معاون سابق سازمان فضایی ایران گفت: متاسفانه مدیرانی روی کار آمدند که برنامههای فضایی کشور را متوقف کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مجتبی سرادقی کارشناس فضایی و معاون سابق سازمان فضایی ایران در برنامه رادیویی «گفتگوی علمی» با اشاره به اسناد بالادستی از جمله سند افق ۱۴۰۴ گفت: اگر با این ملاک و شاخص بخواهیم شرایط کنونی فناوریهای فضایی را ارزیابی کنیم، باید اذعان کنیم که وضعیت خیلی رضایت بخشی نداریم و اگر چه میتوان در فرصت باقیمانده به اهداف برنامه دست یافت، اما در بعضی از حوزهها عقب ماندهایم و این مسئله سبب شده است در تمام حوزهها عقب بمانیم.
وی با ارزیابی مسیر پیموده شده در صنعت فضایی، از طی مسیر فقط نیمی از راه گفت و بیان کرد: بزرگترین بحرانی که مانع دستیابی به تمام اهداف در نظر گرفته شده در حوزه فضایی شد، تغییر سیاستها و ناپایداری مدیران بوده است، اما متاسفانه با تغییر دولت، برنامهها نیز تغییر میکند و بر اساس صلاحدید افراد، برنامهها تغییر میکند.
معاون سابق سازمان فضایی ایران بیان کرد: گاهی شاهد بودهایم، با وجود آنکه سیاستهایی که در برنامه ریزی و اسناد بالادستی آمده است، از دستور کار اجرایی سازمان فضایی ایران خارج شده است.
وی به اهداف و برنامههای تعیین شده سازمان فضایی کشور اشاره و بیان کرد: باید حتما یک ماهواره با رزولوشن و قدرت تفکیک پذیری بالا به فضا ارسال میکردیم. این ماهواره باید دارای یک دوربین میبود که میتوانست از بالای ۵۰۰ کیلومتر به زمین نگاه و آن را رصد کند. تا امروز باید حتما این ماهواره داخلی را با یک پرتابگر داخلی در فضا میداشتیم.
این کارشناس فضایی با اشاره به اینکه این ماهواره ساخته شده، اما روی زمین تست شد، عنوان کرد: البته بعضی از بخشهای آن کامل نشده است و آنهایی هم که کامل و ساخته شدهاند، با آن چیزی که باید در افق ۱۴۰۴ باشند فاصله دارند هر چند چهار سال وقت داریم، اما متاسفانه مدیرانی روی کار آمدند که برنامههای فضایی را متوقف کردند.
وی به دیگر برنامههایی که باید اجرا شوند، اما متوقف شدهاند اشاره کرد و افزود: پس از ماهواره سنجشی، ماهوارههای مخابراتی که بتوانند روی مدار ۳۶ هزار کیلومتری کار کنند، ساخت پرتابگر داخلی و اعزام انسان به فضا در سند توسعه هوا فضای کشور آمده است، اما این برنامهها متوقف شدهاند.