت وبومتریکس رتبه جهانی دانشگاه ارومیه کسب رتبه جهانی در سال ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پلهای داشته است.
سایت وبومتریکس با بررسی بیش از ۳۱۰۰۰ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی از ۲۰۰ کشور جهان، آخرین نسخه خود (نسخه بتا) از رتبهبندی دانشگاهها را در بیست و هشتم ژانویه سال جاری منتشر کرد. ۱۱۹۹۴ دانشگاه از سراسر جهان و ۷۱۴ دانشگاه از ایران موفق به حضور در این رتبهبندی شدهاند. رتبه اول تا پنجم از کشور ما به ترتیب متعلق به دانشگاههای تهران، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، امیرکبیر و شریف و با رتبه جهانی ۳۴۹، ۴۴۶، ۵۸۰، ۵۹۴ و ۶۵۹ است.
دانشگاه ارومیه با رتبه ۲۹ کشوری و ۱۹۰۲ جهانی، رشد مناسبی را در طی یک سال تجربه کرده است. رتبه جهانی دانشگاه ارومیه در ژانویه ۲۰۲۰ برابر ۲۱۴۵ و جولای ۲۰۲۰ برابر ۲۰۲۱ بود که با کسب رتبه جهانی ۱۹۰۲ در ژانویه ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پلهای داشته است. همچنین در طی این مدت رتبه کشوری دانشگاه از ۳۱ به ۲۹ بهبود یافته است.
سایت وبومتریکس (Webometrics) از معتبرترین و جامعترین پایگاههای رتبهبندی مبتنی بر ارزیابی وبسایت دانشگاههای جهان است.
ین سایت از سال ۲۰۰۴ و در هر سال دو بار در هفتههای اول ژانویه و جولای هر سال اطلاعات را استخراج، تجزیه و تحلیل و اواخر همین ماهها نتایج را منتشر میکند.
هدف اصلی وبومتریکس ارتقای گردش آزاد دانش دانشگاهیان برای افزایش معنیدار انتقال علوم تولید شده در دانشگاهها به تمام جامعه بشری است.
وبومتریکس وبسایتها را از نظر طراحی و یا تعداد بازدیدها عمومی ارزیابی نمیکند، بلکه سایت هر دانشگاه را آئینه تمام نمایی از عملکرد آن تلقی میکند و آن را نماینده راستین در انعکاس دستاوردهای دانشگاه، اثرگذاری در جامعه، جذب نخبگان و استعدادها و آموزش از را دور میداند.
به این ترتیب، این پایگاه، وبسایت دانشگاهها را از نظر فنی، طراحی و پیادهسازی رتبهبندی نمیکند، بلکه براساس شاخصهای وبومتریک (عملکرد دانشگاهها در تمامی حوزههای ماموریتی آن) و بیبلیومتریک (عملکرد دانشگاهها در ماموریت پژوهشی) دانشگاهها را رتبهبندی میکند.
در آخرین نسخه منتشر شده ۳ شاخص اصلی، مبنای رتبهبندی دانشگاهها در این نظام رتبهبندی بوده است. شاخص اول که مهمترین شاخص است و پنجاه درصد وزن از مجموع ۱۰۰ درصد امتیاز را به خود اختصاص میدهد مشاهدهپذیری (Visibility) است.
این شاخص تاثیر محتوای سایت را براساس شمار کل پیوندهای خارجی به سایت دانشگاه (پیوندهای برگشتی یا دریافتی هر دانشگاه از شبکههای خارجی) محاسبه میکند. شاخص دوم، شفافیت و امکان دسترسی آزاد Transparency or Openness)) به اطلاعات علمی است و در آن پژوهشگران پراستناد دانشگاه مورد ارزیابی قرار میگیرند و ۱۰ درصد از وزن ۱۰۰ درصدی شاخصها را به خود اختصاص میدهد.
شاخص سوم سرآمدی در پژوهش (Excellence or Scholar) است که در آن شمار پراستنادترین مقالات در ۲۶ حوزه موضوعی در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ مورد محاسبه قرار گرفتهاند و ۴۰ درصد از وزن ارزیابی را به خود اختصاص داده است.