
کد خبر:۸۷۹۸۴۷
آخر هفته با اخبار فناوری |
ابریشم؛ بهترین گزینه برای ماسکهای صورت / از کشف قویترین میدان مغناطیسی در کیهان تا کامپیوتری که سیگنالهای مغز را به تصویر میکشد
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
ابریشم؛ راهحلی مناسب برای مقابله با ویروس کرونا شناخته شد / بهترین گزینه برای ماسکهای صورت
محققان کشف کردهاند ماسکهایی که از ابریشم درست میشوند، سبکترند و تنفس در آنها آسانتر است، رطوبت را به راحتی از بین میبرد و مهمتر از همه در مقابله با ویروس کرونای موجود در هوا بسیار مقاوم است. مهمترین نکته در مورد ابریشم این است که حاوی مواد ضدمیکروبی، ضدباکتری و ضدویروسی است و به راحتی میتواند ویروسهای درون هوا را دفع کند.
لباس ورزشی هوشمندی که انرژی خود را از تلفن همراه میگیرد
زمانی که گوشی هوشمند روی یکی از سیمپیچهای رسانای نخ این لباس قرار میگیرد از طریق سیگنال NFC یا ارتباطات میدان نزدیک، حسگرها به طور موقت روشن میشوند و اطلاعات ذخیره شدهشان را به تلفن منتقل میکنند. این دادهها سپس روی صفحه نمایش گوشی نمایش داده میشوند. این لباس هوشمند که فعلا نمونه اولیه آن طراحی شده، میتواند از ۶ حسگر به ازای هر گوشی هوشمند پشتیبانی کند.
از بیگ بنگ تا امروز، چرا جهان همچنان منسجم و همگن است؟
فرض میشود جهان اندکی بعد از بیگ بنگ در حالت ناپایدار بوده است و نوساناتی در انحنای فضا زمان داشته است. طی فرآیند طولانی گسترش، جهان به سمت حالت کنونی خود که در مقیاس بزرگ منسجم و همگرا بود، شروع به حرکت کرده است. به معنای سادهتر، کیهان در همهجا یکسان به نظر میرسد. از اندازهگیریهای تابش پسزمینه نتیجه میشود که این همگنی در همه جا وجود دارد. چنین همگن بودنی بسیار عجیب است، بطوری که حتی دو منطقه از جهان که از یکدیگر جدا هستند نیز تابش پسزمینهای یکسانی نشان میدهند.

اسامی روزهای هفته جهانی فضا اعلام شد / شعار امسال، «ماهوارهها زندگی را بهتر میکنند»
سازمان فضایی ایران شعار روز یکشنبه ۱۳ مهر را «ماهوارهها زمینه ساز تحول در ارتباطات»؛ روز دوشنبه ۱۴ مهرماه را با عنوان «ماهوارهها زیربنای توسعه آموزش و سلامت»؛ روز سه شنبه ۱۵ مهر را با شعار «ماهوارهها و بهبود مدیریت مخاطرات طبیعی و محیط زیست»؛ روز چهارشنبه ۱۶ مهرماه را با عنوان «توسعه کشاورزی نوین با ماهوارهها»؛ روز پنجشنبه ۱۷ مهرماه را با عنوان «ماهوارهها و مدیریت هوشمند شهری»، روز جمعه ۱۸ مهر را با عنوان «فناوری فضایی، ماهوارهها و شناخت جهان هستی» روز شنبه ۱۹ مهرماه را عنوان «خدمات نوین ناوبری و موقعیت یابی با ماهوارهها» نامگذاری کرده است.
پلتفورمی برای تشخیص چندثانیهای ویروس کرونا ارائه شد
پژوهشگران با استفاده از چاپ سه بعدی موفق به ساخت زیستحسگر مبتنی بر نانوذرات شدند که قادر است آنتیبادیهای ویروس کووید ۱۹ را در مدت چند ثانیه تشخیص دهد. با همهگیر شدن ویروس کرونا، فشار زیادی بر سیستمهای مراقبت و بهداشت در سراسر جهان وارد شده است. تشخیص زودهنگام این بیماری و امکان جدا کردن بیماران آلوده، به کاهش گسترش این بیماری کمک شایانی میکند.
قویترین میدان مغناطیسی در کیهان کشف شد / شگفتیهای یک تپاختر
ستارهشناسان با مطالعه روی سیگنالهای پرتوی ایکس قوی از سوی یک ستاره نوترونی، قویترین میدان مغناطیسی در کیهان را کشف کردند. تیمی از ستارهشناسان محاسبه کردهاند که میدان مغناطیسی این ستاره نوترونی دهها میلیون برابر هر میدان مغناطیسیای است که در آزمایشگاههای روی زمین درست شده است.
کامپیوتری که سیگنالهای مغزتان را به تصویر تبدیل میکند
دانشمندان دانشگاه هلسینکی در فنلاند تکنیکی را ابداع کردهاند که در آن کامپیوتر با نظارت بر سیگنالهای مغز انسان، محتوای مغز را تصویرسازی میکند. مثلا اگر شخص در حال فکر کردن به یک سیب است، این کامپیوتر تصویری از سیب که در ذهن شخص است، ارائه میدهد. در نتیجه کامپیوتر قادر به تولید اطلاعات کاملا جدیدی مانند تصاویر خیالی خواهد بود که قبلا هرگز دیده نشده است.
مغز چگونه بین منطق و احساس تعادل ایجاد میکند؟
حفظ تعادل برای احساسات در اختلالت روحی مانند افسردگی خارج از کنترل بوده و منجربه بروز احساسات منفی کنترل نشده و ناتوانی در اندیشیدن خواهد شد. درواقع، افرادی که افسردگی دارند اغلب ناحیه ۲۵ مغز آنها که درگیر بیان احساسات است، بیش از اندازه فعالیت میکند.
طراحی جدید محققان / هوش مصنوعیای که میتواند بنویسد
اوایل سال میلادی که محققان از نرمافزار جدید تولید زبان مبتنی بر هوش مصنوعی خود با نام GPT-۳ رونمایی کردند، توجه بسیاری به دلیل قابلیت این نرمافزار در تولید عبارتهایی جلب شد که دقیقا شبیه به نوشتههای انسان است.

ساخت دست روباتیک پزشکی با لاستیک نیمههادی / پوست الکترونیک هوشمند در خدمت پزشکان
محققان دانشگاه هوستون در آمریکا یک پوست الکترونیک هوشمند و یک دست روباتیک پزشکی طراحی کردهاند که قادر است با تحلیل دادههای پزشکی، بیماری را تشخیص دهد. این سیستم از نوع جدیدی لاستیک ساخته شده که خاصیت نیمههادی دارد و قابلیت حمل بار الکتریکی در آن برای ایجاد جریان الکتریسیته بالاست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.