دکتر سوری در رادیو گفتگو عنوان کرد: مسائلی درباره واکسن وجود دارد که جای آن در رسانههای عمومی نیست چرا که مردم را در انتخاب، دچار آشفتگی ذهنی میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر حمید سوری با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در آغاز با بیان این که رویارویی کشورهای مختلف با پاندومی به گونههای مختلف بوده است، اظهار کرد: شیوع ویروس در برخی از مناطق مانند کشورهای اروپایی هنوز رخنه نکرده است. بعضی از کشورها مانند نیوزیلند، سنگاپور و استرالیا با وجود شیوع گسترده موفق به کنترل شدهاند، دستهای سوم کشورهایی مانند ایران هستند که مرگ و میر درآنها با نوساناتی روبرو بوده است و یک سری از کشورهای اروپایی توانستند موج اول را بگذرانند و یک دوره کوتاه وضعیت را کنترل کنند و دوباره شاهد تشدید بیماری باشند.
وی یادآور شد: ایران هنور در موج اول بیماری به سر میبرد و در حال حاضر ممکن است با پیک چهارم شیوع مواجه شود. به معنای دیگر ما هنوز موفق به کنترل اپیدمی نشدهایم و با فراز و نشیبهایی مواجه بودهایم.
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، طرح شهید سلیمانی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با شروع این طرح از ابتدای آذرماه شاهد افت روند بیماری بودیم به طوری که کمتر کشوری توانسته است با این سرعت، منحنی مرگ ویروس را به صورت نزولی درآورد.
سوری درباره روش پیشگیری شیوع ویروس گفت: یکی از روشهای درنظر گرفته شده رصد و رهگیری افراد مبتلا میباشد. در این طرح باید تمام افراد مبتلا یا مشکوک که یک درصد از جمعیت را تشکیل میدهند، با فناوریهای نوین از طریق وسایل الکترونیک و هوشمند مانند موبایل و کارت سوخت رهگیری شوند تا جابجایی آنها محدود و فرآیند درمان آنها کامل شود.
وی خاطر نشان کرد: با رصد و کنترل این دسته افراد، ۹۹ درصد جامعه ایمن خواهند بود و نگرانی بابت شیوع ویروس وجود نخواهد داشت.
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ به شیوع ویروس انگلیسی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که همه مسافران هنگام ورود به کشور ایزوله نشدهاند تعداد بیماران افزایش یافته است. درواقع در ابتدا تمام پروازهای مستقیم تحت کنترل قرار گرفتند، از این رو افرادی که به صورت غیرمستقیم از انگلیس به کشور وارد شدند کمتر بررسی شدند و بیماری شیوع پیدا کرد.
سوری خاطرنشان کرد: برای تزریق یک واکسن باید به چند نکته توجه کرد؛ نخست این که مولفههای مهم و اولویتهای اپیدمیولوژی بیماری را در نظر بگیریم، مثلا گروههای پرخطر و تعداد دزهای مورد نیاز را شناسایی کنیم، در مرحله بعد اثربخشی و دوره ایمنی واکسن را بدانیم و موضوع مهم این که بتوانیم به صورت شفاف از پروسه تولید واکسن مطلع شویم.
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ تصریح کرد: مسائلی درباره واکسن وجود دارد که جای آن در رسانههای عمومی نیست چرا که مردم را در انتخاب، دچار آشفتگی ذهنی میکند. اگر یک کارشناس با تشخیص خود قصد دارد یک واکسن را تزریق نکند نباید آن را به صورت علنی اعلام کند و موجب تنش در جامعه شود.
وی با بیان اینکه مسائل سیاسی و امنیتی درباره تزریق واکسن وجود دارد، اظهار کرد: طبیعتا هر کشوری در تلاش است که واکسن بیماری را خودش تهیه کند، ایران هم این توانایی را دارد و پیشرفتهای بسیار خوبی در این باره رخ داده است.
سوری تاکید کرد: ما باید از تلاشهای صورت گرفته در این مسیر حمایت و نباید دانشمندان کشور را ناامید کنیم، گرچه ممکن است به هر دلیلی تولید واکسن میسر نشود و پژوهشها به نتیجه نرسد.