آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۹۸۹۰

نگرانی کنگره از پیامدهای خروج آمریکا از افغانستان

اعضای کنگره آمریکا زلمای خلیل زاد نماینده جو بایدن در امور افغانستان را برای برطرف کردن نگرانی‌ها درباره پیامد‌های بیرون رفتن ارتش آمریکا از افغانستان در سال جاری به ویژه احتمال به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان، فراخوانده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از خبرگزاری رویترز؛ قرار است خلیل زاد با عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در روند آشتی افغانستان در برابر کمیته روابط خارجی سنا در باره سیاست دولت بایدن در مورد بیرون بردن نیرو‌های ارتش تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور ماه) از این کشور پس از ۲۰ سال حضور یابد که نخستین نشست علنی این هیئت در دوره دولت جدید خواهد بود.

بایدن در هنگام اعلان سیاست جدید در ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین ماه) خاطرنشان کرد که دولتش به کمک رسانی به نیرو‌های امنیتی افغان و برنامه‌های غیرنظامی در این کشور ادامه خواهد داد.

اعضای کنگره نگرانی بسیاری از طرح‌های بازگرداندن ۲۵۰۰ نظامی باقیمانده ایالات متحده در افغانستان به ویژه مسلط شدن دوباره طالبان دارند که از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز حکومت را در دست داشتند.

جامعه بین المللی از هنگام برکناری طالبان در پی حمله نظامی آمریکا و متحدانش به افغانستان، میلیارد‌ها دلار به توسعه این کشور کمک کرده اند.

بر اساس توافق دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین با طالبان، قرار بود حضور نظامی آمریکا در اول مه (۱۱ اردیبهشت ماه) در افغانستان پایان یابد که توسط بایدن تا ۱۱ سپتامبر هم زمان با بیستمین سالگرد حملات تروریستی در ایالات متحده تمدید شد که واشنگتن را به آغاز جنگ افغانستان واداشت.

جرج دبلیو بوش رئیس جمهوری پیشین که نیرو‌های ارتش آمریکا را در ۲۰۰۱ به افغانستان اعزام کرد، نیز از خروج این نیرو‌ها ابراز نگرانی کرده است.

«آستین اسکات میلر» فرمانده نیرو‌های آمریکایی و ناتو در افغانستان ۵ اردیبهشت ماه اعلام کرد که روند خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های این کشور آغاز شده و پایگاه‌های نظامی آمریکا به نیرو‌های ارتش افغانستان سپرده می‌شود.

شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان با انتقاد از انهدام تجهیزات نظامی آمریکایی در این کشور، این اقدام را خلاف پیمان امنیتی کابل- واشنگتن دانستند.

خبرگزای صدای افغان (آوا) گزارش داد: تعدادی از نمایندگان بر این باورند که آمریکایی‌ها براساس پیمان امنیتی دوجانبه، مکلف هستند که پیش از خروج از افغانستان، تجهیزات نظامی خود را در اختیار نیرو‌های افغان قرار دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار