برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
به تازگی محققان مقالهای در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند که در آن از «گویهای ژانوس» برای مقابله با جعل استفاده شده است، گویهای کوچکی که در زیر یک میدان مغناطیسی شروع به درخشش میکنند و از آنها میتوان برای مقابله با جعل استفاده کرد. محققان میگویند این ذرات میتوانند در جوهر برای برچسبهای ضدجعل مفید باشند به طوریکه تنها با یک آهنربای معمولی نیز میتوان اصالت کالا را تأیید کرد.
شرکت آپترا (Aptera) این خودروی خورشیدی با ساختار آیندهگرا را با مواد بسیار سبک و به گونهای طراحی کرده که به روش آیرودینامیک کار میکند و خنک میشود. فناوری «بدون شارژ» شرکت اپترا از یک پکیج خورشیدی یکپارچه تشکیل شده که بیش از ۶۵ کیلومتر را در روز و بدون نیاز به شارژ حرکت میکند و از این رو وسیله نقلیه را به خودرویی تبدیل میکند که برای اکثر رانندگیهای روزانه بدون نیاز به سوخت مناسب است.
امروزه یکی از بزرگترین چالشهای کشاورزی، استفاده گسترده از کودها و سموم دفع آفات است. با افزایش تعداد محصولات ممنوع یا خطرناک برای سلامتی انسان و دام، نیاز به مواد جایگزین بسیار جدی است. یکی از این روشها، تحریک پاسخ ایمنی گیاهان در برابر حملات پاتوژن است. اسید سیلیسیک، که به طور طبیعی در خاک وجود دارد، میتواند چنین واکنشهایی را در گیاهان ایجاد کند و نانوذرات سیلیس آمورف میتوانند این ماده را در مقادیر کم رهاسازی کنند.
عرضه تجاری ماسک نانویی که از ماسکهای N ۹۵ ایمنتر است
مدیسیوو یک شرکت تابعه از کورپوریتیو یونیورس بوده که روی ساخت ماسک صورت حاوی گرافن کار میکند. این شرکت به تازگی ماسک گرافنی خود را رونمایی کرده است، ماسکی که قادر است ۹۸ درصد از ذرات کووید ۱۹ را فیلتر کند و به یک استاندارد ایمنی جدید از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) تبدیل شود.
گروهی از محققان نیوجرسی نشان دادهاند که آموزش راه رفتن با استفاده از اسکلتهای خارجی روباتیک عملکرد حرکتی را در نوجوانان و جوانان بالغ مبتلا به آسیب مغزی اکتسابی بهبود میبخشد.
اخترشناسان که در حال رصد سیگنالهای رادیویی از تمدنهای بیگانه هستند، سیگنال جالبی را از نزدیکترین سیستم ستارهای به خورشید، پروکسیما قنطورس، کشف کردهاند. محققان هنوز اطلاعات دقیقی از این کشف منتشر نکردهاند، اما طبق اطلاعات منتشر شده تا به امروز این سیگنال پرتویی باریک از امواج رادیویی ۹۸۰ مگاهرتز است که در آوریل و می ۲۰۱۹ در تلسکوپ پارکز در استرالیا شناسایی شده است. این سیگنال تنها یکبار مشاهده شده و بعد از آن دیگر هرگز دیده نشده است. این فرکانس از آن جهت مهم است که باند امواج رادیویی معمولا فاقد سیگنالهای ماهوارههای ساخته دست انسان هستند.
تیمی از محققان دانشگاه مارتین لوتر آلمان روشی را ابداع کردهاند که با آن در یک مرحله میتوان اشیائی چاپ سهبعدی کرد که داخلش مایع قرار میگیرد. آنها یک سیستم منحصر بهفرد را طراحی کردهاند که از دو هد چاپ سهبعدی تشکیل شده و این هدها به طور همزمان کار میکنند و یکی از آنها لایههای متوالی از پلیمر مذاب را برونریزی یا اکستروژن میکندو دیگری قطرات ریز مایع را رسوب میدهد.