
کد خبر:۸۹۴۵۸۳
آخر هفته با اخبار فناوری |
دیگر نگران کثیف شدن خودرو در روزهای بارانی نباشید / از کشف عامل چاقی تا حرکت زمین به سمت سیاهچاله راه شیری
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
دیگر نگران کثیف شدن خودرو در روزهای برفی و بارانی نباشید/ اسپری نانوی آبگریزکننده خدمتی ایرانی
یکی از محصولات شرکت نوپاد شریف اسپری آبگریزکننده بدنه خودرو است که در آن از نانومواد استفاده شده است. با استفاده از این اسپری آبگریزکننده، سطح بدنه خودرو به مدت طولانیتری تمیز باقی میماند و رطوبت هوا آسیب کمتری به بدنه خودرو وارد میکند. همچنین آلایندههای محیط نظیر لکههای چربی، غبار هوا، فضولات اسیدی پرندگان و همچنین شیره درختان که میتواند به بدنه خودرو آسیب بزند، با وجود این نانوپوشش در بدنه خودرو، اثر کمتری روی خودرو خواهد داشت.
محقق ایرانی به دلیل علمی افزایش بیماری فضانوردان در فضا پی برد
تحقیقاتی که در زمینه بیماری احتمالی فضانوردان در خارج از جو زمین توسط پژوهشگران ناسا تحت سرپرستی افشین بهشتی عضو مرکز تحقیقاتی Ames ناسا، صورت گرفته نشان میدهد، سفر به فضا موجب تغییراتی در میتوکندری سلولهای بدن انسان میشود که بیمار شدن افراد را تسهیل میکند.

قلب دوم بدن با کفی آنتیباکتریالهای نانویی محافظت میشود
قلب دوم بدن در قسمت ساق پا تا پاشنه قرار دارد، میتوان گفت که عضلات پا قلب دوم انسان است؛ بنابراین محافظت از پا اهمیت زیادی بر سلامت انسان دارد. در حدود ۷۵ درصد از افراد در طول زندگی خود دچار مشکلات پا میشوند که با استفاده از ادوات ارتوپدی میتوان این مشکلات را حل کرد. یکی از روشهای محافظت از پا، استفاده از کفیهای طبی و مناسب است. در حال حاضر فناوری نانو در این حوزه دستاوردهایی دارد.
زمین با سرعت به سمت سیاهچاله راه شیری میرود / خبری خوب برای ستارهشناسان
زمین حدودا ۲۰۰۰ سال نوری به سیاهچاله مرکز راه شیری نزدیکتر شده است. اما نگران نباشید، این بدان معنا نیست که سیاره ما به سمت سیاهچاله سقوط میکند. در عوض، براساس مشاهدات جدید، این تغییرات نتیجه مدل بهتر کهکشان راه شیری است.
فناوری نانو کرمهای ضدآفتاب را بهبود میبخشد / استفاده از نانومواد برای عملکرد بهتر
پارس حیان، یکی از شرکتهای تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی، طیفی از کرمها و لوسیونهای ضدآفتاب را به بازار عرضه کرده است که به دلیل استفاده از نانومواد عملکرد مطلوبتری نسبت به کرمهای رایج در بازار دارد. در فرمولاسیون این کرم از بازتاب دهندههای معدنی و طبیعی همانند دی اکسید تیتانیوم به همراه روغنهای گیاهی و سایر مواد موثر استفاده شده است تا احتمال بروز واکنشهای التهابی و آلرژی را به حداقل برساند.

راهکار هوشمند یک استارتاپ برای یافتن همخانهای مناسب / برای راهاندازی کسبوکاری نوپا اسیر جو و هیجان نشوید
با افزایش قیمت خانه و کم شدن توان افراد به ویژه دانشجویان، ایدهای به ذهنمان رسید تا بتوانیم یک پلتفرم یا نرمافزاری را توسعه دهیم که از طریق هوش مصنوعی افراد مشابه را برای همخانه شدن شناسایی میکند. از همین رو شرکت کاشانه را تاسیس کردیم و هماکنون در حال بستن قرارداد با سرمایهگذار هستیم. به طور کلی باید بگویم به دلیل شرایط کنونی اقتصادی در کشورمان که باعث بالا رفتن هزینههای زندگی و اجارهنشینی شده است.
تلفنها و کامپیوترهای هوشمند با نسل جدید تراشهها کوچکتر میشوند
محققان کوچکترین دستگاه حافظهدار را ایجاد کردهاند، پیشرفتی که ممکن است منجر به تولید تراشههای الکترونیکی سریعتر، کوچکتر و کممصرف برای دستگاههای الکترونیکی و محاسبات الهام گرفته از مغز شود. دانشمندان دانشگاه تگزاس در ایالات متحده همچنین فیزیکی را پیدا کردند که قابلیت ذخیرهسازی حافظه متراکم برای این دستگاههای کوچک را ایجاد میکند.
مقالات علمی طولانی را در چند کلمه خلاصه کنید / هوش مصنوعی درخدمت فشردهسازی متون
دانشمندان راهی عالی پیدا کردند تا به همکاران خود که معتقدند رسالههای طولانی ارزش خواندن ندارند، هشدار دهند. آنها چنین اسنادی که بعلت طولانی بودن خوانده نمیشوند را «tl;dr» مینامند. موسسه هوش مصنوعی آلن در سیاتل از سیستم هوش مصنوعی رونمایی کرده است که میتواند متون طولانی را فشرده کرده تا زمان بررسی آنها را کاهش دهد.

کلاههای جدید از مغز کودکان تصویربرداری میکند / راهی بهسوی بینشی جدید درباره فعالیت مغز کودک
گروهی از دانشمندان و مهندسان انگلستان فناوری جدیدی را برای تصویربرداری از مغز نوزادان و کودکان به نمایش گذاشتهاند. امید است که این موفقیت بتواند روشهای جدیدی برای تحقیق در مورد فعالیت مغز کودک در محیطهای طبیعی و بدون نیاز به دستگاههای گرانقیمت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای محققان فراهم کند.
عامل جلوگیری از چاقی کشف شد / مکانیسمی ناشناخته حامی لاغری
یک مطالعه جدید مکانیسم ناشناختهای را توضیح میدهد که در آن هورمون آزاد شده از روده ساعتی بعد از غذاخوردن، بطور موثر میتواند فرآیند تولید چربی را خاموش کند. این تحقیق همچنین نشان میدهد این مکانیسم تنظیم کننده در موشهای چاق و انسانهای مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، ناقص است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.