به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حالی ماه ژانویه رسما به قدرت رسید که مصمم بود تمام وقت و انرژی اش را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی در داخل و چالش های بزرگ خارجی مثل روسیه و چین و ایران صرف کند.
ولی درگیری های خونین اخیر در نوار غزه بین رژیم صهیونیستی و مبارزان فلسطینی که مستلزم تلاش های بی وقفه دیپلماتیک پشت پرده بوده، مشاوران و دستیاران ارشد بایدن را مجبور کرده است تا اولویت های سیاسی دولت ایالات متحده را مورد بازنگری قرار دهند. مشاوران بایدن اکنون به دنبال برقراری یک آتش بس پایدار بین اسرائیل و حماس هستند و قصد دارند یک طرح ویژه با هدف کمک بازسازی مناطق آسیب دیده از حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینی ها پیشنهاد دهند و مانع از وقوع مجدد چنین درگیری هایی در آینده شوند چرا که به نظر می رسد این چالش نخستین بحران سیاست خارجی بایدن به شمار می رود.
در حالی که بایدن در هفته های نخست ریاست جمهوری اش تمایل چندانی برای تلاش در راستای حل و فصل اختلافات و منازعات بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی نداشت ولی درگیری های شدید و خونین اخیر موجب تغییر لحن و رویکرد دولت بایدن شده است.
با این وجود بایدن هنوز هیچ تمایل فوری برای آغاز مجدد تلاش های دیرینه برای دستیابی به سازش در خاورمیانه نشان نداده است، آن هم در شرایطی که تحلیلگران هیچ چشم انداز مثبت و امیدوارکنندهای را برای موفقیت مذاکرات ترسیم نکردهاند.
تلاش های جدید دولت بایدن برای ایفای نقش بیشتر و موثرتر در تحولات سرزمین های اشغالی پس از فشارهای شدید برخی نمایندگان دموکرات بوده است که حمایت آنها نقش زیادی در پیروزی بایدن در انتخابات 2020 داشته است.
مقام های غزه اعلام کردهاند که در پی حملات رژیم صهیونیستی بیش از 16800 خانه آسیب دیده و تخریب شده و ساکنان غزه در روز تنها 3 تا 4 ساعت برق دارند. مقام های فلسطینی هزینه بازسازی این خرابی ها و ویرانی ها را ده ها میلیون دلار برآورد کردهاند.
بایدن روز پنجشنبه گفته است که ایالات متحده با سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی برای بازسازی این خرابی ها همکاری خواهد کرد. کاخ سفید وعده داده است تا به زودی بسته کمک مالی با هدف بازسازی غزه را ارائه دهد. این بسته علاوه بر کمک مالی 235 میلیون دلاری است که آمریکا در ماه آوریل اعلام کرده است.