
کد خبر:۸۹۱۰۷۷
آخر هفته با اخبار فناوری |
داروی ضدویروس مؤثر برای درمان کرونا در ایران تولید شد / از درمان کشندهترین سرطان مغز در موشها تا ارتباط زمین و فضا با لیزر
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
کشندهترین سرطان مغز با کمک نانوذرات در موشهای آزمایشگاهی درمان شد
برای دانشمندانی که بیماریهای مغز را درمان میکنند، سختترین کار عبور از موانع طبیعی بدن، نظیر سد خونی مغز برای رسیدن به عضو مورد نظر است. به تازگی دانشمندان دانشگاه میشیگان میگویند که نانوذرات به آنها اجازه میدهد از سد مغز خونی که تقریباً نفوذ ناپذیر است، عبور کنند. این موفقیت به محققان حوزه سرطان این فرصت را میدهد تا دارویی جدید برای از بین بردن تومورهای مغزی ارائه دهند.

جورابهای نانویی با عفونتهای قارچی و باکتریایی مقابله میکنند
محققان تایلندی برای مقابله با بوی بد پا محصول نانویی تولید کردند. این محصول توسط نیروی هوایی سلطنتی تایلند توسعه داده شده که حاوی پوششی از جنس نانوذرات اکسیدروی (ZnO) است که روی جوراب قرار داده میشود تا بوی بد پا را رفع کند.
داروی ضدویروس مؤثر برای درمان کرونا در ایران تولید شد
داروی ضد ویروس مؤثر در درمان کرونا با همکاری دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تولید و موفق به دریافت تاییدیه کمیسیون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت شد.
روشی نوین برای به دام اندازی باکترهای مفید خاک کشف شد
شرکت فیبسول (FIB-SOL) در حال توسعه و تجاریسازی نوعی محصول کشاورزی مبتنی بر نانوالیاف است. این محصول، فیبر پنج گرمی قابل انحلال در آب است و با استفاده از روشهای آبیاری معمولی یا مدرن میتوان آن را در مزرعه استفاده کرد. این محصول به تقاضای باکتریهای زنده که میتواند خاک را جوان نگه دارد، پاسخ میدهد. همچنین این محصول میتواند بازده استفاده از مواد مغذی را افزایش دهد، به گیاهان اجازه دهد تا مواد مغذی را به روش بهتری جذب کنند.
نانوذراتی جدید برای کمک به درمان آلزایمر و پارکینسون ساخته شد
یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که نانوذرات میتوانند بیماریهای تخریب عصبی را درمان کنند. محققان موسسه ملی دیلا ریسرچ ساینتیفیگو (INRS) نشان دادند که استفاده از نانوذرات میتواند برای رساندن داروها به مغز به منظور درمان بیماریهای تخریب عصبی به کار گرفته شود.

ارتباط زمین و فضا با لیزر ممکن میشود
موسا نگوم، استادیار فیزیک در موسسه پلی تکنیک رنسلر گفت: «کار من درک اجزای نور و دستکاری آنها برای تعامل با ماده است. در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در استفاده از نور در زمینههای تصویربرداری پزشکی و محاسبات کوانتومی دیدیم، اما خواص اساسی نور یکسان است و میتوان از آن برای تبادل اطلاعات استفاده کرد.»
چوبها جایگزین لامپهای خانهها خواهند شد / نورپردازی منازل با سبکی جدید
تغییر نور درون خانه از حالت ملایم تا شدید و رنگی میتواند به تغییر حالت روحی کمک کند. اما برخی مواد استفاده شده برای نورپردازی منازل از جمله پلاستیکها، زیستسازگار نیستند. اکنون محققان انجمن شیمی آمریکا در بخش نانو صفحات چوبی توسعه دادهاند که زیستسازگار، تابناک و ضدآب هستند و میتوانند روزی به عنوان پوشش برای لامپها، صفحات نمایشی و دستگاههای لیزری استفاده شوند.
داروهای عصبی با کمک نانو به مغز میرسند / چشماندازی مهم پیشروی جامعه علمی
سد خونی-مغزی مانع اصلی در درمان بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون است که در آنها سلولهای عصبی تخریب میشوند. طبق مطالعه اخیر انجام شده توسط ژان میشل رابانل، محقق فوق دکتری، نانوذرات با ویژگیهای خاصی میتوانند از این سد عبور کرده و توسط سلولهای عصبی دریافت شوند. محققان اطمینان دارند که این نتایج چشمانداز مهمی را برای رهاسازی مستقیم داروها به مغز پیش روی جامعه علمی میگذارد.

دستگاه اندازهگیری تشعشعات هستهای در کشور ساخته شد
تا پیش از این سنجش میزان پرتوهای رادیواکتیو با صرف زمان طولانی و دقتی نه چندان بالا انجام میشد، اما فناوری به کمک حل این چالش آمد و تجهیزات اندازهگیری تشعشعات پیشرفته که پاسخ را با دقتی بالا و در لحظه نمایش دهند به بازار آمد. این محصول اکنون توسط یک شرکت دانش بنیان با دقتی بالا و ویژگی قابل حمل بودن عرضه شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.