آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۱۸۷۰
یادداشت دانشجویی |

علیپور؛ فرمانده‌ای از جنس مقاومت

عبدالغني عليپور، به دليل بي اهميتي دولت افغانستان نسبت به قوم هزاره و تنهايي در برابر حملات طالبان توانست با جمع آوري مردم و مسلح كردن آنان نيروهاي خيزش مردمي و شبه نظاميان موسوم به نيروهاي مقاومت را پديد بياورد.

علیپور؛فرمانده‌ای از جنس مقاومت

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، توفیق‌الله زمانشاهی؛ عبدالغني عليپور معروف به قومندان شمشير يكي از فرماندهان قوم هزاره افغانستان است.اين فرمانده به دليل بي اهميتي دولت نسبت به قوم هزاره وتنهايي در برابر حملات طالبان توانست با جمع آوري مردم و مسلح كردن آنان نيرو هاي خيزش مردمي و شبه نظاميان موسوم به نيروهاي مقاومت را پديد بياورد.


اين مقاومت در برار حملات طالبان كوچي ها داعش و و هرازگاهي مقابله با خكومت بود عبدالغني عليپور فرمانده قوم هزاره است و طرفداران زيادي دارد اما نميشه گفت اكثر هزاره ها او را قبول دارند . همانطور كه گفته شد عليپور با دولت افغانستان هم مخالفت هايي داشت و به همين دليل دستگير هم شد به جرم اخاذي از مردم و درگيري با نيرئهاي امنيتي و از اين موارد .


هم زمان با بازداشت عليپور طرفداران او به خيابان ها ريختند و دست به تظاهرات زدند و خواستار آزادي او شدند كه اين تظاهرات هم به درگيري و خشونت كشيده شد.و عده ايي كشته و زخمي شدند. عليپور با تعهداتي كه داد بعد از چند روز آزاد شد يكي از اين تعهدات اين بود كه طرفداران خودش رو خلع سلاح كند و سلاح هاي انان را به دولت تحويل دهد.


اما در روزهاي اخير دوباره نام فرمانده عليپور با هدف قرار دادن هليكوپتر ارتش بر سرزبابن ها افتاد.بعد از چند روز گفته شد كه عليپور مسئوليت حمله بر آن را برعهده گرفته و اين حمله جوابي بوده بر حملات دولت به افراد او.در مقابل هم دولت با حدود هزارو صد نيروي كماندو وارد بهسود شدند و در حالي كه عليپور از آنجا رفته بود به بمباران خانه كردند و باعث كشته شدن چند غير نظامي شد.نه هدف قرار دادن هلي كوپتر توجيه پذير است و ن حركت دولت در كشتن غير نظاميان.


تحليل گران بعضي معتقدند كه عليپور با هدف قرار دادن هلي كوپتر ارتش ميخواهد قدرت نمايي كند كه اين قدرت نمايي مورد پذيرش نيست چون ارتش يك حكومت مشروع يك كشور مورد هدف قرار گرفته است و بايد به اين نكته توجه كرد و اگر رابطه ايران با با افغانستان دولت محور است نبايد بي گئار به آب زد.


برخي ديگر معتقدند كه حكومت فكر سركوب اين فرمانده را داشته و به دنبال بهانه ايي ميگشته يا بهانه بدست آورده يا بهانه را جور كرده.چه حمله به هليكوپتر ارتش كار عليپور باشد يا نباشد كه برخي معتقد هستند با توجه به برخورد موشك و ثبت لحظه ي برخورد، عليپور همچين تجهيزاتي ندارد .اين فرمانده براي دولت مركزي خطر محسوب مي شود و بايد سركوب شود.


بيشتر به نظر ميرسد اين درگيري ها در اثر بي توجهي هاي حكومت به مردم هزاره آن منطقه صورت گرفته كه بايد ديد اين بي توجهي ها آيا جنبه ي قومي دارد يا مذهبي . از نظر بنده هم جبهه ي مقاومت در افغانستان درحال شكل گيري هست مقاومت در برابر استكبار امپرياليسم و صهيونيست اما ماجراي عليپور حداقل تا اينجا با آن مقاومت مد نظر فاصله دارد بعد از اين را نميدانم هرچند دفاع از مردمش در برابر حملات طالبان و داعش و كوچي ها قابل قدر است.

 

توفیق‌الله زمانشاهی - کارشناسی حقوق دانشگاه آزاد شهریار

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار