به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز همانطوری که نقی معمولی را مردم میشناسند نورالدین خانزاده هم با "نونخ"برای مردم شناخته شده است. مردی که با ماجرای تجارتِ تخمه وارد شد و حالا ماسکزده و با دستمایه قرار دادن کرونا و اتفاقات مختلف به فصل سوم رسیدهاند. مجموعه تلویزیونی که فراز و فرودهای زیادی در فصل سوم خودش داشته، اما بنابر نظرسنجی اعلام شده سازمان صداوسیما و نگاهی به آرای مردمی برنامه "سریالیست"، اثر سعید آقاخانی و تیکههای بهروز و توجه به گویشها و لهجههای متنوع و مختلف در داستان را مردم میپسندند.
سریالی که تا روز دوشنبه ۱۶ فروردینماه روی آنتن خواهد بود؛ مجموعهای که از فضای تخمه آفتابگردان به گیاهان دارویی، پسماند و حتی معدن رسیدهاند. اختلاس و اتفاقات فصل اول و بعد زلزله کرمانشاه و شوخی با وزیر جوان و جشنواره فجر و حتی نیمنگاهی به انتخابات آمریکا، فصل سوم "نونخ" را وارد فضای جدیدی مثل معدن و گیاه دارویی و حتی پسماندها کرد. البته بخش کروناییاش و نوع ماسکزدنها انتقاداتی را به همراه داشت که در جریان گفتگو با مهدی فرجی تهیهکننده این سریال به آن پرداخته شد.
انتقاداتی که برخی در فضای مجازی داشتند؛ تجمع آدمها دور یک سفره و زیر یک سقف، ماسک زیرچانه موقع خوردن غذا، عدم استفاده درست دراماتیک از ماسک و حتی شخصیت کرونایی به نام سیروس داماد نورالدین خانزاده که علی صادقی ایفایش کرد هم محل بحث بود.
البته بسیاری به غیبت حمیدرضا آذرنگ و حتی فراموش شدن کاراکتر مه لقا خانم با نقشآفرینی فریده سپاه منصور هم انتقاداتی داشتند که درباره بازگشت کاراکتر آذرنگ و غیبتش هم با تهیهکننده سریال صحبت شد.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:
* گفتگو را با این نکته آغاز کنیم که این روزها صحبت از ساخت فصل جدید این مجموعه تلویزیونی میشود؛ قرار است به این زودیها اتفاق بیفتد و شرایط به چه صورت خواهد بود؟
در حال بررسیایم و امیدواریم هرچه زودتر ساخته شود؛ اگر عواملمان را بتوانیم هماهنگ کنیم امسال فصل چهارم ساخته میشود تا به نوروز ۱۴۰۱ برسد. در ساخت ادامه این سریال تردیدی وجود ندارد، اما مقدمات و شرایط ساخت آن نیز مهم است. چرا که در حال حاضر سعید آقاخانی به عنوان کارگردان و بازیگر نقش اصلی سریال تعهداتی دارد و هنرمندان دیگر هم به همین صورت، که باید این هماهنگیها اتفاق بیفتد. اگر شرایط فراهم شود امسال، وگرنه برای سال دیگر کار به مرحله تولید برسد. اصل بر ساخته شدن است که انشاءالله این اتفاق خواهد افتاد.
چرا اهالی "نونخ" در فصل سوم ماسک زدند؟
* نکته دیگر حاشیهها و هجمههایی است که به نوع ماسکزدنِ کاراکترهای سریال بوده و حتی به نوع پرداختِ موضوع کرونا در سریال ایراد گرفتند؛ هدف "نونخ" از ورود به این ماجرا چه بوده و آیا به هدفگذاریهای که داشتید دست پیدا کردید؟
اولاً به فضل الهی و لطف خدا و تلاش همکارانم و از طرفی دیگر کارگردانی و نویسندگی خوب، سری سوم "نونخ" از دو فصل قبلی بیشتر دیده و پسندیده شد. بازخوردهایی که ما داریم از فصل اول و دوم جلوتر بوده و بهتر بوده است. این نظر مردم، نقدها و کارشناسانی که دیدیم حتی در فضای مجازی، نسبت به فصل اول و دوم جذابتر و بهتر بود و اشکالات کمتری داشت. در مورد ماسکها و انتقاداتی که شما به آن اشاره کردید؛ به دو دلیل استفاده کردیم.
