رییس پژوهشگاه هوافضا بیان کرد: ما تنها کشوری هستیم که قدرت پرتاب ماهواره با پرتابگر ملی و بومی را داریم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، فتح الله امی رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» به مناسبت روز فناوری فضایی گفت: تا قبل از انقلاب موضوعی تحت عنوان «صنعت فضایی» در ایران وجود نداشت. کاربرد بخش فضا فقط این نیست که انسان را در مدار زمین و ایستگاههای بینالمللی قرار دهیم بلکه همانطور که در سند ناسا هم اشاره شده، فناوری فضایی برای خدمات رساندن به مردمی است که روی زمین زندگی میکنند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت ویژه فناوری فضایی در خدمات رسانی به مردم اظهار کرد: در حال حاضر خدماتی مانند شبکههای تلویزیونی و رادیویی و GPS مربوط به همین صنعت و فناوری فضاست. ما در حال حاضر بیش از ۲ هزار و ۲۷۰ ماهواره فعال در مدار زمین داریم که خدمات مخابراتی، سنجش از دور، تحقیقاتی، نظامی و علمی ارائه میکنند.
رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم با اشاره به فعالیت ۲۴۴ هیئت علمی هوافضا در ۱۶ دانشگاه ایران گفت: هم اکنون ۵۲۱ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۳۷۰ دانشجو در مقطع ارشد و ۱۷۲ نفر هم در مقطع دکتری مشغول تحصیل در این رشته هستند و این درحالیست که قبل از انقلاب، رشته دانشگاهی در این حوزه وجود نداشت.
وی از فعالیت ۲۱۰ شرکت فناور در کشور خبر داد و گفت: این شرکتها تاکنون ۲ هزار فناوری و ۱۰۰ هزار شغل در بخش هوا فضا تولید کردهاند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس در رابطه با خصوصی یا دولتی بودن این حوزه گفت: کارفرمای فناوری هوافضایی به طور کلی با حاکمیت و دولت است یعنی این دولت است که باید پروژهها را تعریف کند و برای آنها بودجه اختصاص دهد.
امی با بیان اینکه ما تنها کشوری هستیم که قدرت پرتاب ماهواره با پرتابگر ملی و بومی را داریم، گفت: اگر ده کشور منطقه را در نظر بگیریم در رتبه اول و اگر ۲۷ کشور منطقه را در نظر بگیریم در نظر رتبه پنجم قرار داریم.