به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قدرتالله مهدیخانی از حمله ملخها به اراضی کشاورزی استان قزوین خبر داد و اظهار داشت: مطابق معمول سالهای قبل ملخهای مراکشی به زمینهای کشاورزی استان یورش برده و ۱۷ هزار هکتار از اراضی ما را درگیر خود کردهاند که کار سمپاشی و آفتکشی علیه این حشرات ویرانگر آغاز شده است.
وی با اشاره به سمپاشی شدن ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین در منطقه طارم سفلی اضافه کرد: بیشتر ملخهای مراکشی به باغات و اراضی کشاورزی طارم حمله کردند و به همین خاطر در نهایت ۱۵ هزار هکتار از اراضی این بخش محروم و قطب تولید زیتون کشور سمپاشی و آفتکشی میشود.
مهدیخانی ادامه داد: در حال حاضر کارشناسان مرکز حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی روزانه ۵۰۰ هکتار از باغات قزوین را سمپاشی میکنند؛ ولی هنوز گزارش کامل و مدونی از میزان خسارت ملخها به امور باغی و کشاورزی به دست ما نرسیده است که درباره آن تصمیمگیری کنیم.
وی ملخ مراکشی معضل بزرگ کشاورزی و زراعت در ۳ استان قزوین، گیلان و زنجان دانست و یادآور شد: در هفته جاری نشستی ۳ جانبه میان مدیران کل مدیریت بحران و رؤسای سازمان جهاد کشاورزی هر ۳ استان برای مقابله با این پدیده مخرب برگزار خواهد شد تا بعد از برآورد خسارت و امکانات لازم برای مقابله این صورت را در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور قرار دهیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان با اشاره به کمبود اعتبارات برای مدیریت بحران یورش ملخها گفت: با این حال متناسب با پراکنش و وسعت حمله ملخها مبارزه با این آفت مزاحم و مخرب تا ابتدای خردادماه ادامه خواهد داشت تا کشاورزان و باغداران ما به ویژه در بخش طارم سفلی از این حمله خسارت زیادی نبینند.
مهدیخانی افزود: با توجه به اینکه ملخ مراکشی میتواند کل مزارع و محصولات زراعی یکساله ما را نابود کند، کشاورزان و باغداران هماستانی باید بحران یورش ملخ را جدی بگیرند و در صورت مشاهده این آفت در زمین یا مزرعه خود خیلی سریع این موضوع را به اطلاع نزدیکترین مرکز خدمات کشاورزی منطقه کشتوکار خود بگذارند.