آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۰۴۰۹
در طرحی تحقیقاتی صورت گرفت

مدل‌سازی الگو‌های ریتمیک در رفتار‌های جمعی طبیعت با همکاری پژوهشگر دانشگاه خلیج فارس و پژوهشگران بین‌المللی

عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه خلیج فارس بوشهر در طرحی تحقیقاتی با همکاری جمعی از محققان بین‌المللی، موفق به مدل‌سازی الگو‌های ریتمیک مشاهده شده در طبیعت توسط سیستم نوسانگر‌های کوپل شده با ابعاد بالا شد.

عید 39 // الگو‌های ریتمیک در رفتار‌های جمعی طبیعت با همکاری مشترک پژوهشگر دانشگاه خلیج فارس و پژوهشگران بین‌المللی مدل‌سازی شد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حرکت توده‌ای از ماهی‌ها در هنگام مواجهه با شکارچی و همچنین فعالیت الکتریکی نوسان‌گونه مغز هنگام خواب نیمکره‌ای و یا رفتار نوسانی سلول‌های قلبی در زمان تنفس، از جمله پدیده‌های مهم تناوبی رخ داده در طبیعت پیرامون ما هستند و تلاش برای مدل‌سازی و درک مکانیزم نهفته در این سیستم‌ها، همواره مورد توجه محققان بوده است.

 

در این راستا، پویا منشور عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه خلیج فارس بوشهر در طرحی تحقیقاتی با همکاری جمعی از محققان از کشور‌های ایتالیا، اتریش، چین و اسلوانی، موفق به مدل‌سازی الگو‌های ریتمیک مشاهده شده در طبیعت مانند فعالیت تناوبی سلول‌های مغزی و قلبی، توسط سیستم نوسانگر‌های کوپل شده با ابعاد بالا شدند.

 

در این کار تحقیقاتی، سیستمی از نوسانگر‌های کوپل شده در ابعاد بالا طراحی شد؛ با به کارگیری خاصیت تکاملی و سازگاری رفتار‌های جمعی این نوسانگر‌ها بررسی شده‌اند. در این کار برای نخستین بار یک چنین رفتار‌های جمعی ریتمیک گونه مدل‌سازی می‌شوند.


در این پروژه تحقیقاتی، با تعمیم مدل معروف کوراموتو برای ابعاد بالاتر از ۲ و معرفی مکانیزم بازخورد مثبت بین قدرت کوپل شدگی بین نوسانگر‌ها و پارامتر نظم کلی، الگو‌های جدید و غیرمنتظره‌ای برای اولین بار مشاهده می‌شوند. گذار به حالت همزمانی برای تمامی ابعاد زوج به صورت انفجاری است در حالی که برای ابعاد فرد، در حین گذار، با حالت‌های ریتمیک مواجه می‌شویم که تاکنون در هیچ یک از مدل‌های پیشین مشاهده نشده و گامی بزرگ به سوی کشف دینامیک ریتمیک در رفتار‌های جمعی در سیستم‌های طبیعی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار