کد خبر:۸۶۲۱۹۸
آخر هفته با اخبار فناوری |

نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند / از درمان نابینایی تا پاسخ شیمی به اشک‌های ناخود آگاه

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

درمان نابینایی با نانوذرات / تزریق شبکیه نانویی روی موش‌های کور جواب داد

گروهی از دانشمندان بین‌المللی یک کار تاثیرگذار، راهی برای بازیابی دید در کسانیکه از بیماری‌های شبکیه رنج می‌برند، نشان دادند تزریق از نانوذرات برای ساخت یک شبکیه مصنوعی کارآمد، دید موش‌های کور را بازیابی می‌کند.هنوز مشخص نیست این فناوری چه زمانی برای انسان قابل آزمایش است، اما نشانه‌های آزمایش‌های روی حیوانات امیدبخش هستند. در این مرحله؛ نانوذرات نشان دادند که برای بازیابی تمام نشانه‌های بینایی حداقل برای ۸ ماه موثر و امن هستند.
 
 نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند /  از درمان نابینایی تا پاسخ شیمی به اشک‌های ناخود آگاه
 

اشباح قرمز، تایید یا تکذیب وجود بیگانگان در زمین؟

یک دوربین فیلبرداری حساس در فرانسه تصاویر شگفت‌انگیزی ثبت کرده است. با ایجاد رعدوبرق شدید و در فاصله حدود ۲۶۰ کیلومتری و بالاتر از ابر‌های طوفان، فلاش‌های کوتاه و اسرارآمیز که با نام ارواح قرمز شناخته می‌شوند، ظاهر شدند. وقایع درخشان مانند رعدوبرق در فاصله ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتری اتفاق می‌افتد.

نانوواکسن جدید آنفولانزای فصلی در راه است

امرجنت بیوسلوشنز (Emergent BioSolutions) اعلام کرد که توافق‌نامه‌ای با شرکت نوواواکس (Novavax) به امضاء رسانده است؛ که به موجب آن شرکت امرجنت بیوسلوشنز خدمات توسعه و تولید به شرکت نوواواکس برای نانوواکسن آنفولانزا ارائه خواهد کرد. NanoFlu یکی از گزینه‌های شرکت نوواواکس برای تولید واکسن آنفولانزای فصلی است. این واکسن به تازگی فاز سوم کارآزمایی بالینی خود را به اتمام رسانده است، آزمایشی که برای ارزیابی میزان ایمنی این نانوواکسن در افراد ۶۵ سال به بالا تولید شده‌است.
 
 نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند /  از درمان نابینایی تا پاسخ شیمی به اشک‌های ناخود آگاه

 

محققان ایرانی راهی برای تشخیص زودهنگام کرونا پیدا کردند

محققان ایرانی درباره جزئیات ساخت دستگاهی برای تشخیص زودهنگام کرونا با استفاده از اندازه‌گیری میزان گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) در خلط توضیح دادند. محمد عبدالاحد، محقق آزمایشگاه ادوات نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در این باره می‌گوید: عبدالاحد درباره توسعه این فناوری و تجار‌ی‌سازی آن می‌گوید: «این پروژه در مرحله تجاری‌سازی است و تاکنون این فناوری روی بیش از ۶۰۰ بیمار در بیمارستان‌های امام خمینی، بیمارستان لقمان حکیم، بیمارستان امام حسین و نورافشار مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج مثبتی به دست آمده است. در حال حاضر این فناوری در شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا در حال تجاری‌سازی است. نتایج آزمون‌های به دست آمده از این دستگاه برای دریافت مجوز‌های لازم به سازمان‌های مربوطه ارسال شده است.

چرا هنگام شادی یا غم گریه می‌کنیم؟ / پاسخ شیمی به اشک‌های ناخودآگاه

مهم نیست در حالت خوشحالی، غمگینی یا بخاطر پیاز گریه می‌کنید، تقریبا همه اشک‌ها شبیه بهم به‌نظر می‌رسند. اما شرایط محیطی هر اشک یک ترکیب شیمیایی مجزا را مشخص می‌کند که می‌تواند اطلاعاتی درباره عملکرد بیولوژیکی بدهد. پس اشک‌های عاطفی چه هستند؟ یکی از گیج‌کننده‌ترین موضوعات در زیست‌شناسی انسان‌ها، تمایل به گریستن هنگام شادی یا غم زیاد است. درواقع، انسان‌ها تنها گونه جانوری شناخته شده هستند که اشک‌های عاطفی دارند.

نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند / راهکار توقف تولید پروتئین در سلول سرطانی

محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا نانوذرات منحصر به‌فردی را ساخته‌اند که به صورت موضعی مانع از رشد تومور در بدن می‌شود. این نانوذرات فعلا روی موش‌ها آزمایش شده است. این نانوذرات که توسط دانیل هایز، دانشیار مهندسی زیست پزشکی ساخته شده، یک ویژگی خاص شیمیایی دارد که به یک «ریزآران‌ای (microRNA)» امکان می‌دهد به آن بچسبد.
 
فناوری جمعه 8 صبح// نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند /  از درمان نابینایی تا پاسخ شیمی به اشک‌های ناخود آگاه

 

انجام کار‌های خود را در فضای سه‌بعدی تجربه کنید / از بازی تا همکاری اداری در فضای مجازی

اسپشال یک استارت‌آپ آمریکایی است که از واقعیت مجازی و افزوده برای بهبود همکاری‌های از راه دور استفاده می‌کند. این پلتفرم روی اکثر هدست‌های واقعیت مجازی امروزی کار می‌کند و هر کسی می‌تواند با آواتار شبیه به خود در این جلسات شرکت کند، با صدای خود صحبت کند؛ جلساتی که همه چیز به صورت تعاملی شبیه‌سازی شده است. فضای این پلتفرم به کاربران امکان می‌دهد با کمک مدل‌های سه‌بعدی و با حرکات ساده دست و دستورات صوتی، محتوا‌هایی مانند عکس، ویدئو و فایل‌های PDF بسازند و آن‌ها را تغییر دهند.
 نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند /  از درمان نابینایی تا پاسخ شیمی به اشک‌های ناخود آگاه
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار