سیاستمدار برجسته کُرد تصریح کرد که انحلال ارتش عراق و (تلاش برای) تجزیه این کشور خواسته رژیم صهیونیستی بود که آمریکا آن را اجرا کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «محمود عثمان» از رهبران سیاسی منطقه کردستان عراق، امروز (سهشنبه - دوم فوریه) تصریح کرد که تصمیم انحلال ارتش عراق و تجزیه این کشور خواسته رژیم صهیونیستی بود که دولت آمریکا در هنگام حمله به عراق آن را اجرا کرد.
به نوشته پایگاه خبری «المعلومه»، وی افزود: «فرآیند سیاسی در عراق به صورتی اشتباه آغاز شد و کنفرانس وین در سال ۱۹۹۲، عراق را به صورت کشوری چند طائفهای و چند قومیتی طبقهبندی کرد. آمریکا و بریتانیا عراق را به صورت کشوری طائفهای تقسیم کردند».
این شخصیت سیاسی برجسته منطقه کردستان عراق گفت: «آمریکا از سال ۲۰۰۳ به صورت مستقیم حاکمیت عراق را آغاز کرد بدون اینکه هیچ استراتژی شفافی در این امر داشته باشد. انحلال ارتش و تجزیه عراق یک خواسته اسرائیلی بود که آمریکا آن را اجرا کرد».
پس از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳، «پل برمر» حاکم غیرنظامی آمریکا در عراق به محض ورود، انحلال ارتش سابق رژیم صدام و کلیه سازمانهای دفاعی و امنیتی این رژیم را اعلام کرد و به این ترتیب عراق عملا به آمریکا وابسته شد.
برمر با این تصمیم خود، نیروهای نظامی و امنیتی عراق را با ۳۸۵ هزار نیرو در ارتش، ۲۸۵ هزار نیرو در پلیس و ۵۰ هزار نیرو در گارد ریاستجمهوری منحل کرد و اینچنین بود که عراق به جای کشوری آزاد شده از دست دیکتاتوری، عملاً به کشوری تحت اشغال تبدیل شود.
انتخابات پارلمانی بار دیگر به تعویق میافتد
محمود عثمان در بخش دیگری از سخنانش در خصوص انتخابات زودهنگام در عراق که یک بار به تاخیر افتاده است نیز، پیشبینی کرد که بار دیگر این انتخابات به تاخیر افتد.
وی در پایان هشدار داد که در صورت بروز اختلاف در خصوص نتایج انتخابات آتی، احتمالا در عراق مداخله بینالمللی حاصل خواهد شد.
این سیاستمدار کرد، چند روز پیش نیز گفته بود: به دلیل فقدان بستر مناسب از جمله عدم انجام سرشماری، جمع آوری نشدن سلاح غیر قانونی، وجود فساد گسترده و عدم مجازات گروههای مسلح و شبه نظامیان از جمله قاتلان، احتمال دارد انتخابات پارلمانی عراق بار دیگر به تعویق بیفتد.
به نوشته «کرد پرس» محمود عثمان نظارت سازمان ملل و کشورهای بزرگ بر انتخابات در عراق را فاقد اهمیت دانست و با اشاره به احتمال مشارکت گسترده در انتخابات آتی، تصریح کرد:، زیرا این کشورها و سازمانها از آنچه در پشت پرده اتفاق میافتد اطلاعی ندارند در نتیجه قادر به جلوگیری از تقلب نخواهد بود.
عثمان تاکید کرد: باید روند سیاسی عراق به صورت ریشهای مورد بازنگری قرار گیرد و احزاب حاکم به شکستشان اعتراف کنند. در غیر این صورت کشور به سوی سرنوشت نامعلوم و آینده بدتری خواهد رفت.
کابینه عراق ۱۹ ژانویه گذشته، روز دهم ماه اکتبر سال جاری میلادی (۱۸ مهر ماه سال ۱۴۰۰) را به عنوان موعد انتخابات زود هنگام عراق اعلام کرد. این در حالی بود که پیشتر «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق ششم ژوئن آینده (۱۷ خرداد) را زمان برگزاری انتخابات پارلمانی تعیین کرده بود، اما کمیساریای عالی انتخابات، برگزاری انتخابات در این تاریخ را مقدور ندانست و پیشنهاد ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) را طرح کرد، اما در نهایت تاریخ ۱۰ اکتبر به عنوان موعد برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام شد.