وحید ضرغامی قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آییننامه و دستورالعمل اجرایی حمایت از فعالیتهای فناورانه اعضای هیئت علمی گفت: این آییننامه در دی ماه ۹۹ مصوب شد و براساس فراخوانهای انجام شده درحال حاضر ۴۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاه با کارهای فناورانه درخور، رزومهشان را ارسال کردند تا فعالیت آنها را بررسی و بعنوان امتیاز ترفیع برایشان لحاظ کنیم.
ضرغامی ادامه داد: باید به گذشته برگردیم تا بتوانیم بگوییم برای اساتید در این زمینه تا چه اندازه انگیزه ایجاد کردهایم. دانشگاه آزاد اساتید فناور بسیاری دارد، اما در گذشته به دلیل نبود چنین رویکردی خیلی از اعضای هیئت علمی خارج از چارچوب دانشگاه فعالیت کسبوکار راهاندازی کردند و به درآمدزایی مشغول هستند.
وی افزود: بعنوان مثال برای داشتن فضای فیزیکی هزینههای بسیاری میکنند درحالیکه دانشگاه به اندازه کافی فضای فیزیکی و زیرساخت دارد. در این آییننامه اعلام شده که شرایط بهرهگیری از زیرساختهای دانشگاه آزاد برای توسعه کسبوکار اعضای هیئت علمی فناور فراهم است و دیگر لازم نیست که آنها بیرون از محیط دانشگاه برای این کار هزینههای زیادی را متحمل شوند.
قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد عنوان کرد: این تصمیم هم باعث نفع اقتصادی (به لحاظ شرکت و فعالیت فناورانه) و هم نفع ارتقا و ترفیع علمی هیئت علمی میشود. درحال حاضر مراکز رشد دانشگاه به ما اعلام کردند که اعضای هیئت علمی به آنها مراجعه کردند و درباره آموزشهای کسبوکار و توسعه فناوری از آنها سوال کردهاند.
ضرغامی بیان کرد: این آییننامه در آینده اعضای هیئت علمی بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد و باعث میشود نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه به سمت نظام کارآفرینی و فناوری سوق پیدا کند.
وی اظهار داشت: انتظار داریم در سالهای آینده دانشگاه آزاد با کمک اعضای هیئت علمی شرکتهای فناور بیشتری را داشته باشد. این مسئله دو ارزش افزوده برای دانشگاه خواهد داشت اول آنکه از لحاظ ایجاد شرکتهای زایشی بتواند درآمدهای غیرشهریهای خود را افزایش دهد و همچنین وجود شرکتها نویدبخش حضور بیشتر مردم و دانشجویان در دانشگاه آزاد است که فرزندان این مرز و بوم بتوانند در این دانشگاه کسبوکار را فرا گیرند.