کد خبر:۹۲۰۱۰۰

تلاش پژوهشگران دانشگاه دامغان برای تبدیل ضایعات پسته به کربن

رئیس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه دامغان گفت: دانشگاه دامغان با همکاری شرکت مایان شیمی مشغول تبدیل ضایعات پسته به کربن (ذغال) فعال است که ارزش افزودۀ قابل توجهی دارد.

عید ۲۶// تلاش پژوهشگران دانشگاه دامغان برای تبدیل ضایعات پسته به کربن

مهدی صرفی، رئیس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه دامغان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در رابطه با معرفی مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه دامغان گفت: رسالت مرکز ارتباط با صنعت، این است که تولیدات علمی که در دانشگاه صورت می‌پذیرد را با صنعت، بازار و جامعه نزدیک کند و نتیجه این ارتباط، برای دانشگاه و صنعت ملموس خواهد بود.

صرفی با بیان اهداف تشکیل مرکز ارتباط با صنعت اظهار کرد: چند سالی است که دانشگاه‌های کشور به سمت ارتباط فعال با صنعت حرکت می‌کنند و در دانشگاه دامغان نیز از سال ۱۳۹۴، مرکز ارتباط با صنعت به صورت یک واحد جداگانه تعریف و این فرآیند شروع شده است.

رئیس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه دامغان افزود: در چند سال اخیر حوزۀ پروژه‌ها و کار‌های این مرکز، از نظر مبلغ و تعداد رشد خوبی داشته و در حال حاضر، بیش از سی طرح را برای جامعه و صنعت انجام داده‌ایم که طیف متنوعی از تمام رشته‌ها را شامل می‌شود. دانشگاه یک بنگاه تجاری نیست و در کنار توجه حداکثری به پیشرفت علمی و آموزشی، بیشتر به دنبال خدمات‌دهی به جامعه است و بخش عمده درآمد این طرح‌ها، در خود پروژه صرف می‌شود. خوشبختانه در دانشگاه دامغان علاوه بر اساتید، تعداد زیادی از دانشجویان نیز در این پروژه‌ها مشغول هستند که دانشکده‌های شیمی و زمین‌شناسی در این زمینه فعالیت چشم‌گیری داشته‌اند.

وی در رابطه با کلینیک صنعت افزود: کلینیک صنعت یک کار خودجوشی است که در دانشکده فنی و مهندسی، با مشارکت تعدادی از دانشجویان و محوریت دکتر فضل‌الله‌تبار آغاز شده است. این گروه با مراجعه به شهرک صنعتی دامغان درصدد هستند خدماتی به شهرستان دامغان ارائه کنند و تاکنون جلسات مشترک خوبی نیز برگزار شده است.


صرفی خاطرنشان کرد: این کلینیک، مسیر ارتباط با صنعت را به صورت معکوس دنبال می‌کند و در انتظار مراجعه صنعت به دانشگاه نمی‌ماند، بلکه خود به سراغ قسمت‌های مختلف می‌رود. در حال حاضر چهار شرکت با این کلینیک در ارتباط هستند که حتما در سال‌های آینده این ارتباطات گسترده‌تر خواهد شد.

رئیس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه دامغان اشاره کرد: استفاده از مزیت‌های منطقه‌ای و استانی از دیگر برنامه‌های این مرکز می‌باشد. با توجه اینکه یکی از شاخص‌ترین محصولات شهرستان دامغان و استان سمنان، پسته است، در این زمینه، طرحی جامع به وزارت علوم ارائه شد و از طرف این وزارت‌خانه مورد تأیید قرار گرفت. مطابق این طرح، دانشگاه در مأموریت پسته، به عنوان یک مأموریت منطقه‌ای وارد شده است.

 

صرفی گفت: در این طرح به صورت متمرکز و با انگیزۀ دوچندان مشغول فعالیت هستیم تا دانشگاه بتواند خدماتی را به این بخش ارائه کند. دو اقدام در این رابطه انجام شده و چند طرح نیز در حال انجام است. پروژه‌ای با شرکت نوید نو قومس انجام دادیم که تهیه و تولید کود اورۀ فرمالدهید بود که مورد استفاده بسیاری از کشاورزان است. این پروژه، با همکاری مشترک این شرکت و دانشکدۀ شیمی انجام شد و در مراحل نهایی تولید محصول قرار دارد.

وی افزود: یکی از معضلات در زمینه پسته، حجم بسیار زیاد پوست تازه پسته است که تقریبا هیچ کاربردی ندارد. طرحی با همکاری شرکت مایان شیمی در حال انجام است و دانشگاه دامغان مشغول انجام مطالعات آن است؛ تبدیل این ضایعات به کربن (ذغال) فعال است که ارزش افزودۀ قابل توجهی دارد.

صرفی اضافه کرد: در هسته‌های فناور ما هم ایده‌ها و طرح‌های دانشجویی با نظارت اساتید وجود دارد که ما حمایت می‌کنیم و امیدواریم بیش از پیش بتوانیم علاوه بر خدمات آموزشی دانشگاه، خدمات دیگری را نیز به جامعه ارائه نماییم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار