
کد خبر:۸۹۳۷۹۳
مشاهدات نشان میدهد
زمین با سرعت به سمت سیاهچاله راه شیری میرود / خبری خوب برای ستارهشناسان
طبق مشاهدات اخیر ستارهشناسان زمین با سرعت بیشتری در کهکشان خود حرکت کرده و بیش از قبل به سیاهچاله مرکزی آن نزدیک میشود.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ زمین حدودا ۲۰۰۰ سال نوری به سیاهچاله مرکز راه شیری نزدیکتر شده است. اما نگران نباشید، این بدان معنا نیست که سیاره ما به سمت سیاهچاله سقوط میکند. در عوض، براساس مشاهدات جدید، این تغییرات نتیجه مدل بهتر کهکشان راه شیری است.
VERA (اکتشافات رادیوفضایی VLBI) که یک تکنیک نقشهبرداری است در سال ۲۰۰۰ شروع به نقشهبرداری سرعت سهبعدی و ساختارهای فضایی در راه شیری کرد. VERA از تکنیکی به نام تداخلسنجی استفاده میکند تا دادههای تلسکوپهای رادیویی که در مجمعالجزایر ژاپن پراکنده هستند را برای رسیدن به کیفیت مشابه تلسکوپهای عظیم، جمعآوری کنند. اندازهگیریهای بدست آمده تا به امروز به اندازه کافی دقیق هستند.
از آنجا که زمین در داخل راه شیری قرار دارد پس نمیتوانیم این کهکشان را از بیرون بررسی کنیم. ستارهشناسی که اندازهگیری دقیق موقعیتها و حرکات اجسام است، بعنوان ابزاری حیاتی به درک ساختار کلی کهکشان و جایگاه ما در آن کمک میکند. امسال، اولین کاتالوگ نجومی VERA شامل دادههای ۹۹ شیء فضایی منتشر شد.
براساس کاتالوگ ستارهشناسی VERA و مشاهدات اخیر، ستارهشناسان یک نقشه مکانی و سرعتی درست کردند. با استفاده از این نقشه آنها مرکز راه شیری را محاسبه کردند، نقطهای که همه چیز به دور آن میچرخد. این نقشه نشان میدهد که مرکز کهکشان راه شیری و سیاهچاله عظیم آن در فاصله ۲۵۸۰۰ سال نوری از زمین قرار دارند. این مقدار از فاصله ۲۷۷۰۰ سال نوری که در سال ۱۹۸۵ توسط اتحادیه بینالمللی نجوم به تصویب رسیده بود کمتر است. سرعت نقشه نشان میدهد مادامی که زمین به دور مرکز کهکشان میچرخد، با سرعت ۲۲۷ کیلومتر بر ثانیه نیز در حرکت است؛ که این مقدار سریعتر از سرعت رسمی ثبت شده ۲۲۰ کیلومتر بر ثانیه است.
اکنون VERA امیدوار است تا اشیاء بیشتری، بویژه آنهایی که به سیاهچاله مرکزی نزدیکتر هستند را مشاهده کرده تا بتواند ساختار و حرکت کهکشان را بهتر مشخص کند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.