به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، عرضه واکسن، بسته محرک اقتصادی و افزایش بازار سهام به رشد داراییهای ثروتمندان کمک کرده است.
گزارشهای فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نشان میدهد از زمان ورود «جو بایدن» به کاخ سفید که بیش از ۱۰۰ روز از آن میگذرد، رئیس جمهوری آمریکا کار چندانی برای کند کردن روند خستگی ناپذیر ثروت میان میلیاردرهای آمریکایی نکرده است.
درواقع در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری بایدن، با وجود هیاهوی بسیار این دولت برای پرداخت مالیات بیشتر از سوی ثروتمندان، ۱۰۰ ثروتمند آمریکایی در مجموع ۱۹۵ میلیارد دلار به ثروت خود اضافه کرده اند.
بلومبرگ در ادامه نوشت: یکی از نخستین دلایل افزایش داراییهای این گروه مربوط میشود به افزایش بازار سهام از زمانی که در تاریخ ۲۰ ژانویه (یکم بهمن) رئیس جمهوری جدید آمریکا در مراسم تحلیف سوگند یاد کرد. از دیگر عوامل این امر روند سریع واکسیناسیون و بسته محرک اقتصادی ۱.۹ تریلیون دلاری دولت است.
مایک ساوج (Mike Savage) استاد جامعه شناسی در دانشکده اقتصاد لندن در این خصوص گفت: «تلاشهای بایدن برای بازآفرینی اقتصاد میتواند درآمد و دارایی ثروتمندان را در بالاترین سطح افزایش دهد».
وی افزود: «ما از زمان سقوط مالی سال ۲۰۰۸ شاهد این تناقض بوده ایم که وضعیت بیشتر به نفع افراد دارا بوده و ارزش ثروت آنها را به میزان قابل توجهی افزایش داده است».
براین اساس گفته میشود ۱۰۰ نفر از ثروتمندترینهای آمریکا از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ۹۹) و مراسم تحلیف بایدن ۲۶۷ میلیارد دلار درآمد کسب کرده اند. گزارشها نشان میدهد از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۷ تا انتخابات پاییز گذشته، این میلیاردرها حدود ۸۶۰ میلیارد دلار ثروتمندتر شده اند.
بر اساس دادههای فدرال رزرو، دارایی ۱۰۰ ثروتمند آمریکایی به ۲.۹ تریلیون دلار رسیده است که بیشتر از ثروت ۲.۵ تریلیون دلار ۵۰ درصد جمعیت ایالات متحده است.
در صدر ثروتمندترین افراد این گروه ۱۰۰ نفری صاحب شرکتهای آمازون، فیس بوک و آلفابت (از زیر مجموعههای گوگل) هستند که با افزایش فعالیتهای آنلاین و ماندن در خانه در زمان همه گیری ویروس کرونا دارایی خود را افزایش داده اند.
دادههای فدرال رزرو در حالی منتشر میشود که بایدن در ۱۰۰ روز نخست آغاز به کار خود به سرعت پیشنهاد افزایش مالیات را برای ثروتمندان و برنامه ریزی برای جذب تریلیونها دلار به سمت آمریکاییهای طبقه متوسط و پایین در قالب زیرساختهای جدید، هزینههای اجتماعی و بستههای محرک اقتصادی را ارائه داد. وی این سیاستها را در نخستین سخنرانی خود در روز چهارشنبه هفته گذشته در کنگره بیان کرد.
اما محافظه کاران میگویند افزایش قیمتها با افزودن بار مالیاتی بیشتر به ثروتمندان میتواند نتیجه معکوس بدهد.
«اسکات هاج» (Scott Hodge)، رئیس "بنیاد مالیات" در سخنانی پیش از طرح برنامه بایدن در کنگره گفت: «آسیب اقتصادی ناشی از مالیات میتواند هر یک از منافع حاصل از هزینههای جدید را نابود کند و مالیات دهندگان و اقتصاد را در وضعیت بدتری قرار دهد».