به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری آناتولی، آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد پس از کنفرانس غیررسمی ۱+۵ در مورد مساله شبه جزیره قبرس که تحت نظارت سازمان ملل و با شرکت نمایندگان طرفین قبرس و همچنین کشورهای ضامن ترکیه، یونان و انگلیس در ژنو برگزار شد، گفت: نتوانستیم نقاط مشترک کافی برای شروع مذاکرات رسمی برای حل مساله قبرس پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه فعلا نتیجه مذاکرات و تلاشها در خصوص قبرس از جمله نشست کرانس مونتانا بینتیجه مانده است.
گوترش تاکید کرد: مصمم هستیم که تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکره و گفتگو برای دستیابی به نتایج مثبت برای حل مساله قبرس را انجام دهیم.
گوترش با بیان اینکه تُرکهای قبرس گفتگو در خصوص سیستم فدرالی را پایان یافته میدانند، افزود: آنها تاکید دارند که مستحق موقعیت بین المللی و حاکمیت ملی برابر براساس راه حل دو دولتی هستند که با یکدیگر همکاری کنند.
به گفته گوترش طرف روم نشین قبرس (قبرس جنوبی) نیز تاکید دارد که مذاکرات باید در کرانس مونتانا از سر گرفته شود و بر راه حل فدرالی دو منطقهای بر مبنای برابری سیاسی اصرار دارند.
وی افزود: آنها قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و همچنین بیانیه سال ۲۰۱۴ کرانس مونتانا را که در ۶ ماده ارائه کرده بودند، مبنای این راهحل میدانند.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه به تلاشها برای دستیابی به نتیجهای در این خصوص ادامه خواهند داد، تصریح کرد: برنامه من تلاش برای امنیت و رفاه هر دو بخش قبرس است که شایستگی زندگی مشترک در صلح و رفاه را دارند.