به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی رادیو نمایش، جواد پیشگر درباره تنظیم رادیویی و کارگردانی این مجموعه رادیویی گفت: نمایش رادیویی «امیر ارسلان نامدار» بر اساس نوشته محمدعلی نقیب الممالک در بیست و پنج قسمت سی دقیقهای به صورت نمایش رادیویی تنظیم شده است. تنظیم و کارگردانی این اثر را بنده به عهده داشتهام و خوشحالم که سال ۱۴۰۰ را با این اثر زیبا آغاز کرده ام.
وی افزود: نمایش رادیویی به عنوان ابزاری خلاق و موثر به خاطر اینکه مخاطب را درگیر یک عمل خلاقانه ذهنی میکند و، چون بصری نیست میتواند در جهان مرئی و نامرئی، چه ذهنی و چه عینی حضور یافته و تاثیرات ژرفی در وجودوروان مخاطبش بگذارد. بخصوص اگر موضوع و محتوای ارائه شده در ذهن و خاطرات گذشته وی جایی داشته باشد. در این راستا میتوان به داستانهایی اشاره کرد که در تاریخ شفاهی مردم یک جامعه صاحب هویت و سرشار از خاطرات گذشته است و داستان امیر ارسلان نامدار از این جمله است.
پیشگر ادامه داد: داستان امیر ارسلان نامدار را میتوان شیرینترین و غنیترین بین داستانهای ایرانی دانست. در تاریخ معاصر ایران قبل از حضور رسانه هایی، چون رادیو، تلویزیون و سینما، داستان امیر ارسلان نامدار از معروفترین آثاری بود که به صورت شفاهی و سینه به سینه بین اقشار مردم نقل میشد و نسلهای مختلف، بخشی یا تمامی اثر و یا نامی از شخصیتهای این اثر دل انگیز را شنیده و یا خوانده اند.
او تأکید کرد: داستان "امیر ارسلان نامدار" سالها مونس ایام فراغت جوامع شهری، روستایی و عشایری ما بوده است. نثر زیبا، حماسی و شاعرانه این اثر، ریشه در سبک ویژه و تکنیک داستان پردازی آن دارد.
پیشگر افزود: زمانیکه پیشنهاد تنظیم رادیویی این اثر از سوی دفتر ادبیات نمایشی رادیو نمایش را دریافت کردم، بعد از مطالعه اثر، به خاطر سابقه ذهنی و جذابیت، زیبایی و ظرفیتهای دراماتیک موجود اثر در حوزه شنیداری شدن آن، بلافاصله با اشتیاق کار تنظیم آن را به صورت نمایش رادیویی آغاز کردم. بدیهی است ضرورت تولید آثاری از این دست در بدنه شبکه نمایش رادیو باعث جذب مخاطبین بیشتری برای این شبکه تفکربرانگیز خواهد شد چرا که داستانی مانند "امیرارسلان نامدار" در میان مردم ما همچنان زنده، بالنده و ماندگار است و امیدوارم تولید این اثر متفاوت، شروعی برای تولید دیگر آثاری از این رقم باشد.
نویسنده و کارگردان باسابقه رادیو نمایش در پایان ضمن تشکر از مدیریت دفتر ادبیات نمایشی و دست اندرکاران تولید این مجموعه رادیویی عنوان کرد: در این نمایش، نقشها بر اساس ویژگیها و جنس صدای بازیگران و مهمترین مسئله توانایی و ظرفیتهای بازیگران در ارائه مطلوب نقشها و دیگر پارامترهای لازم انتخاب شدهاند.
مجموعه رادیویی «امیرارسلان نامدار» به تهیهکنندگی فرشاد آذرنیا، کارگردانی و تنظیم رادیویی جواد پیشگر، صدابرداری جعفر جودتی، افکتوری محمدرضا قبادی فر و با هنرمندی نازنین مهیمنی، شهیندخت نجفزاده، بهناز بستاندوست، فریبا طاهری، شمسی صادقی، معصومه عزیزمحمدی، شیرین سپهراد، نوشین حسنزاده، رضا عمرانی، حمید منوچهری، مجید خمره، رامین پورایمان، بیوک میرزایی، محمد پورحسن، محمد آقامحمدی، مهرداد عشقیان، کرامت رودساز، سلمان خطی، مجتبی طباطبایی، علی میلانی، امیر فرحان¬نیا، قربان نجفی، امیرعباس توفیقی، عباس شادروان، حمید یزدانی، نورالدین جوادیان، سینا نیکوکار، مهرداد مهماندوست، مهدی خمینی مقدم، امین بختیاری، شهریار حمزیان وتعداد دیگری از هنرمندان در مدت دو هفته تمرین و تولید شده است و از بیست و پنجم فروردین ماه ساعت ۱۲:۳۰ شب، از رادیو نمایش پخش میشود.