به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سرنوشت نظامیان آمریکایی در افغانستان گفت که دولت «جو بایدن» هنوز تصمیمی درباره ادامه استقرار نیروهایش در خاک افغانستان بعد از اول ماه مه نگرفته است، اما همه گزینهها در این زمینه روی میز است.
در حالیکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده طبق توافق با طالبان قول داده بود که نظامیان آمریکایی را تا ماه مه 2021 از افغانستان خارج میکند اما دولت بایدن قصد دارد در این تصمیم بازنگری کند.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، سفر «زلمای خلیل زاد» به کابل را ادامه دیپلماسی واشنگتن در منطقه خواند.
خلیل زاد روز شنبه 16 اسفند وارد کابل شد و با مقامات ارشد افغانستان از جمله «اشرف غنی» رئیس جمهور این کشور دیدار و رایزنی کرد.
رسانههای آمریکایی از قول مقامات این کشور میگویند که هدف از سفر خلیل زاد به کابل و دیگر کشورهای منطقه این است که واشنگتن قصد دارد انرژی تازهای برای دیپلماسی در ارتباط با افغانستان تزریق کند.
این اولین سفر یک مقام ارشد آمریکا به افغانستان از زمان روی کار آمدن جو بایدن است.
ند پرایس در نشست خبری خود در یکشنبه شب در پاسخ به سوالی درباره نامه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهور افغانستان نیز گفت: ما به طور کلی درباره مکاتبات ادعایی با رهبران خارجی اظهار نظر نمیکنیم.
برخی رسانهها روز گذشته از نامه نگاری بین وزیر خارجه آمریکا و رئیس جمهور افغانستان در زمینه برگزاری نشست صلح این کشور با حضور ایران، روسیه ، چین و برخی کشورهای دیگر با میزبانی ترکیه خبر داده بودند.
به نوشته روزنامه «دیلی صباح»، شبکه تلویزیونی «طلوع نیوز افغانستان» نامه «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده به غنی را منتشر و از وی نقل کرده بود که وی در این نامه چهار پیشنهاد را برای روند صلح افغانستان ارائه داده است.
براساس گفته منابع خبری، اگر مقدمات سیاسی لازم در دولت افغانستان و گروه طالبان فراهم شود، یک نشست در سطح سران سیاسی جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان، هرچه سریعتر به میزبانی ترکیه در شهر «آنکارا» برگزار خواهد شد.