کد خبر:۹۰۹۹۲۰
آخر هفته با اخبار فناوری|

نانودارویی برای جلوگیری از زایمان زودرس موش‌ها توسعه یافت / پرتاب فضانورد ایرانی به فضا در سال ۱۴۱۰

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

نانودارویی برای جلوگیری از زایمان زودرس موش‌ها توسعه یافت / پرتاب فضانورد ایرانی به فضا در سال ۱۴۱۰

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

امکان پرتاب راکت به فضا با پهپاد‌های غول‌پیکر ممکن شد

شرکت اویوم می‌گوید می‌توان با استفاده از پهپاد‌های غول پیکر Ravn X با هزینه‌ای کم و دقت مناسب راکت به فضا پرتاب کرد. پهپاد Ravn X که ۲۴ متر طول و ۵.۵ متر ارتفاع دارد، بزرگترین پهپاد ساخته شده در جهان است و با استفاده از نرم افزار اختصاصی این شرکت هدایت می‌شود. این پهپاد می‌تواند به طور خودکار تا ارتفاع خاص از قبل مشخص شده پرواز کند و در آنجا راکت حامل محموله پهپاد را به مدار زمین بفرستد.

 

حمایت بیش از ۹۰ درصدی از مخترعان ایرانی / ۱۵۱ اختراع بین‌المللی شد

ورود محصولات فناورانه و دانش‌بنیان به بازار‌های جهانی نیازمند ثبت اختراع است. موضوعی که در دنیا اهمیتی دو چندان یافته است. در این راستا کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون از ۱۵۱ اختراع برای ثبت در دفاتر معتبر بین‌المللی حمایت کرده است. این حمایت بیش از ۹۰ درصد هزینه‌ها را شامل می‌شود و کمکی بزرگ برای مخترع در مسیر ثبت ایده‌اش است.

 

نانودارویی برای جلوگیری از زایمان زودرس موش‌ها توسعه یافت / پرتاب فضانورد ایرانی به فضا در سال ۱۴۱۰

 

ماموریتی که به تاخیر افتاد / پرتاب فضانورد ایرانی به فضا در سال ۱۴۱۰

 

فتح الله امی رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم گفت: تاکنون ۸ پرتاب مهم با استفاده از کاوشگر‌های یک تا ۸ برای رسیدن به مدار ۱۳۰ کیلومتری زمین انجام شده است.اعزام موجود زنده از جمله میمون، نمونه دستاورد‌های این کاوشگر‌ها بوده است.  قرار بود تا سال ۱۴۰۴ مأموریت مهم اعزام انسان به مدار زمین انجام شود اما این مأموریت بسیار مهم که به نوعی دستیابی به قله تکنولوژی محسوب می‌شود به دلیل توقف چند سال اخیر، به سال ۱۴۱۰ موکول شده است.

 

زخم‌پوش نانویی برای پانسمان زخم‌های مزمن سوختگی و دیابت تولید شد

شرکت «نانو زیست پلیمر پارس» با استفاده از نانوالیاف پانسمان زخم‌های مزمن (مانند سوختگی و دیابت) تولید می‌کند. زخم پوش‌های نوین پانوتک مبتنی بر نانوالیاف سلولز باکتریایی، محصولی مناسب برای بهبود و درمان زخم‌های حاد و مزمن است. ویژگی‌های خاص این محصول باعث می‌شود تا مدت زمان درمان زخم کاهش پیدا کند و همچنین با توجه به مشابهت ساختار پانوتک به پوست انسان، فرآیند ترمیم زخم سریع‌تر خواهد شد.

 

نانودارویی برای جلوگیری از زایمان زودرس موش‌ها توسعه یافت

در پژوهشی که روی موش‌ها و سلول‌های انسانی انجام شده، محققان دانشگاه جان هاپکینز نشان دادند که با روشی موثر می‌توان از زایمان زودرس موش‌ها جلوگیری کرد. در این روش درمانی که از طریق واژن انجام می‌شود از نانوذرات دارویی استفاده می‌شود که به راحتی به دیواره واژن نفوذ کرده و این دارو‌ها به عضلات رحم رسیده و از انقباض آن‌ها جلوگیری می‌کند. اگر این فناوری روی انسان موثر باشد، این روش درمانی می‌تواند گزینه بالینی مناسبی برای جلوگیری از زایمان زودرس باشد.

 

نانودارویی برای جلوگیری از زایمان زودرس موش‌ها توسعه یافت / پرتاب فضانورد ایرانی به فضا در سال ۱۴۱۰

 

اسپری بینی برای رهایش دارو‌های ضد روان‌پریشی به مغز ساخته شد

 یک گروه تحقیقاتی از دانشمندان و مهندسان مغز و اعصاب در دانشگاه مک مستر اسپری بینی ساخته‌اند و با استفاده از آن توانستند دارو‌های ضدروان پریشی را مستقیم به مغز منتقل کنند. با این کار نیاز به عبور دارو از بدن برای رسیدن به مغز نیست.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار