به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کیسینجر (۹۷ ساله) عهدهدار منصب وزیر امور خارجه در دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون و جرالد فورد، در برخی از مهمترین رویدادهای سیاسی دهه هفتاد قرن گذشته، تأثیر بسزایی داشته است.
کیسینجر در سخنرانی از طریق اپلیکیشن زوم در رویدادی به میزبانی «موسسه سلطنتی امور بینالملل لندن»، گفت که موضوع مهم این است که آیا ایالات متحده و متحدان غربی آن میتوانند با چین در مورد یک نظم نوین جهانی به تفاهم برسند؟
او افزود: «اگر تکلیف این موضوع روشن نشود و در این زمینه با چین به تفاهم نرسیم، در شرایطی مشابه با اوضاع پیش از جنگ جهانی اول در اروپا قرار خواهیم گرفت که مناقشههای مداوم به صورت خلق الساعه حل و فصل، و در برخی موارد یکی از این منازعهها از کنترل خارج میشد.»
وزیر خارجه اسبق آمریکا ادامه داد: «اوضاع اکنون خطرناکتر از گذشته بوده و سلاحهای فوق مدرن هر دو طرف میتواند منجر به بروز درگیری بسیار خطرناکی شود.»
او گفت: برای ایالات متحده احتمالاً مذاکره با حریفی مانند چین دشوار خواهد بود. حریفی که در آینده نزدیک به برتری دست یافته و در برخی از عرصهها، پیشرفتهتر خواهد شد.
کیسینجر با ستایش از چین به خاطر سازماندهی خود در تحقق برتری تکنولوژیک تحت نظارت دولت افزود: مسئله دیگر این است که آیا چین زیر بار این نظم نوین جهانی خواهد رفت یا نه؟
او خاطر نشان نمود که غرب نیز باید عملکرد خود را به شکلی ساختاری بهبود بخشد.
وی افزود: «غرب باید اعتماد به نفس داشته باشد ... این مشکل داخلی ماست، نه مشکل چین».
به نظر کیسینجر توان اقتصادی چین به این معنا نیست که این کشور در قرن معاصر لزوما در دیگر عرصههای فناوری نیز برتری خواهد یافت.