
کد خبر:۸۹۶۳۵۲
آخر هفته با اخبار فناوری |
تاکسیهای هوایی ترافیک را کاهش میدهند / از سفر نخستین زن فضانورد به ماه تا ساخت جدیدترین ماسک ضد کرونا
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
از کاهش ترافیک تا صرفهجویی در مصرف سوخت با کمک تاکسیهای هوایی
محققان آزمایشگاه ملی اوک ریج تخمین زدهاند که اگر تاکسیهای هوایی به یک روش مناسب حملونقل تبدیل شوند، میتوانند ضمن کاهش ترافیک، سوخت را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهند. تاکسیهای هوایی، وسایل نقلیه کوچک هوایی که مسافرتی را به صورت نقطه به نقطه و بر اساس تقاضا ارائه میدهند، به صرفهجویی در وقت منجر شدهاند، اما تأثیر آنها در استفاده از سوخت تا حد زیادی کم است.
کاهش دمای باتری لپتاپ با استفاده از عایق نانو امکانپذیرشد
محققان دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روشی ساده و کمهزینهتر نسبت به روشهای قبلی برای تولید کامپوزیتهای الیافی، توانستند راهکاری برای مدیریت انرژی حرارتی توسط عایقهای دینامیکی بر پایه کامپوزیتهای الیافی حاوی نانوذرات اکسید آهن ارائه دهند. این محصول در صنعت ساختمان، صنایع نساجی، پلیمر، بستهبندی مواد غذایی و سلولهای خورشیدی و حتی باتریهای لپتاپ کاربرد دارد.

بزرگترین رادیوتلسکوپ تک دیش دنیا کشف اسرار جهان هستی را تسهیل میکند
بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان دارای دهانهای ۵۰۰ متری است که طراحی آن در سال ۲۰۱۶ تکمیل شده است. این رادیوتلسکوپ در جنوب غربی چین و در استان گویژوی این کشور نصب شده و تولید آن ۱۷۱ میلیون دلار هزینه در بر داشته است. ساخت و برپایی این رادیوتلسکوپ حدود ۵ سال طول کشیده و ابعاد آن در حدی است که شناسایی امواج رادیویی در کهکشانهای بسیار دوردست را ممکن میکند.
نخستین زن فضانورد به ماه میرود
جف بزوس مدیر ارشد اجرایی «بلواوریجین» اعلام کرد نخستین فضانورد زن را به ماه میبرد. شرکت فضایی خصوصی بلو اوریجین متعلق به «جف بزوس» ثروتمندترین فرد دنیا، قرار است رویاهای فضایی وی را برآورده کند. جف بزوس در این باره نوشت: این (BE-۷) موتوری است که نخستین زن را به سطح ماه میبرد.
وضعیت مهاجرتی و جابجاییهای بینالمللی دانشجویان مشخص میشود / حمایت از پژوهشهای مهاجرتی
دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در حوزه مهاجرتهای بینالمللی پایاننامه یا رساله دارند میتوانند با حمایت رصدخانه مهاجرت ایران، کار پژوهشی خود را کامل کنند. رصدخانه مهاجرت ایران وابسته به پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف با اعلام فراخوان این طرح و حمایت از پایان نامه و رسالههای تحصیلات تکمیلی، قصد دارد ضمن توسعه پژوهشها و مطالعات در این حوزه تصویری روشن از وضعیت مهاجرتی و جابهجاییهای بینالمللی دانشجویی ارائه دهد.
جدیدترین ماسک روزهای کرونایی ابداع شد / ترسناک، اما کاربردی
یک ماسک تمام صورت ابداع شده است که دو فیلتر قابل تعویض و چندبار مصرف دارد، این ماسک ترسناک که تمام صورت را میپوشاند، هوای تنفسی فرد را تصفیه میکند و از سوی دیگر هویت او را از سیستمهای شناسایی چهره و دوربینها مخفی میکند.

نانودارویی که گونههای مضر قارچها را از بین میبرد
محققان روسی و مکزیکی موفق به توسعه نانودارویی شدند که میتواند قارچهای خطرناک و بیماریزا را از بین ببرد در حالیکه قارچهای مفید امکان زنده ماندن داشته و میتوانند در محیط تکثیر کنند. محققان دریافتهاند که نانوذرات نقره موجود در داروهای تولید شده آنها، برخلاف عوامل ضدقارچ رایج موجود در بازار، بدون تأثیر بر گونههای مفید، به شکل موثری با انواع قارچهای بیماریزا مبارزه میکنند. نتایج این پروژه در مجله Colloid and Interface Science Communications به چاپ رسیده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.