به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یکی از راههای اثرگذار در توسعه فناورانه کشور در روزهای سخت اقتصادی و اعمال تحریمها، استفاده از ظرفیت داخلی و دانشی جوانان و متخصصان کشور است. کسانی که توان کافی برای کمک به ایران در گذر از این روزها و رساندن کشور به قلههای پیشرفت و توسعه یافتگی را دارند. یکی از نقاط کلیدی و حساس کشور که نیاز به استفاده از این توان تخصصی دارد، صنایع کشور است. صنایعی که طی سالهای اخیر با کمک همین دانش بومی، مسیر نوینی را برای توسعه علمی و فناورانه خود یافتهاند.
اما شاید برگزاری رویدادهای فناورانه یکی از بهترین و موثرترین راهها برای تسهیل مسیر ورود دانش، تخصص و فناوری به صنایع باشد. بر همین اساس نیز صنعت پتروشیمی دو سالی است میزبان «رویداد هدفمند حمایت از ساخت داخل» است. رویدادی که با مشارکت ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی و با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران و بانک صادرات ایران برگزار میشود و فرصتی مناسب برای اثبات نقش دانش، خلاقیت و تخصص شرکتهای دانشبنیان به کشور است.
دومین دوره این رویداد که ۲۷ بهمن ماه سال ۹۹ برگزار شد منجر به جذب و مشارکت بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان و غیر دانشبنیان، اعم از سازندگان و تامینکنندگان کالاها و خدمات شد. در این رویداد ۷۰ تفاهمنامه همکاری به امضا رسید تا تولید و بومی سازی کالاها و خدمات گلوگاهی و مبتنی بر تحریمها در کشور شتاب گیرد.
این تفاهمنامهها بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال ارزش افزوده برای کشور به همراه داشته است. آمارها گواهی میدهد که تعداد تفاهمنامهها با دانشبنیانها نسبت به سال گذشته، ۳ برابر، ارزش قراردادهای منعقد شده ۸ برابر و تعداد شرکتهای حاضر ۳ برابر رشد داشته است.
«حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی» رویدادی است که به دنبال تحقق اهداف ماموریت کلان اقتصادی کشور مبنی بر حمایت از ساخت داخل با اتکاء به توانمندیهای داخلی است و هر سال در جزیره کیش برگزار میشود. شناسایی چالشها و نیازهای فناورانه صنایع و سازمانهای حوزه پتروشیمی، ارائه توانمندی شرکتهای دانشبنیان و فناور و شتابدهندههای حوزه آب و انرژی و شکلگیری شبکهای میان اجزای اصلی زیستبوم فناوری و نوآوری در این حوزه نیز از مهمترین اهداف مشارکت ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این رویداد فناورانه است.