دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: علیرغم شرایط سخت فراگیری کرونا در جهان، ایران موفق به کشف ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ شد که نسبت به سال ۲۰۱۹ شاهد افزایش ۴۱ درصدی کشفیات مواد مخدر هستیم و این امر نشان دهنده پایبندی ایران به تعهدات بینالمللی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در نشست تخصصی اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه همکاریهای بین المللی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: علیرغم بیش از یکدهه از تلاشها برای مانع تراشی در مسیر مبارزه با مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خوبی به دست آمده است.
وی افزود: در دنیا بیش از یک قرن از مبارزه با مواد مخدر میگذرد، اما متاسفانه شاهد افزایش روند تولید، قاچاق و مصرف مواد مخدر هستیم بگونهای که در ۱۰ سال اخیر مصرف مواد مخدر و مصرف دو برابر شده است. ضمن اینکه در افغانستان شاهد افزایش فزاینده تولید مواد مخدر سنتی و صنعتی هستیم که در دو دهه اخیر با حضور اشغالگران در این کشور، تولید و کشت حدود ۵۰ برابر شده است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی با همه توان به مبارزه با مواد مخدر ادامه میدهد، تصریح کرد: علیرغم شرایط سخت فراگیری بیماری کوید ۱۹ در جهان، ایران موفق به کشف ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ شد که نسبت به سال ۲۰۱۹ شاهد افزایش ۴۱ درصدی کشفیات مواد مخدر هستیم که این امر نشان دهنده پایبندی ایران به تعهدات بین المللی است.
وی یادآور شد: ضمن اینکه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از اموال نامشروع قاچاقچیان کشف و ضبط و توقیف شده که ضربه مهلکی به قاچاقچیان زده و این میزان اموال از چرخه اعتیاد حذف شده است.
به گفته مومنی، متاسفانه در سال جاری ۹ شهید و دهها جانباز و مجروح در امر مبارزه با مواد مخدر داشتیم.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه دستاوردها فقط در حوزه مقابله نیست بلکه ایران در حوزه پیشگیری، درمان، توانمندسازی و کاهش آسیب به توانمندی شگرفی رسیده، افزود: با اجرای طرح «یاریگران زندگی» موفقیتها و دستاوردهای خوبی در عرصه درمان، پیشگیری و کاهش داشتیم. همچنین شاهد رویکرد نوین در درمان هستیم بگونهای که در سال گذشته مرکز تهران از سوی سازمان ملل به عنوان مرکز پژوهش و درمان برگزیده و کار خود را شروع کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه معتادان متجاهر فقط در استان تهران توانستیم بیش از ۷۰ درصد از معتادان متجاهر را سامان دهیم که خوشبختانه امروز معتادانی که در کوچهها میخوابیدند، در نظام سلامت به مدافعان سلامت در تولید ماسک و گان کمک میکنند.
مومنی با تاکید بر اینکه نگهداری این معتادان که از سال ۹۸ آغاز شد به جلوگیری از انتشار بیماری در سطح شهر کمک کرد، افزود: در حال حاضر در تهران بیش از ۱۵ هزار نفر با استانداردهای روز دنیا نگهداری میشوند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر راه نجات بشریت از این پدیده شوم را همکاری، پایبندی همه کشورهای دنیا همانند جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بین المللی بصورت قاطعانه و صادقانه عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه عکس این را شاهد هستیم. اما در ایران به دلیل وجود باورها، آموزههای دینی، فرهنگ و تاریخ و تاکیدات رهبر معظم انقلاب و پیگیریهای رییس جمهوری، مبارزه با مواد مخدر به خوبی پیش رفته است.
وی افزود: رهبر معظم با بیان سیاستها و پیگیریهای ویژه و مطالبه گری در این عرصه، این فضا را به وجود آورد ضمن اینکه رییس جمهوری به عنوان رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر در راس این امور قرار دارد. این یعنی امر مبارزه با مواد مخدر به سازمان دیگری واگذار نشده بلکه همه نظام و بیش از ۱۱ سازمان و نهاد لشکری و کشوری در این امر تلاش دارند.
مومنی تاکید کرد: اگر همین الگو در تمام دنیا پیاده شود میتوان گفت این پدیده قابل ساماندهی است، زیرا وفاداری، همدلی و هماهنگی موجب پیشرفت کارها میشود.