برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
با پاندمی کرونا، خیلی از ارتباطات ما به ارتباطات مجازی محدود شده است. درحالیکه خیلی از ما نگران از دست دادن دوستیها و ارتباطمان هستیم، روانشناسان میگویند که ارتباط مجازی به همان کیفیت ارتباط رودررو است و گاهی حتی بهتر از آن هم هست.
سقاره محوطهای بزرگ و باستانی برای به خاکسپاری مردگان در مصر باستان بوده است و درگذشتگان پایتخت، ممفیس، در آن به خاک سپرده میشدند. تابوتدان نیز یکی از انواع نگهدارندههای جسد است که معمولا از سنگ ساخته میشد و گاه در سطح بیرونی یا درونی آن تزئینات ویژهای نیز حکاکی میشد. تابوتدانها بیشتر برای نگهداری پیکرهای افراد بسیار مهم بهویژه برای پاپها و فرعونها ساخته و استفاده میشد.
تصور کنید که تلفن همراهتان را بدون نیاز به منبع برقی یا سیم شارژ کنید یا یک دستگاه تنظیم ضربان قلب داشته باشید که با منابع انرژی آلی داخل بدن انسان کار میکند. این فناوریها در آیندهای نه چندان دور امکانپذیر خواهد شد. محققان استرالیایی با نظارت دانشگاه فلیندر در حال کار کردن روی چالش «مهار» انرژی نامرئی ناشی از ارتعاشات با فرکانس پایین در محیط از جمله باد، هوا یا حنی انرژی الکتریسیته، هستند.
تا یک دهه قبل تصور میشد سطح ماه کاملاً خشک باشد. در آن زمان مجموعهای از یافتهها نشان داد در زیر دهانههایی در قطبهای ماه که در سایه هستند، نشانههایی از آب یخ زده وجود دارد. اما طبق دو پژوهش جدید که در نشریه «نیچر آسترونومی» منتشر شدهاند، احتمالاً آب به طور گستردهتر در سیاره مذکور وجود دارد و همچنین تأیید شده دسترسی به آن در مناطقی در سطح ماه که آفتاب به آنها میتابد، گستردهتر است.
یک گروه تحقیقاتی مشترک به سرپرستی وانگ هوی و لین ونچو از آزمایشگاه میدان مغناطیسی قوی در موسسه علوم فیزیک هیفی، ترکیبی از معرفهای درمانی چندکاره عاری از فلز را ساختهاند. این معرفها حاوی نقاط کوانتومی نیترید کربنی گرافیتی هستند که درون نانوصفحات کربنی قرار داده شده است. این ساختار کمپلکسی که به CNQD-CN شهرت دارد، از طریق روش درمانی هیدروترمال مورد استفاده قرار میگیرند.
محققان لابراتوارهای علوم و فناوری مواد فدرال و مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس معتقدند که گرسنگی ما برای انرژی سیریناپذیر است و با ظهور ابزارهای الکترونیک جدید، این نیاز روزبهروز نیز افزایش مییابد. این در حالی است که تقریبا همیشه درحال حرکت هستیم و خود ما میتوانیم بهترین منبع تغذیه برای شارژ ابزارهای شخصیمان مانند تلفنهای هوشمند، تبلت و لپتاپمان باشیم. آنها همچنین بر این باورند که در آینده، پریزهای برق به احتمال زیاد منسوخ خواهند شد و این لباسهایمان است که برق مورد نیازمان را تامین میکنند.
دانشگاه ماکائو (UM) یک پلتفرم تست اتوبوس خودران را راه اندازی کرده که نخستین اتوبوس خودران عملیاتی را به صورت آزمایشی نشان میدهد. یونگ هوآ رکتور، رئیس دانشگاه ماکائو در طول مراسم راه اندازی گفت: حمل و نقل هوشمند نمایانگر آینده صنعت خودرو است و کشورهای جهان در حال توسعه فناوری خودرو هستند. این پلتفرم آزمایش مبتنی بر چندین فناوری با هدف حل مسئله نحوه استفاده از اتوبوسهای بدون راننده به عنوان وسیله نقلیه حمل و نقل عمومی در مناطق مستعد تراکم در ماکائو است و کمک میکند تا شهر هوشمند شود.