به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه فرانسه روز سهشنبه سفیر روسیه در این کشور را فرا خواند.
وزارت خارجه فرانسه دلیل احضار سفیر روسیه را اقدام مسکو در اعمال تحریمها علیه تعدادی از مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرد.
طی روزهای اخیر کشورهای غربی از جمله آمریکا، لهستان، جمهوری چک، استونی، لیتوانی و لتونی، با تحریک واشنگتن، تعدادی از دیپلماتهای روس را از کشور خود اخراج کردند.
با این حال، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین با بیان اینکه تنشهای اخیر با روسیه را کشورهای غربی آغاز کردند، از آنها خواست که آرام باشند و تفکرات ضد روسی را کنار بگذارند.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز گذشته گفته بود که اقدامات بروکسل باعث شده که روابط دو جانبه به نازلترین سطح خود از زمان جنگ سرد برسد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه با انتقاد از تلاشهای انگلیس جهت تخریب روابط مسکو با اتحادیه اروپا، گفته بود: «آنها تلاش میکنند تا نفوذ خود بر مواضع اعضای اتحادیه اروپا در رابطه با مسکو را افزایش دهند».
روسیه اخیرا ورود هشت مقام از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خاک این کشور از جمله «دیوید ساسولی»، رئیس پارلمان اروپا را ممنوع اعلام کرد.
وزارت خارجه روسیه با اعلام این خبر آن را پاسخ مسکو به اقدام اتحادیه اروپا برای ممنوع کردن ورود مقامهای ارشد روسیه به اروپا به دلیل نقش آنها در زندانی کردن «الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای روسیه دانسته است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «اتحادیه اروپا سیاست تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه شهروندان و سازمانهای روسیه را ادامه میدهد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «فقط در مارس ۲۰۲۱، شش شهروند روسیه مشمول محدودیتهای غیرقانونی اتحادیه اروپا شدند. این رویه، خلاف منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی است.»
روز شنبه نیز وزارت خارجه سوئد، سفیر روسیه را فراخواند تا اعتراض خود را به تحریمهای مسکو علیه مقامهای اتحادیه اروپا اعلام کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «متز ساموئلسون» سخنگوی وزارت خارجه سوئد گفت: «بر خلاف تحریمهای اتحادیه اروپا، تحریمهای روسیه خودسرانه بوده و از لحاظ قانونی نامشخص بوده و تنها ابراز انگیزه سیاسی است».
«آسا اسکات» رئیس موسسه تحقیقات دفاعی سوئد یکی از کسانی است که روسیه تحریمهایی را علیه وی اعمال کرده است.
پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته قطعنامهای را به تصویب رساند که خواستار اعمال تحریمهای جدید علیه پروژه خطلوله گاز «نورد استریم»، شرکت روساتم و اخراج روسیه از سامانه پیامرسان بانکی «سوئیفت» شده است.
این قطعنامه با ۵۶۹ رأی موافق و ۶۷ رأی مخالف به تصویب پارلمان اروپا رسید. در این قطعنامه از اتحادیه اروپا خواسته شده وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهند. از نهادهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه نیزخواسته شده تکمیل پروژه خط لوله نورد استریم و نیروگاههای هستهای در حال ساخت توسط شرکت روساتم را متوقف کنند.
قطعنامه اتحادیه اروپا هشدار داده چنانچه اقدام روسیه در تقویت تشکیلات نظامی خود در مرز با اوکراین به حمله به این کشور منجر شود، اتحادیه اروپا باید این را روشن کند که چنین اقدامی بهای گزافی در پی خواهد داشت.
قانونگذاران اروپایی گفتهاند در صورت وقوع چنین اتفاقی واردات گاز و سوخت از روسیه به اتحادیه اروپا باید فوراً متوقف شده و روسیه از سامانه سوئیفت اخراج شود.