به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
دانشجویانی که شرایط بورس تحصیلی را دارند میتوانند برای بورسیه کشور چین در سامانه سجاد ثبت نام کنند. سازمان امور دانشجویان در اطلاعیه ای اعلام کرد: کشور چین در رشتههای تحصیلی مختلف در مقاطع تحصیلات تکمیلی برای سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بورس تحصیلی میپذیرد.
متقاضیان میتوانند از طریق سامانه اداره کل بورس و اعزام دانشجویان نسبت به ثبت نام در سامانه جامع امور دانشجویان - سجاد تا پایان وقت اداری مورخ ۲ خرداد ماه ۱۴۰۰ برابر با ۲۳ می ۲۰۲۱ اقدام نمایند.
در راستای هدفمند سازی مطالعات حوزه ورزش کشور و استفاده از همه ظرفیتهای ملی شامل طرحهای کلان پژوهشی، تحقیقات دانشگاهی و دانشجویی اعم از پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری، فهرست اولویتهای پژوهشی خود را در ۹ محور، اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، نظر به توسعه دانش علوم ورزشی در دنیا و نزدیک شدن مطالعات حوزه علوم ورزشی در کشورمان به استانداردهای بالای بین المللی، لازم است تا هر چند سال یکبار مسیر خود را همسو با حرکت جهانی تنظیم نموده و برای پیشرفت در حوزههای مختلف این دانش، هدفگذاری و برنامهریزی نماییم.
پژوهشگاه تربیت بدنی به عنوان تنها پژوهشگاه ملی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصمم است تا به عنوان هسته مرکزی، در خصوص هماهنگی بین دانشگاهها، مراکز مطالعاتی و پژوهشی با دستگاههای متولی حوزه ورزش پژوهشهای کلان حوزه علوم ورزشی را مدیریت و اجرا نماید.
ازدواج دانشجویی به ایستگاه بیست و چهارم خود رسیده و پیش از این ۲۳ مرحله از این طرح از سوی نهاد رهبری در دانشگاهها اجرایی شده است؛ طرحی که انگیزه ازدواج و تشکیل خانواده را بین دانشجویان و جامعه دانشگاهی تا حدودی افزایش داد. طرح ازدواج دانشجویی از سال ۷۶ به منظور افزایش تعداد ازدواجها در سن جوانی و کاهش سن ازدواج در دانشگاهها راه اندازی شد و متولی این امر نهاد رهبری در دانشگاهها بود که بیست و چهار سال از اجرای این طرح گذشته و نهاد رهبری توانسته آماری بیش از ۴۵۰ هزار ازدواج را در این مدت زمانی ثبت کند.
شاید مشکلاتی در زمینه ازدواجهای دانشجویی از قبیل مشکلات مالی و طلاق در طول این سالها ایجاد شده باشد؛ اما این مشکلات نمیتواند اصل طرح ازدواج دانشجویی که مورد تاکید رهبر انقلاب نیز هست را زیر سوال ببرد.
شورای اسلامی شدن دانشگاهها مصوبهای را تصویب کرده که بر اساس این ماده واحده به منظور تشریک مساعی و بهرهگیری از ظرفیت نهادهای مرتبط با هدف ترویج ازدواج آسان و پایدار، کاهش طلاق، ازدیاد جمعیت و تحکیم بنیان خانواده با سبک زندگی اسلامی ایرانی برای دانشگاهیان و اجراییسازی سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی به ویژه سند دانشگاه اسلامی و قانون تسهیل ازدواج جوانان مجلس شورای اسلامی ماموریتی به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها محول شد.
با توجه به درخواستهای مکرر، زمان ثبت نام بیست و ششمین دوره طرح ولایت سال ۱۴۰۰ به مدت پنج روز تمدید شد.
متقاضیان میتوانند تا ساعت ۲۴ روز ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با مراجعه به سایت طرح ولایت ثبت نام کنند. دانشجویانی هم که پیش از این ثبت نام ناقص داشته اند، می توانند در این فرصت پروفایل خود را تکمیل کرده و در ازمونهای مجازی شرکت کنند.
سیما سادات لاری، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت گفت: تمامی دانشجویان دو حوزه وزارت بهداشت و علوم تا اواخر شهریور ماه واکسینه میشوند.
وی تصریح کرد: آموزش مجازی به دانشجویان ضربه وارد کرده است و باید هر چه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاهها است، برگردیم.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم مهلت ثبت نام وامهای دانشجویی را تمدید کرد. دانشجویان متقاضی وامهای دانشجویی نیمسال دوم تحصیلی میتوانند تا ۲۵ خرداد ماه برای دریافت وام ثبت نام کنند.
وامهای دانشجویی شامل وام تحصیلی، ضروری، ویژه دکتریِ، مسکن متاهلی و شهریه است که دانشجویان باید در سامانه صندوق رفاه درخواست خود را تا زمان اعلام شده ثبت نمایند.
لطیفی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی ، در خصوص وضعیت اسکان در خوابگاهها با توجه به شرایط فعلی تهران گفت: تعداد دانشجویانی که آماده دفاع از پایانامه هستند و درخواست آنها مورد تایید دانشگاه و دانشکدههاست، اسکان دادیم و دانشجویان خارجی نیز در حال حاضر در خوابگاه حضور دارند.
وی افزود: با توجه به روند واکسیناسیون که در کشور در حال انجام است احتمالا برای مهرماه آموزشها حضوری خواهد بود و خوابگاهها نیز به حالت عادی خود برمی گردد.
لطیفی خاطرنشان کرد: در یک ماه گذشته اسکان دانشجوی جدید در خوابگاه ممنوع بود و تا پایان ترم نیز درخواست جدیدی برای اسکان پذیرفته نخواهد شد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه اضافه کرد: اسکان فعلی تا اواسط تیرماه ادامه دارد و بعد از آن خوابگاهها تخلیه خواهد شد که تعمیرات لازم انجام شود که برای مهرماه با شرایط جدید اسکان آماده باشند.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها در مراسم رونمایی از طرح تحول و بازبینی عناوین و دورس معارف اسلامی که امروز برگزار شد، گفت: یکی از رسالتهای اصلی نهاد رهبری در دانشگاهها آموزش دروس معارف است که اساتید معارف نیز توسط این نهاد جذب میشوند. دروس معارف به عنوان دروس ضروری مورد نیاز دانشجویان است و فضای تربیتی دانشگاهها را به عهده دارد و اینکه تحولی در اسناد بالا دستی در خصوص این دورس رخ داده اتفاق خوبی است.
وی افزود: نوع تدوین دروس معارف و انتخاب اساتید و نظارتی که برای ارائه این دروس صورت میگیرد در سطح و استانداردهایی فراتر از روال عادی در دانشگاهها است که این نشان دهنده اهتمامی است که در تعلیم و تربیت آموزش عالی دیده میشود.
رستمی اضافه کرد: سرعت انتقال مسائل و شبهات در فضای مجازی بالا رفته و باید پاسخگویی به این شبهات به جوانان نیز از سوی نهاد رهبری به درستی و به موقع باشد؛ بخصوص جوانان که آینده کشور را میخواهند به دست بگیرند.
براساس اعلام صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دانشجویان علوم پزشکی میتوانند مبلغ ۹۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن متاهلی بگیرند که نسبت به سال قبل افزایش چشم گیری داشته است. بهروز رحیمی، رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در «اجلاس وبیناری معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی» با بیان اینکه دانشجو باید با طیبخاطر در دانشگاه حضور داشته باشد، ابراز داشت: با آمادهسازی زیر ساختهای دانشجویی، فرهنگی، رفاهی و معیشتی میتوان شرایطی را فراهم کرد که آرامش خاطر لازم در میان دانشجویان عزیز ایجاد شود. به واقع صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت رسالتی جز توجه به دانشجویان کمبضاعت و ایجاد زمینه رشد برای دانشجویان مستعد را در اهداف طراحی شده خود ندارد.
وی ادامه داد: این رسالت به عنوان یک مأموریت اصلی همیشه مد نظر صندوق رفاه بوده و تلاش ما این است که زیرساختهایی خود را در حوزه رفاهی افزایش و برای آرامش دانشجویان تلاش کنیم. در این میان یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کرد و این توجه باید همگانی باشد، نهضت توجه همه جانبه در ابعاد مختلف رفاهی، از لحاظ تسهیلات مالی و وامی، خوابگاه، ورزش و مسائل فرهنگی دانشجویان است که بر این اساس عزم خود را جزم کردهایم.
سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص شرایط اسکان در خوابگاههای دانشگاه تهران گفت: با قرمز شدن شرایط شهر تهران و شیوع کرونا حضور دانشجویان در خوابگاه ممنوع شد و از ابتدای هفته جاری با تغییر شرایط تعدادی از دانشجویان به خوابگاهها بازگشتند که تاکنون ۸۰ دانشجو اسکان داده شدند. باید این بازگشت به تدریج اتفاق بیفتد که دانشجویان توسط مرکز بهداشت دانشگاه غربالگری شوند. دانشجویان مقطع دکتری و ارشد شامل این قانون میشوند که قبلا اسکان آنها از سوی دانشگاه تایید شده بود و در خوابگاه ساکن بودند.
وی افزود: دانشجویانی هم که به تازگی مرحله تایید اولیه پایان نامه را از سوی دانشگاه دریافت کردند، میتوانند از طریق سامانه گلستان ثبت نام کنند که مراحل تایید آن طی خواهد شد و نتیجه آن اعلام میشود.
حبیبا اضافه کرد: دانشگاه تهران ۱۵ هزار ظرفیت خوابگاهی دارد و در حال حاضر ۱۵۰۰ دانشجو در خوابگاه حضور دارند. تنها دانشجویانی در خوابگاه هستند که دروس آزمایشگاهی و یا پایان نامه دارند و نیاز است که در دانشگاه حضور داشته باشند.