آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۲۷۹۳
گزارشی از سفر رئیسی به همدان؛

ضرب‌العجل دستگاه قضا برای بازگشت تولید به صنایع غذایی کیوان / کارگران مراقب تجهیزات کارخانه باشند

رئیس قوه قضاییه در سفر به همدان از صنایع غذایی کیوان بازدید و اعلام کرد باید طی یک ماه آینده، خط تولید این کارخانه راه اندازی شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری، سفر‌های استانی رییس قوه قضاییه این روزها، حلال بسیاری از مشکلات صنایع کشور شده است. حجت‌الاسلام رئیسی در این سفرها بخشی از برنامه خود را به دیدار با صنعت‌گران می گذارند و از کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی که تولید در آن‌ها تعطیل شده و کارگران از وضعیت آن ناراضی هستند، بازدید می‌کند. اولین بازدید حجت‌الاسلام رئیسی از کارخانه صنایع غذایی کیوان بود. 

صنایع غذایی کیوان در سال ۸۸ و در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۹۰ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. در این کارخانه ۳۰ نوع محصول غذایی مختلف تولید می‌شد، اما کمی پس از واگذاری، کم کم نشانه‌های افول تولید در آن نمایان شد؛ اکثر نیروهایش تعدیل شده و خط تولید در آن رو به خاموشی رفت.

 

تعطیلی تولید در کارخانه‌ای ۴۰ ساله

اولین برنامه حجت الاسلام رئیسی در همدان، بازدید از این کارخانه بود. رئیسی در حاشیه بازدید از این کارخانه گفت: توقف تولید در کارخانه‌های کشور برای هیچ فردی قابل قبول و خوشایند نیست. این کارخانه با همین وضعیت فعلی اگر درست مدیریت می‌شد، می‌توانست حداقل با ۵۰۰ کارگر به فعالیت بپردازد، اما اکنون ۵۰ کارگر در آن کار می‌کنند.

رئیس دستگاه قضا از کارگران و مسئولان کارخانه خواست تا مراقب تجهیزات آن باشند و اجازه ندهند هیچ یک از دستگاه‌ها و اموال کارخانه از آن خارج شود.

وی روند کاهش کارگران و تولید را باعث تعطیلی کامل کارخانه عنوان کرد و افزود: یکی از شروط واگذاری‌ها در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی این است که واگذاری با رونق تولید، افزایش اشتغال و بهبود کفیت محصولات همراه باشد و مالک این کارخانه باید در دادگستری حاضر شده و پاسخگوی بیکاری کارگران و تعطیلی تولید باشد.

رئیس قوه قضاییه همچنین تاکید کرد: اگر مالک فعلی به معنای واقعی، آماده راه اندازی دوباره روند تولید در این کارخانه باشد از نظر ما مانعی نیست، اما اگر حاضر به اجرای قانون نشد، باید موضوع را از طریق وزارت صمت و سازمان خصوصی سازی دنبال کرد تا به نحو قانونی خلع ید انجام شود.

 

ضرب‌العجل دستگاه قضا برای بازگشت تولید

در پایان این بازدید، رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید ظرف مدت حداکثر یک ماه، خط تولید‌های کارخانه صنایع غذایی کیوان به راه بیفتند، گفت: استاندار و رئیس کل دادگستری همدان در اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان ظرف ۱۰ روز آینده، از مسئولین مربوطه دعوت کرده و سخنان و مشکلات آن‌ها را بشنوند و حداکثر ظرف مدت یک ماه مشکلات مربوطه را حل کنند. اگر مشکلات مربوط به این کارخانه در همدان قابل رفع و رجوع شدن نبود، به ما بگویید تا در تهران آن را پیگیری کنیم.

کد ویدیو

 

او در جلسه شورای اداری استان همدان نیز به بازدید از کارخانه کیوان اشاره کرد و گفت: در بازدید از کارخانه سوال کردیم مگر مواداولیه از خارج وارد می‌شود؟ مواد اولیه کارخانه نه‌تن‌ها درسطح کشور بلکه دراستان قابل تامین است. برداشت من این بود ظرف ۱۰روز [هرچند ضرب‌الاجل ۳۰روزه داده شد]این کارخانه باید راه بیفتد

رئیسی تصریح کرد: خصوصی‌سازی در برنامه‌های توسعه کشور موردتاکید بوده و باید انجام شود، اما دولت باید سه کار انجام دهد؛ هدایت، نظارت و حمایت وظیفه دولت است.

او با اشاره به اینکه فردی که به او واگذاری صورت می‌گیرد باید تولید را حفظ کند و افزایش دهد و اشتغال ایجاد کند نه اینکه ۵۰۰نیرو را به ۵۰نیرو تبدیل کند، گفت: ما به‌عنوان دستگاه قضایی از خصوصی‌سازی حمایت می‌کنیم، اما باید برخصوصی‌سازی‌ها نظارت داد.

کد ویدیو

برنامه دیگر حجت الاسلام رئیسی در سفر به همدان، دیدار با صنعتگران و فعالان اقتصادی استان همدان بود. رئیسی در این دیدار به بروکراسی اداری پیچیده برای صنعتگران اشاره کرد و به بررسی موانع دادرسی و پرونده‌های صنعتگران در دادگستری‌ها پرداخت و گفت: اگر کارخانه‌ای بخواهد راه بیفتد، باید پرونده در دادگستری مطرح شود و باز شدن پرونده هزینه دارد؛ که دستور دادیم در صورت عدم امکان هزینه دادرسی، با این حال پرونده‌ها بازگشایی شود.

 

گشایش تولید هنر مدیران است

وی با تأکید بر اینکه هیچ مساله‌ای در کشور بدون راه حل نیست، افزود: باید راه را باز کرد و هنر مدیران این است که راه‌هایی برای گشایش تولید و صادرات پیدا کنند.

رئیس قوه قضاییه گفت: زمانی‌که کارخانه، کارگر و کارفرما و سرمایه گذار آماده است چرا راه را باز نکنیم، این نگاهی است که مقام معظم رهبری از ما انتظار دارد. نباید مانع را مانع بشماریم.

وی در واکنش به اظهارات یکی از حاضرین پیرامون تغییر کاربری غیرمجاز بخشی از اراضی به منظور تولید گفت: در این خصوص لازم است رئیس کل دادگستری با معاون استاندار جلسه بگذارند و راهکاری بیندیشند و راهکار را به ما منتقل کنند تا به رئیس دیوان عدالت اداری بگوییم تا کار با سرعت انجام گیرد و موضوع حل شود. ظرف ۱۰ روز بحث دقیق حقوقی و کارشناسی در استان در این مورد انجام شود.

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به شرکت زمرد، گفت: لازم است رئیس کل دادگستری استان همدان موضوع را دنبال کند و با بخش‌های مربوطه جلسه بگذارند و حل کنند و اگر نتوانستند ما پیگیری می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه در خصوص واگذاری بخشی از اراضی ملی به منظور راه اندازی واحد تولیدی که توسط یکی از حاضرین مطرح شد، گفت: لازم است موضوع واگذاری جنگل خارج از نوبت و به صورت سریع در دستور کار قرار گیرد و در اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که برگزار می‌شود موضوع مطرح شود و آنچه در ستاد قابل حل بود حل شود و در غیراینصورت در تهران دنبال می‌کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار