
کد خبر:۸۸۷۴۵۲
آخر هفته با اخبار فناوری |
موثرترین ویتامین در مبارزه با ویروس کرونا چیست؟ / همه چیز درباره جانور گرسنه کهکشان که مرگ همه دنیا را میبیند!
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
۳۰ ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانیها در دوران شیوع کرونا اضافه شد / اخذ مجوزهای متنوع سد راه فعالیت
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان مرتبط با کتابهای الکترونیکی گفت: در روزهای کرونایی کشور طبق آخرین آمار ۳۰ ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانیها اضافه شده است.
دانشگاه؛ سنگری برای مقابله با تحریمهای ظالمانه دشمن
چرا از دانشگاهها عالمانی بیعمل ساختهایم؟ امروزه به دلیل تشدید تحریمهای ظالمانه علیه کشور، لزوم افزایش رابطه دانشگاهها و بنگاههای اقتصادی محسوستر است. بنگاههای اقتصادی به تحقیق و توسعه داخلی به جای واردات فناوری از خارج- به منظور توسعه بازار و رفع نیازهای فناورانه - نیاز دارند. این در حالی است که چالش قدیمی ارتباط صنعت و دانشگاه همچنان بعنوان یکی از حلنشدهترین مشکلات زیستبوم علم و فناوری کشور است و بسیاری از مراکز سیاستپژوهی و اندیشگاهی به دنبال راهکاری برای افزایش ارتباط و همکاری این نهادها هستند.
روباتها چگونه جای خود را در کنار ما باز میکنند؟
جولیشاه و لورامیجر، دو متخصص علم روباتیک MIT، معتقدند که ماشینها هر چقدر که هوشمندتر و مستقلتر میشوند، بیشتر راه خود را در زندگی ما باز میکنند و از این رو به طراحان روباتیک توصیه میکنند که علاوه بر اینکه روی طراحی روباتها تجدیدنظر کنند و دقت بیشتری به خرج بدهند تا آنها در جامعه انسانی پذیرفتهتر و سازگارتر شوند، باید این طراحی به نوعی باشد که جامعه نیز بتواند برای استقرار روباتهای کارگر خود را آماده کند.

همه چیز درباره جانور گرسنه کهکشان که مرگ همه دنیا را میبیند
هیچ چیزی در دنیا ترسناکتر از سیاهچالهها نیست. سیاهچالهها نواحی در فضا هستند که گرانش در آنها به قدری زیاد است که هیچ چیزی نمیتواند از آن بگریزد. نیمی از جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۰ به راجر پنروز تعلق گرفت که با عملیات ریاضیاتی نشان داد که سیاهچالهها نتیجه گریزناپذیر نظریه گرانش انیشتین هستند. نیم دیگری از این جایزه به آندریا گیز و رینهارد گنزل تعلق گرفت که نشان دادند یک سیاهچاله عظیم در مرکز کهشکشان ما قرار گرفته است.
ویروس کرونا چگونه بر قلب تاثیر میگذارد؟
اگرچه ویروس کرونا به عنوان یک ویروس ریوی شناخته میشود، پزشکان معتقدند که این ویروس میتواند بطور مستقیم بر ماهیچههای قلب اثر داشته و به قلب آسیب بزند. در بعضی افراد، همزمان با اینکه این ویروس کارایی ریه را کاهش میدهد، ممکن است قلب را از اکسیژن کافی محروم کند. گاهی اوقات این ویروس باعث ایجاد پاسخ التهابی طاقتفرسایی میشود که در هنگام تلاش بدن برای مقابله با عفونت، برای قلب عارضه ایجاد خواهد کرد. این ویروس میتواند به رگهای خونی حمله کرده یا در آنها التهاب ایجاد کند و درنهایت با لخته کردن خون منجربه سکته قلبی شود
موثرترین ویتامین در مبارزه با ویروس کرونا را بیشتر بشناسید
شواهد نشان میدهد که مواد مغذی میتوانند نقش مهمی در مبارزه با همهگیری ویروس کرونا داشته باشند. مطالعات جدید، بیماران بیمارستان اسپانیا را آنالیز کرده و کشف کردند که بیش از ۸۰ درصد بیماران تحت درمان، ویتامین D کافی در خونشان نداشتند. این ویتامین هورمونی است که توسط کلیهها تولید شده و میزان غلظت کلسیم خون را کنترل میکند و بر سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد.

دانشمندان از چگونگی ادغام سیاهچالهها پرده برداشتند
طی پنج سال گذشته، زمانیکه دانشمندان از امواج گرانشی مطلع شدهاند تا رازهای دنیای سیاهچالهها را نشان دهند، انقلابی در نجوم ایجاد شد. امواج گرانشی زمانی بوجود میآیند که دو سیاهچاله با آزادسازی انرژی عظیمی در یکدیگر ادغام شوند، اما تاکنون، سرنخهای کمی درباره چگونگی و چرایی ادغام سیاهچاله وجود دارد. امروزه، همکاری محققان رصدخانه موج گرانشی با تداخلسنج لیزری (لیگو) و ویرگو مجموعهای از اکتشافات ارائه دادند که اولین نکات را درباره منشا ادغام سیاهچالهها ارائه میدهند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.