خواستیم به مردم بگوییم کرونا هست و مراعات کنید. سکانس و یا موقعیت و صحنهای کات داده میشد هنرمند و بازیگر ما بتوانند ماسکشان را بزنند تا کسی خدایی نکرده به این بیماری مبتلا نشود. ۵ ماه و نیم فیلمبرداری داشتیم و خوشبختانه یک نفر هم کرونا نگرفت. به این دلیل بود که پروتکلها به جدّ پیگیری میشد و بچهها هم رعایت میکردند.
همه تلاش و هدفگذاری ما این بود که به مردم این مراقبتها و مواظبتها را یادآوری کنیم که فاصله اجتماعی را رعایت کنند و جای جای داستان این موضوع گفته شود. به نظرمن این اشکال وارد نیست، چون برای همه این اتفاقات توجیه داشتیم و کاملاً هوشمندانه آقای آقاخانی طراحی کردند.
کاملاً عِرق و تعصب به وطن در جای جای سریال وجود دارد
* موضوع بعدی، بحثِ ورود به مسائل مختلف از جمله بورس، شهدای دفاعمقدس و حتی معدن و پولشویی، رأی الکترال و بهدنیا آوردن بچه در کانادا، نشان داد که "نونخ" بحث کنایه و طعنه به روش خودش را همچون فصلهای قبلی در این فصل هم رعایت کرده است؛ چقدر مورد انتقاد و چقدر مورد استقبال قرار گرفتید؟
بالأخره سریال باید همه جنبهها را در خودش داشته باشد و محتوا عرضه کند. فقط قرار نیست حرف کمدی بزند و برود. برخی از نقدهای اجتماعی را در قالب کمدی مطرح کند و واقعاً نویسنده سریال زحمت کشید. آقای آقاخانی پرداخت خوبی در فیلمنامه داشتند و کاملاً عِرق و تعصب به وطن در جای جای خود نورالدین و دخترش و سریال وجود دارد. وقتی نورالدین شخصیت اصلی داستان اعتقاد دارد که فرزندِ دخترش باید در کشورش فارغ شود و نه در کشور دیگری این بچه بهدنیا بیاید.
همه کار کردیم تا کار خندهدار بیخاصیتی نباشیم
یا وقتی به موضوع معدن و بورس میرسند این دغدغهها خودش را نشان میدهد. میگویند یک عده جوان خون دادهاند تا حرفها و رفتارهایی از این جنس اتفاق نیفتد. یا بورس که در اثر یک اشتباه، زندگی بسیاری تباه شد. بحث بیکاری و گرانی به کرّات در سریال مطرح میشود و یا حتی با رأی الکترال آمریکا شوخی میشود. ما همه کار کردیم تا "نونخ" صرفاً کار خندهدار بیخاصیتی نشود و موضوعات مبتلابه را در دلِ اتفاقات مختلف مطرح کردیم.
ماجرای غیبت حمیدرضا آذرنگ
* یکی از موضوعات دیگر غیبت حمیدرضا آذرنگ در فصل سوم و انتخابِ درست یدالله شادمانی در نقش بهادرخان بود؛ همان نقشی که قرار بود اکبر عبدی ایفایش کند و به دلیل بیماری و کسالت نتوانست خودش را به فیلمبرداری برساند. آیا قرار است در ادامه فصلها، آذرنگ هم به جمع کاراکترها بپیوندد؟
ما هم دوست داشتیم در خدمت آقای آذرنگ باشیم و به لحاظ زمانی که درگیر ساخت فیلمسینماییشان بودند با ما مطابقت پیدا نکردند و امیدوارم در فصل بعدی بتوانیم در خدمتشان باشیم. چرا که کاراکتر حمیدرضا آذرنگ در سریال، یکی از ارکان "نونخ" بوده و اگر گرفتار نبودند و شرایط فراهم بود حتماً از حضورشان بهره خواهیم برد.
انصافاً اقای یدالله شادمانی هم در نقش بهادرخان درخشیدند و با آنچه که حقشان بود، دیده شدند و امیدوارم این موفقیت در کارهای دیگر این هنرمند عزیزمان، تداوم داشته باشد.