به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور؛ بازار اقتصاد و خدمات دیجیتال در دنیا روندی رو به رشد دارد و بیشتر شرکتها و مجموعههای فعال در تلاشند تا زمینه و فناوریهای ارائه خدمات و محصولات خود را به شکل دیجیتالی و آنلاین فراهم کنند. خدماتی مبتنی بر فناوریهای ارتباطات و اطلاعات.
یکی از حوزههایی که بازار دیجیتال آن رونق گرفته، خدمات پزشکی و دارویی است که این اتفاق در ایران با تلاش ۴۸ شرکت دانشبنیان و خلاق به ثمر نشسته و فناوریهای دیجیتال به این صنایع کمک کرده است تا خدماتی آنلاین و بر پایه اینترنت به جامعه هدفشان ارائه کنند.
این شرکتها با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فضایی برای عرضه محصولات و خدمات خود یافتند.
از جمله این محصولات و خدمات میتوان به سامانه نوبت دهی آنلاین مطب و مراکز درمانی، مشاوره آنلاین و پرسش و پاسخ پزشکی، سیستم یکپارچه فراخوان نوبان طراحی شده در شرکت هوشمندسازان سلامت پایدار، سامانه جامع نوبتدهی آنلاین پزشکی تولید شده در شرکت نوآوران سلامت گستر شریف و بیمارستان هوشمند شرکت فناوری سیمرغ هوشمند شریف اشاره کرد.
همچنین شرکت توسعه مهندسی رباتیک و رایانه صالح نیز در این زمینه اقدام به طراحی و تولید سیستم هشدار دهنده برای بیماران عمل تعویض مفصل لگن کرده است. از دیگر محصولات این حوزه میتوان به اسکنر اپتیک-لیزری کف پا شرکت پیشرو فناوران صنعت برنا، سامانه ارزیابی و نظارت پرستاری (سان نرس) شرکت سان طب کرمانشاه و سیستم خبره تشخیص بهنگام سرطان ریه (ECD) مبتنی بر داده کاوی طراحی شده در شرکت تحلیل پردازه ارقام هوشمند اشاره کرد. در این میان سهم استان تهران با ۲۵، فارس با ۶ و اصفهان با ۵ شرکت دانشبنیان فعال در این حوزه بیشتر از دیگر استانهای کشور است.
سامانه اعتباربخشی و حاکمیت بالینی بیمارستان ها، ربات دستیار جراح در جراحی لاپاروسکوپی (روبولنز)، اپلیکیشن هزار دارو و ارائه انلاین خدمات دارویی و درمانی، اپلیکیشن خدمات پزشکی و درمانی، شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی را نیز باید از محصولات دیگر ارائه شده در این حوزه بدانیم.