به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ سوپرمارکتها از جمله مراکز خریدی هستند که عموم مردم برای تهیه مایحتاج زندگی روزمره خود به آنها مراجعه میکنند.
گاهی مواقع عرضه و فروش برخی از اقلام و کالاهای ممنوعه در برخی از سوپرمارکتها معضلی جدی و حائز اهمیت است که مسئولان مربوطه باید با جدیت وارد عمل شده و با عوامل متخلف برابر قانون برخورد کنند.
فروش دارو در سوپرمارکت از سالها پیش در برخی از این مراکز به صورت غیر مجاز و غیر قانونی انجام میشود و متاسفانه تنها به عرضه داروهای ساده و پیش پا افتاده مثل قرص سرماخوردگی و داروهای از این قبیل هم خلاصه نشده است.
در موارد متعددی داروهای مسکن و آرامبخش نیز در لیست داروهای مورد فروش در سوپرمارکتها هم وجود دارند و این ماجرا بدون نظارت مسئولان و در بیخیالی آنها انجام میگیرد.
در گزارش فوق یک فیلم کوتاه که به صورت دوربین مخفی طی روزهای اخیر ضبط شده است، از فروش دارویی به نام کلونازپام که از داروهای آرامبخش و ضد اضطراب مورد استفاده برای بیماران با تجویز و نظر پزشک متخصص است را مشاهده میکنید.
سوپرمارکت فوق در یکی از محلات پر آسیب شهر تهران واقع شده است و تقریبا همه مشتریان ثابت و قدیمی این قرص را مصرف کنندگان موادمخدر در این محله تشکیل میدهند .
به گفته مریم ۳۵ ساله که از بهبود یافتگان اعتیاد هم به شمار میرود، فروش قرصهای اعتیادآور مختلف در این سوپرمارکت به سالها قبل باز میگردد.
او میگوید که در دوران مصرف خود یعنی حدود ۱۵ سال پیش وقتی که به دنبال نشئگی بیشتر از مصرف موادمخدر بوده است، با خرید بدون محدودیت قرصهای کلونازپام، لورازپام و دیازپام از این سوپرمارکت این نشئگی را تامین میکرده است.
مریم همچنین گفت: در این محله بسیاری از افراد مصرف کننده انواع موادمخدر هستند و در خیلی از موارد پدر و مادرهای معتاد فرزندان کوچک و کم سن و سال خود را برای تهیه قرص راهی این سوپرمارکت میکنند.
او میگوید: بارها دیدهام که دختران و پسران نوجوان و کم سن و سال که خودشان هم معتاد به مصرف موادمخدی چون هروئین و شیشه هستند هم از این مغازه قرص خریداری و مصرف میکنند.
با این تفاسیر و با وجود کنجکاوی ذاتی و طبیعی که کودکان و نوجوانان دارا هستند، خطرات متعددی این کودکان را تهدید میکند و در صورت مصرف قرصهای مذکور توسط آنها مسمومیت شدید و اتفاقات ناگواری در انتظارشان خواهد بود.
نکته قابل تامل این است که این تنها سوپر مارکتی نیست که در این محله به فروش قرصهای اعتیادآور شبه مخدر اقدام میکند و تعداد بقالیهای به ظاهر سادهای که این قبیل قرصها را هم در سبد خرید برخی از خانوادههای ساکن در محل جای میدهند کم نیستند.
با مراجعه به این سوپرمارکت و تقاضای فردی که با وجود ظاهر موجه و عدم مصرف هیچ گونه موادمخدر و حتی سیگار، جهت ضبط دوربین مخفی، مشاهده کردیم که فروشنده هیچ ابایی از فروش قرصهای فوق به سایر افراد ندارد و تنها به درآمد خود از فروش این قبیل داروها فکر میکند.
فروشنده قرص کلونازپام را هم در قفسه میان سایر اجناس جا داده و در کنار همان چیپس، پفک، آدامس، ترشی، بیسکوییت و سایر اقلام موجود در سوپرمارکت در جعبهای هم جایی برای قرصهای اعتیادآور مذکور باز کرده است.
اینکه چگونه طی سالیان متمادی، عرضه و فروش قرصهای شبه مخدر در یک سوپرمارکت چطور هیچ نوع برخورد قانونی با این اقدام غیر قانونی صورت نگرفته است خود جای سوال دارد.
خبرگزاری دانشجو مطابق قانون و به رسم اخلاق رسانهای از ذکر آدرس و نشانی دقیق سوپرمارکت فوق خودداری میکند و آماده همکاری و ارائه اطلاعات دقیق به مسئولان ذیربط جهت برخورد قانونی با فروشنده متخلف فوق است.