ماهواره نوید که در سال ۹۰ از پایگاه فضایی سمنان به فضا پرتاب شد پس از ۵۰ گردش به دور زمین، ماموریت خود را با موفقیت در سال ۹۱ به پایان رساند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، ماهواره نوید علم و صنعت که به اختصار ماهواره نوید نیز نامیده میشود، سومین ماهواره پرتاب شده ایرانی و نخستین ماهواره ساخت مرکز تحقیقات ماهوارهای دانشگاه علم و صنعت است که در ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ مصادف با روز فناوری فضایی رونمایی شده بود. ماموریت این ماهواره تصویربرداری از زمین با وضوح تصویر ۷۵۰ متر مبتنی بر روش جاروبی و به صورت تک باند است. این ماهواره در ساعت سه و نیم بامداد (به وقت محلی) روز جمعه، ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ از پایگاه فضایی سمنان به فضا پرتاب شد. ماهوارهبر سفیر این ماهواره را با خود به فضا حمل کرد.
این ماهواره که وزنی معادل ۵۰ کیلو داشت و از کلاس ماهوارههای میکرو به شمار میرفت، در مدار بیضوی و در ارتفاع ۲۵۰ تا ۳۷۵ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره کاملا بومی و دارای زیر سیستمهای تامین توان، زیرسیستم تعیین و کنترل وضعیت با استفاده از حسگرها و عملگرهای دینامیکی بود و در آن حسگرهایی، چون حسگر خورشیدی، مغناطیسی و عملگر مغناطیسی نصب شده بود.
این ماهواره همچنین دارای زیرسیستم الکترونیک روی بردی بود که شامل کامپیوتر مرکزی، فرماندهی، بخش تلهمتری و دارای کامپیوتر روی برد و قابلیت صدور فرمان از ایستگاههای زمینی میشد. برای پیگیری و رصد، دریافت و ارسال فرامین در فواصل عبور از روی ایران در مدار بیضوی پنج ایستگاه زمینی در نقاط مختلف کشور ایجاد شده بود. این ماهواره هر ۹۰ دقیقه یک دور به دور زمین چرخید و دوربین نصب شده روی آن که از رزولوشن مناسبی برخوردار بود عکسهایی از روی ایران گرفت و به ایستگاههای زمینی مخابره کرد.
ماهواره نوید فعالیت فضایی خود را با موفقیت سپری کرد و تصاویر دریافتی آن با کاربردهای عملیاتی در حوزههای جو و علوم هواشناسی، منابع و بلایای طبیعی و همچنین اطلاعاتی، چون رطوبت و دمای هوا و مواد شیمیایی جو، بادها، برف و باران و اقیانوس به زمین مخابره شد. این ماهواره ۱۴ فروردین ۹۱ به کار خود پایان داد. این ماهواره ۵۰ دور گرد زمین چرخید.