به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ سفرهای نوروزی در حالی توسط برخی از هموطنان دنبال میشود که به وضوح میتوان گفت که این افراد در پوشش مسافران نوروزی سفیر مرگبار بیماری منحوس کرونا شدهاند.
سفیران بیمهابا و بیملاحظهای که با ندانم کاری، نه برای جان خود ارزش قائل میشوند و نه اهمیتی به سلامتی و حفظ جان دیگران میدهند.
آمار جان باختگان بیماری کرونا در آستانه ۳ رقمی شدن است و به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۳۰ هزار و ۸۲۳ نفر رسیده است.
مجموع جان باختگان کرونا به بیش از ۶۲ هزار نفر رسیده و همچنان بهترین راهکار توسط عموم مردم همان رعایت پروتوکلها و بهداشتی است.
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور و سازمان اورژانس کشور، علت افزایش تعداد مبتلایان و بالا رفتن آمار جانباختگان را سفرهای نوروزی و ترددهای این چنینی مردم برمیشمرند و مسئولان هر دوی این مراکز معتقد هستند که سفر عامل این اتفاق است و برگزاری دورهمیهای خانوادگی و دوستانه را مهمترین علت چرخش ویروس کرونا قلمداد میکنند.
اغلب مسافران نوروزی برای دید و بازدید و دیدن دوستان و اقوام خود به مسافرت میروند و دورهمی خانوادگی هم در این مسافرتها رقم میخورد و در هر صورت سفرهای نوروزی در حال حاضر از عوامل افزایش آمار مبتلایان و همچنین افزایش تعداد جان باختگان محسوب میشود.
به گفته علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت، بر اساس ردیابی انجام شده در مورد بیماران مبتلا به ویروس کرونا فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، تعداد ۶ هزار و ۲۴۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا، شرایط قرنطینه در منزل را نقض کرده و از ۲۰ کیلومتر تا ۱۰۰۰ کیلومتر سفر رفتهاند.
بیماران مبتلا به کوید۱۹ در حالی غیر اخلاقی رفتار کردهاند که حتی مسافرت افراد بدون علامت ابتلا به بیماری کرونا هم در شرایط فعلی جایز نیست و هر فرد مسافر میتواند ناقل بیعلامتی باشد که هم با جان خود بازی میکند و هم سلامت و بهداشت دیگر هموطنان را با خطر انتقال ویروس کرونا مواجه میسازد.
متاسفانه عدم هماهنگی مسئولان با یکدیگر در ایجاد و اجرای محدودیتهای ترددی ویژه سفر به شهرهای مختلف کشور در طول نوروز و یک بام و دو هوا بودن تصمیمات نهایی آنها شرایط را به سمت وخیم شدن پیش میبرد.
توان اجرایی و عملیاتی نیروهای کادر درمان و مدافعان سلامت محدود است و امکانات درمانی شهرهای مختلف کشور برای ارائه هم به بومیان شهرها و هم خدمات دهی به مسافران نوروزی هم با محدودیت و کمبود مواجه است و در چنین شرایطی ایجاد ممنوعیتهای ترددی بین جادهای یکی از راهکارهای مناسب مقابله با گسترش بیماری کرونا به شمار میرود.
نقض قرنطینه در اصل زیر پا گذاشتن و نادیده گرفتن حقوق سایر شهروندان است و در حالی از طرف هزاران بیمار مبتلا به کرونا انجام شده است که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور کرونای انگلیسی در تمام ۳۱ استان در حال چرخش بوده و آمار شهرهای نارنجی و قرمز روبه افزایش است.
وزارت بهداشت هشدار تغییر وضعیت برخی از شهرها از زرد به نارنجی و نارنجی به قرمز را اعلام کرده است و از طرف دیگر مسئولان وزارت گردشگری همچنان به ادامه سفر به شهرهای تغییر وضعیت داده شده اصرار دارند.
توجیه مسئولان وزارت گردشگری این است که با ایجاد محدودیت برای مسافران نوروزی شهرهای تغییر وضعیت پیدا کرده، خاطره خوشی از سفر برای آنها باقی نمیگذارد و این در حالی است که ادامه تردد در شهرهای فوق خاطرهای تلخ از ابتلا و مرگ مسافران به جا خواهد گذاشت.
متاسفانه در حال حاضر محدودیتهای ترددی ویژه سفرهای نوروزی به طور کامل اجرایی نمیشود و بهای سنگین این عدم هماهنگی میان مسئولان، جان باختن مردمی است که خود نیز موضوع ابتلا و انتقال ویروس کرونا را جدی نگرفتهاند.
به گفته رئیسی معاون وزیر بهداشت، افراد مبتلا به کوید۱۹ که قرنطینه را ترک کرده و به سفر رفتهاند منتظر جریمههای سنگین که مراجع قضایی برای آنها تعیین میکند باشند.
در حال حاضر آمار بستری شدههای مراکز درمانی اغلب شهرهای کشور روبه افزایش است و سفرهای نوروزی علت عمده این افزایش ابتلا عنوان میشود و در صورت استمرار عدم مراعات دستورالعملهای بهداشتی و همچنین نادیده گرفتن پروتوکلهای تعیین شده، وضعیت حاد شده و تعداد خانوادههای داغدار هم افزایش پیدا خواهد کرد.
با عملی کردن دستورالعملهای بهداشتی و پرهیز از انجام سفرها و تجمعات و دور همیهای مختلف به راحتی میتوان از نشستن داغ از دست دادن عزیزان بر دل سایر هموطنان جلوگیری کرد و نوروز را با خاطرات تلخ این چنینی به پایان نبرد.