به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
با جورپین، انتخاب برای خریداران گستردهتر شد
طاهره گل گلنیا مدیرعامل شرکت دانشبنیان توسعه فناوری آسو، گفت: ما در این مجموعه به صورت عمومی بر روی حوزه فناوری اطلاعات کار میکنیم. بر این اساس یک اپلیکیشن به نام جورپین راه اندازی کردیم که کاربران در آن میتوانند کالاهای مختلفی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
فناوریهایی که قاتل جان بشریت شدند!
ناوریها به خودی خود خوب یا بد نیستند بلکه همه چیز به نحوهی استفادهی مردم از آن بستگی دارد. تکنولوژیهایی که برای امنیت استفاده میشوند میتوانند برای معاملههای غیرقانونی استفاده شود و یا دانش مورد نیاز دانشمندان برای مبارزه با آنفلوانزا میتواند باعث ساخت اسلحه شود.
روسریهایی با طرحهای جوهری نانویی / تولیدات شرکت ایرانی جایگزین نانوجوهرهای چینی میشود؟
سید محمد موسویفرد، عضو هیئتمدیره شرکت برنا شیمی آریا گفت: نانوجوهرها در حوزههای مختلف کاربرد دارد که ما در حال حاضر روی صنعت منسوجات متمرکز شدهایم و این نانوجوهرها به دو شرکت تولیدکننده موکت عرضه شده و این دو شرکت از نانوجوهرهای برنا شیمی آریا در تولید موکت استفاده میکنند. از آنجایی که این نانوجوهرها داخل بافت موکت نفوذ میکنند، طرحهای ایجاد شده با این نانوجوهرها دوام بسیار زیادی داشته و تا سالیان طولانی طرح روی موکت باقی میماند. جوهرهای معمولی روی سطح موکت قرار میگیرند که به مرور از سطح جدا شده و طرح از روی موکت پاک میشود.
نقشه راه ۲۵ ساله ایران و چین برنامهای برد- برد است
پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: نقشه راهی که بین دو کشور ایران و چین بسته میشود یک برنامه استراتژیک برد_برد است که هم به نفع ایران و هم به نفع کشور چین است. چین به واسطه توانمندیها داشتهها و موقعیت ژئوپولتیک و سرزمینی که کشور ایران دارد در این منظقه حساس به سراغ ما آمده است.
روبات شناگری که درصورت آسیبدیدن خود را ترمیم میکند
بافت زنده میتواند بسیاری از صدمات وارد شده بر خود را بهبود دهد، اما ایجاد چنین تواناییهایی در سیستمهای مصنوعی مانند روباتها، بسیار چالش برانگیز بوده است. در حال حاضر، محققان مقالهای در نشریه Nano ACS به چاپ رساندند که در آن توسعه فناوری روباتهای کوچک شناگر تشریح شده که میتوانند پس از شکستن به دو یا سه قطعه خود را بهصورت مغناطیسی درمان کنند. محققان میگویند این راهبرد میتواند روزی برای ساخت دستگاههای مستحکم برای تمیز کردن محیطزیست یا محیطهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
بهرهگیری ۵۰۰ دانشآموخته ایرانی دانشگاههای برتر دنیا از طرح جایگزینی خدمت نظام وظیفه
مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به دنبال بازگرداندن و استفاده از توان متخصصان ایرانی خارج از کشور به نفع توسعه فناورانه کشور است. کاری که در قالب ارائه فرصت مطالعاتی، راه اندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکتهای فناور، خدمت نظام وظیفه تخصصی، برگزاری سخنرانی و کارگاههای تخصصی اجرایی شده و روشی موثر برای برقراری ارتباط موثر میان متخصصان با مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور محسوب میشود.
ثبت رکورد تاریخی با پرواز همزمان ۳۲۸۱ پهپاد در شانگهای
شرکت جنسیس از زیرمجموعههای شرکت خودروسازی هیوندایی کره جنوبی برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی خود نمایشی از پرواز ۳۲۸۱ پهپاد را در شانگهای اجرا کرده است. این پهپادها در آسمان شب لوگوی این شرکت را به نمایش گذاشتند.
جمعآوری دیانای از هوا ممکن شد
پژوهشگران دانشگاه «کویین مری لندن» نشان دادهاند میتوان «دی انای محیطی» (eDNA) را از هوا جمع آوری کرد. برای این منظور آنها از یک «پمپ پریستالتیک» (Peristaltic pump) همراه فیلترهای فشار برای جمع آوری نمونههایی از دی انای یک موش کور بی مو به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه استفاده کردند. در مرحله بعد آنها کیتهای استانداردی را به کار گرفتند تا ژنها در نمونههای به دست آمده را بیابند و توالی دهند. با کمک این روش نه تنها دی انای موش کور در لانه اش و همچنین در فضای اتاق ردیابی شد، بلکه همزمان مقداری دی انای انسان نیز ردیابی شد.