جبارعلی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره بازنگری دروس این دانشگاه گفت: الزام داریم که هر ۵ سال یک بار دروس دانشگاه علم و صنعت را مورد بازنگری قرار دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر به اصلاح و بازنگری سرفصلهای حدود ۵۰ رشته - گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و حدود ۲۰ رشته گرایش در مقطع کارشناسی مشغول هستیم؛ به طوری که مدیر مسئول این بخشها تعیین شده است و از طریق وزارت علوم نیز در حال حمایت هستند.
ذاکری با بیان اینکه در مواردی نیز که رشتههای منحصر به فرد وجود دارد، دانشگاه خود حمایت میکند، اظهار کرد: البته همه صحبتهای بنده به این معنی نیست که همه دروس و همه سرفصلها مورد بازنگری قرار گیرند؛ بلکه باید در این زمینه یک فرایند پیوسته وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: با توجه به اختیاراتی که به دانشگاههای بزرگ داده شده است، طی ۱۰ سال گذشته اقدامات خوبی را دفتر برنامهریزی درسی دانشگاه علم و صنعت انجام دادهایم. با این حال باید بپذیریم که برخی از مباحث درسی علی رغم توسعه علم و فناوری کماکان مباحث کلاسیکی هستند که برای آن مباحث تدوین شدهاند و اکنون در حال اجراست؛ بنابراین با وجود تمام موارد گفته شده میتوانم بگویم که در دانشگاههای بزرگ پویایی وجود دارد و در حال حاضر هم همکاران به دنبال به روز کردن مباحث هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی رشتهها بخصوص رشتههای نوپا نیاز به بازنگری بیشتری دارند، اظهار کرد: دلیل آن شاید رشد علمی بسیار بالای آنها باشد، بنابراین بهتر است دقت بیشتری در به روزرسانی آنها شود. برخی از این سرفصلها برای رشتههای مرتبط با it، مهندس کامپیوتر و هوش مصنوعی نیز واقعا شاید دورههای ۵ ساله برای روزآمد کردن آنها دیر باشد؛ بنابراین باید با سرعت بیشتری به روزرسانی شوند.
ذاکری در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که دانشگاههایی که رشتههای انسانی دارند خود دانشگاهها باید وارد شوند، ولی برای توسعه کلاسیک و رشتههای کلاسیک سنتی طبیعتا به صورت متمرکز و از طریق وزارت علوم سرفصلها تغییر کند.