بابک شکری، معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: یکی از مشکلات اساسی که در دانشگاهها وجود دارد در حقیقت تجهیز ناوگان تجهیزاتی آزمایشگاهها است. این تجهیزات عموما دستگاههای خارجی و هزینه بر هستند و بودجههایی که به آنها تخصیص مییابد توانایی تامین این تجهیزات را ندارد.
وی ادامه داد: دولت در سال ۹۸ یک مقادیری را برای تجهیز آزمایشگاهها اختصاص داد، اما در سال ۹۹ آن مبالغ نصف شد. تلاشهایی برای تجهیز آزمایشگاهها صورت گرفته است، اما کافی نیست. به طوری که اکنون با وجود این که دانشگاه نیز خود بودجهای را برای تجهیز آزمایشگاهها در نظر میگیرد، اما بودجه تخصیص یافته کفاف تامین تجهیزات را نمیدهد.
شکری اظهار کرد: ما باید به جایی برسیم که بتوانیم استعدادهای کشور را در داخل کشور حفظ کنیم. به طوری که نه تنها مشکلات داخلی خود را حل کنیم بلکه مشکلات کشورهای دیگر را نیز مرتفع سازیم. برای تحقق این امر نیز قطعا به تجهیزات نیازخواهیم داشت.
معاون پژوهشی دانشگاه شهد بهشتی با بیان اینکه برای اینکه کرسیهای نظریه پردازی را در تمام زمینهها داشته باشیم لازم است تا بودجههای پژوهشی خوبی را تعریف کنیم؛ تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه اعلام شده بود که یک درصدی از درآمد ناخالص ملی تخصیص مییابد به بودجههای پژوهشی، اما معمولا از این مقدار تخصیص یافته اگر کمتر نباشد، تنها یک سوم تا یک چهارم به فعالیتهای پژوهشی میرسد؛ و این در دراز مدت به ضرر کشور خواهد بود.