همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری، مرکز آموزش و تحقیقات محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور مسئولان دانشگاه، سازمان منطقه آزاد کیش و سازمان محیط زیست در جزیره کیش افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است، پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علم و صنعت در جزیره کیش به عنوان مرکزی برای تحقیقات بر روی گونههای مختلف جانوری، گیاهی و تثبیت حیات آنها از راه به کار بستن و توسعه فناوریهای نوین و همچنین آمادگی جهت حفاظت از سرمایه گرانقدر محیط زیستی این جزیره و سرزمین اصلی فعالیت کند.
در حال حاضر در این پژوهشکده آزمایشگاههایی همچون سیستمهای انرژی و محیط زیست، آنالیز دینامیک دریا، مرکز تحقیقات سازههای دریایی مرتبط با محیطزیست و محیطزیست فضاپایه و هواپایه دایر است.
همچنین مقرر شده است در آینده طرحهایی همچون سامانه رصد تغییرات اقلیمی جزیره کیش، تحقیق و توسعه بر روی مزارع عمودی، پایلوت تصفیه پساب، بازیافت ضایعات باطری، نمکزدایی غشایی از آب، پایلوت آب شیرینکن خورشیدی، سامانه هیدرو پونیک کاشت گیاه، سامانه هومند رصد آنلاین زیردریا در این پژوهشکده اجرا شود.
همزمان با این مراسم که با حضور ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران، ارجمندی معاون فرهنگی و اجتماعی، باقری رئیس پردیس کیش و چابهار دانشگاه علم و صنعت ایران، مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، منادی رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و تنی چند از مسئولان محلی برگزار شد؛ نمایشگاهی از محصولات و دستاوردهای مرتبط با محیط زیست، بیش از ۶۰ نفر از اساتید، دانشجویان و شرکتهای دانشبنیان مستقر در مراکز نوآوری و رشد دانشگاه علم و صنعت ایران در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
در این نمایشگاه ۵۰ محصول در زمینه محیط زیست در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفت که از جمله این محصولات میتوان به «شبکه حفاظت هوشمند محیط زیست»، «فیلتر جداکننده آب و روغن»، «اطلس پایداری شهری»، «خانه هوشمند رایان»، «دوچرخه هوشمند»، «اسکیمر جمع آوری لکههای نفتی»، «دستگاه تصفیه آب و پساب، کنترل رسوب و خوردگی»، «اسکوتر برقی هوشمند»، «تبدیل پسماند به انرژی»، «دستگاه تونل صدا»، «تولید نانو پودر آلفا – آلومینا از پسماندهای صنعتی» اشاره کرد.
علاوه بر چهار آزمایشگاه دایمی، هفت آزمایشگاه زیربخشی «رسوب و فرسایش خاک بستر دریا»، «مواد دارویی و فعال بیولوژیک»، «ژئوتکنیک دریایی»، «میکروبیولوژی دریایی»، «پسماند»، «پیرویز» و «بایودیزل»؛ به عنوان بخشی از تجهیزات و ظرفیتهای دانشگاه علم و صنعت ایران به نمایش گذاشته شده است.
گفتنی است در ادامه این آیین تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه علم و صنعت ایران، سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان منطقه آزاد کیش در مورد «ایجاد مرکز مقابله با آلودگیهای نفتی کیش» به امضاء رسید.