محمد طالعی، معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره خروج دانشجویان از کشور گفت: بخشی از مسئله خروج نخبگان از کشور به ساختار استعماری جدید با نام استعمار و جذب افراد نخبه کشورهای دیگر، بر میگردد؛ به طوری که اروپا و یا آمریکا دانشجویان ما را با حقوق هزار و صد یورویی برای انجام طرحهای صنعتی جذب میکنند. خب این یک گنجی است که رخ میدهد، زیرا آنها متقاضی هستند و با حمایت، دانشجویان خوب ما را جذب میکنند.
طالعی با بیان اینکه ما مجبور هستیم یکسری مکانیزمها را اجرا کنیم تا با وجود مشکلات اقتصادی، دانشجویان را برای ماندن در کشور امیدوارتر کنیم، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای که ما در دانشگاه خواجه نصیر انجام دادهایم، افزایش دورههای مهارت افزایی است. در این دورهها دانشجویان بحث کسب و کار را آموزش میبینند تا بتوانند بر اساس فعالیتهایی که انجام میدهند برای خود در کشور کسب و کار ایجاد کرده و درآمدزایی کنند.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اظهار کرد: در حقیقت با حجم فارغ التحصیلان دانشگاهی ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که تمام آنها در بخش دولتی استخدام شوند. همچنین در بخش فارغ التحصیلان دکتری نیز ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که آنها جذب موسسات تحقیقاتی شوند.
وی ادامه داد: در نهایت باید یک فرایندی ایجاد شود تا دانشجویان بتوانند خودشان کسب وکار خود را راهاندازی کنند و امیدی به استخدام در دانشگاهها و بخش دولتی نداشته باشند. در این حوزه دانشگاهها مدارس اشتغال، مدارس کسب و کار، دورههای مهارت افزایی در حین تحصیل، مراکز رشد، پارک علم فناوری را راهاندازی کردهاند تا اکوسیستم به نحوی شکل گیرد که خیلی از افراد در حوزه مربوط به خود کسب و کار ایجاد کنند.
طالعی در پایان خاطرنشان کرد: ما هر ساله مدرسه تابستانه کسب و کار خود را برگزار میکنیم. دورههای مهارت افزایی این دانشگاه نیز به صورت مستقل و هم با مشارکت پارکهای علم و فناوری برگزار میشوند. در سال ۹۹ با توجه شیوع ویروس کرونا عمده این فعالیتها به صورت مجازی برگزار شد.