به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی، روز سه شنبه در وبینار شبکه دیابت کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دیابت و پوکی استخوان جزو بیماریهایی است که با توجه روند افزایش سالمندی در کشور در آینده بیشتر شنیده خواهد شد.
وی ادامه داد: برای هر بیماری از جمله دیابت و پوکی استخوان باید علاوه بر داشتن شبکه تحقیقات فعال در سه حوزه دیگر شامل پیشگیری، درمان و توانبخشی برنامه داشته باشیم. باید برای هر کدام از بیماریهای غیر و اگیر که در آینده گسترش مییابند، شبکه مراقبت و درمان داشته باشیم و همه اجزای مدیریت این بیماریها را مد نظر قرار دهیم.
رئیسی گفت: اکنون شبکه بهداشتی کشور از خانه بهداشت شروع میشود. مرحله بعدی آن مراکز بهداشتی- درمانی، سطح بالاتر کلینیکهای تخصصی و سطح بعدی بیمارستان است، اما باید یک سطح دیگر قبل از خانه بهداشت هم برای مراقبت و کنترل بیماریها داشته باشیم و آن سطح فردی و خانوادگی است. کنترل بیماریها را باید از آموزش به افراد و خانوادهها شروع کنیم.
وی افزود: در مورد مراقبت از سالمندان تاکنون شعار زیاد داده ایم، اما کار عملی زیادی انجام نشده است، جای کار زیادی در این حوزه وجود دارد. اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند، اما تا سه دهه آینده ۲۵ درصد جمعیت ایران سالمند خواهدبود، بنابراین خیلی بیشتر باید در این زمینه کار کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: سوال این است که آیا برای مراقبت از بیماران دیابت باید گروههای سنی بیماران را جدا کنیم یا همه گروهها را با هم ببینیم.
باقر لاریجانی، رئیس شبکه بهداشت دیابت در پاسخ گفت: واقعیت این است که وزارت بهداشت تاکنون از این دسته بندیها سودی نبرده است.