گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، حدود یک ماه قبل پس از آنکه یک کشتی صهیونیستی در دریای عمان دچار انفجار شد، «بنیگانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بدون ارائه هیچگونه شواهدی و تنها به بهانه نزدیک بودن محل وقوع انفجار در یک کشتی تحت مالکیت یک شرکت صهیونیستی به آبهای سرزمینی ایران ادعا کرد که ایران در انفجار این کشتی نقش داشته است.
آتشسوزی پی در پی در کشتیهای باری اسرائیلی
کشتی هلیوس ری اخیراً بندر دمام در عربستان سعودی را ترک کرد و قرار بود به سنگاپور برود. اما در مسیر حرکت در دریای عمان انفجاری در کشتی روی میدهد. رسانههای اسرائیلی نیز گزارش دادند که این کشتی متعلق به رامی اونگار، از دوستان نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است.
کمی بعدتر اما تصاویر اختصاصی المیادین نشان داد که عامل انفجار در کشتی رژیم صهیونیستی، موشک یا شیء خارجی نبوده بلکه این کشتی از داخل منفجر شده است. المیادین در ادامه خاطر نشان کرد که: ادعای نتانیاهو درباره هدف قرار دادن کشتی از سوی ایران در آستانه انتخابات اسرائیل شبهه برانگیز است. رسیدن بایدن به قدرت و افول قدرت بن سلمان ترس رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است.
نتانیاهو به منظور فرار از وضع شکننده به ویژه همزمان با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا، هیچ راهی جز ملتهب کردن فضای امنیتی در منطقه نیافته است. در ادامه سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ادعاهای نتانیاهو را در اینباره بی اساس دانست و بیان کرد که جهموری اسلامی هیچ نقشی در این حادثه نداشته است.
در چند روز اخیر خبری دوباره از آتشگرفتن یک کشتی اسرائیلی دیگر در دریای عمان، مجدد توجهات را به خود جلب کرد. اما این بار هم رسانههای اسرائیلی ایران را مقصر این حادثه دانستند.
شرکت کشتیرانی «ایکستی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا، مالک این کشتی باری بود که از تانزانیا به مقصد هند در حال حرکت بود و پس از ادعای مجدد حمله موشکی منتسب به ایران، توانست همچنان به سفر خود ادامه دهد.
ادعاهای بیاساس رژیم صهیونیستی
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل درباره این اتفاق به شبکه تلویزیونی اسرائیل گفت: ما نیاز داریم به تحقیقات خود ادامه دهیم ولی میتوانیم به طور قطع بگوییم ایران در پی خسارت زدن به زیرساختهای اسرائیلی و آسیب وارد کردن به شهروندان اسرائیلی است.
وزیر دفاع اسرائیل همچنین افزود نزدیکی این کشتی به ایران در زمان این حادثه، ظن به تهران را تقویت می کند. اما این ادعاهای رژیم اشغالگر همچون ادعاهای پیشینشان بدون ارائه هیچگونه شواهد و مدارک معتبری بوده است و به نظر میآید وزارتخارجه کشورمان مجدد ایران را در این حادثه بیتقصیراعلام کند. خبرگزاری رویترز نیز با گزارش این خبر میگوید که به طور مستقل نمیتواند این خبر را تایید کند و هنوز نتوانسته پاسخی از مالکان کشتی بگیرد.
اسرائیل در انفجار کشتی ایرانی خود را بیتقصیر ندانست
اسرائیل ادعاهای بیاساس خود را در حالی مدام مطرح میکند که به دنبال اصابت شیء انفجاری به کشتی کانتیربر «ایران شهرکرد» که چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در آبهای بینالمللی دریای مدیترانه رخ داد، بخشی از بدنه کشتی دچار آسیب شد. شناور که متعلق به شرکت حملونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی است از ایران به مقصد اروپا در حرکت بوده است.
یکی از اعضای تیم فنی بررسی کننده آثار حمله به کشتی تجاری «ایران شهرکرد» موضوع دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدام تروریستی را احتمالی بسیار قوی عنوان کرده بود. احتمال نقش اسرائیل در حمله به کشتی ایرانی جایی قوت بیشتری گرفت که «عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل و رئیس کنونی اندیشکده مطالعات امنیت داخلی این رژیم در پاسخ به سوالی درباره نقش اسرائیل در حمله به کشتی ایرانی شهرکرد، گفت: «من نمیگویم که ما چه کاری انجام داده یا چه کاری را انجام ندادهایم. ما ملزم هستیم که در تمام جبههها [اقدام] پیشگیرانه انجام دهیم».
اسرائیل هیچگاه احتمال حمله به کشتی ایران شهرکرد را از سوی رژیم اشغالی خود رد نکرد. همچنین سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سانحه پیشآمده برای این کشتی اظهار داشت که «انگشت اتهام» به سوی اسرائيل دراز است.
سعید خطیبزاده در نشستی خبری تاکید کرد اگر مشخص شود کدام طرفها در این عملیات خرابکارانه دست داشتهاند، حکومت ایران از همه گزینهها «برای دفاع از حقوق خود» استفاده میکند.
تجاوز اسرائیل به منافع ایرانی
ماجرای دستداشتن اسرائیل در تجاوز به منافع ایرانی تنها به کشتی ایران شهرکرد محدود نمیشود.
روزنامه «هآرتص» در گزارشی که اخیراً منتشر کرد، مدعیشد حملات متعدد اسرائیل به بیش از دهها نفتکش ایرانی در سالهای اخیر، میلیاردها دلار خسارت برای جمهوری اسلامی ایران به بار آورده است.
نشریه «وال استریت ژورنال» نیز روز ۲۱ اسفند گزارشی منتشر کرد مبنیبر اینکه از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون، اسرائیل دستکم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده است. بر اساس این گزارش، شماری از کشتیهایی که هدف حمله قرار گرفتند، حامل تسلیحات ایران بودند.
همچنین براساس ادعاهای این روزنامه با استناد به سخنان مقامات آمریکایی، اسرائیل بارها کشتیهای ایرانی حامل سوخت به سوریه را با مینهای دریایی مورد حمله قرار داده و یا جلوی حرکت آنها را در دریای مدیترانه گرفته است.
برملا شدن عملیات اسرائیل علیه نفتکشهای ایرانی، ابعاد تازهای از اقدامات تل آویو علیه تحکیم موقعیت نظامی و اقتصادی تهران در منطقه را آشکار میکند.
اسرائیل از سال ۲۰۱۸ تا کنون، دهها حمله هوایی به مواضع نیروهای ایرانی یا گروههای مقاومت در سوریه یا انبارهای سلاح آنها انجام داده است.
باوجود حملات متعدد اسرائیل به مواضع ایرانی در کشورهای همسایه و یا در مناطق آزاد ایران تاکنون مواضع غیرنظامی این رژیم را مورد حمله قرار نداده است.
اما بنظر میرسد پذیرش فکر حمله به کشتی اسرائیلی برای نتانیاهو سختتر از خود حمله و البته کاملاً غیر قابل جبران باشد. مفهوم این اقدام آن است که در سایه این مسئله یک نگرانی جدید امنیتی برنگرانیهای متعدد امنیتی اسرائیل افزوده شده است و معنای دیگر آن اینکه اسرائیل نباید درمنطقه حضور داشته باشد. بدیهی است این اقدام میتواند پیش درآمد اقداماتی مشابه در زمانهای پیش رو باشد.