کد خبر:۹۳۷۸۸۵
شریعتمداری در جمع دانشجویان اصفهانی:

فضای سیاسی حاکم بر جبهه اصلاحات فشل است / از دشمن هراسی تا اعلام برائت از عملکرد دولت تدبیر

مدیرمسئول روزنامه کیهان فضای سیاسی حاکم بر جبهه اصلاحات را فشل توصیف و راهکار‌های اصلاح‌طلبان برای جلب رأی مردم را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در نشست مجازی با دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد میمه و دولت آباد به تشریح شرایط سیاسی حاکم بر انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و اظهار کرد: سه فاکتور فعال در انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند؛ نیرو‌های انقلابی و اصلاح طلبان با نامزد‌های معرفی شده از سوی هر جناح و سوم خود آمریکایی‌ها هستند.

شریعتمداری با بیان اینکه آمریکایی‌ها از چند ماه مانده به انتخابات درباره آن اظهارنظر می‌کردند، افزود: حریف دنبال این است که قوه اجرایی در اختیار افراد هماهنگ با خودش باشد.

مدیرمسئول روزنامه کیهان بیان کرد: دشمن می‌خواهد افرادی که همخوانی و همسویی با سیاست‌های او را دارند، در رأس قوه مجریه باشند و در این زمینه تلاش می‌کند.

 

ردیابی مسیر دشمن در انتخابات

وی با بیان اینکه ما در این زمینه می‌توانیم خواست حریف را تاحدودی کشف کنیم، افزود: ممکن است برخی بگویند که دشمن در حمایت از افراد به دنبال انحراف جریانات داخلی باشد. یعنی از یک جریان سیاسی حمایت می‌کند تا آن جریان را تخریب کند. اما با ردیابی مسیر خواست‌های دشمن می‌توان دریافت که حمایت آنان از برخی جریان‌های سیاسی تاکتیکی است یا استراتژیکی.

شریعتمداری با اشاره به اینکه شناخت این عرصه می‌تواند به راهیابی‌های بعدی ما کمک کند، توضیح داد: عوامل دیگری هم برای شناخت رویکرد دشمن در حمایت از جریان‌های سیاسی داخلی وجود دارد، اما در حال حاضر که این سه فاکتور در فضای انتخاباتی کشور حضور دارند، می‌توان روی آن تکیه کرد.

 

حضور فشل اصلاح طلبان در انتخابات

وی فضای سیاسی حاکم بر جبهه اصلاحات را فشل توصیف کرد و گفت: این موضوع را از دیدگاه‌های رسمی که از سوی اصلاح طلبان مطرح می‌شود، درمی یابیم.

مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: اصلاح طلبان در هشت سال گذشته نه فقط از دولت روحانی حمایت کردند، بلکه حضور فعالی هم در آن داشتند به طوری که اکثر وزرای دولت را نیرو‌های جبهه اصلاحات تشکیل می‌دادند و حتی خود آنان مطرح می‌کردند که اگر حمایتشان از روحانی نبود، او رئیس جمهور نمی‌شد.

وی بیان کرد: بنابراین عملکرد هشت ساله دولت روحانی به پای اصلاح طلبان هم نوشته می‌شود و از آن گریزی نمی‌توانند داشته باشند. اگرچه برخی از آنان امروزه سعی می‌کنند که از هشت سال دولت روحانی یا برخی اقدامات این دولت اعلام برائت کنند، اما این نه تنها برای مردم قابل قبول نیست، بلکه برای خود اصلاح طلبان هم پذیرفتنی نیست.

 

رقیب هراسی برای جلب رأی مردم

شریعتمداری گفت: یکی از راهکار‌های اصلاح طلبان در انتخابات رقیب هراسی است و تلاش می‌کنند که مردم را از رقیب خود بترسانند. همانطور که در دوره‌های قبلی هم از این راهکار استفاده کردند و در سخنرانی‌های تبلیغاتی صحبت از سایه جنگ می‌کردند.

وی به مصاحبه ظریف با هاله اسفندیاری اشاره کرد و گفت: ظریف در آن زمان می‌گفت که اگر به توافق هسته‌ای نرسیم، تندرو‌ها به میدان می‌آیند و پس از آن روابط ایران با کشور‌ها خارجی دیگر اینگونه نخواهد بود.

مدیرمسئول روزنامه کیهان به سخنان روحانی در یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی وی اشاره کرد و گفت: یا می‌گفتند که اگر رقیب ما به میدان بیاید در پیاده رو‌ها دیوار می‌کشند. در مباحث اقتصادی هم مطرح می‌کردند که دلار به ۵ هزار تومان می‌رسد و یا پراید ۱۰۰ میلیون تومان می‌شود در حالیکه اکنون ارزش دلار به ۶ برابر پنج هزار تومان هم رسید و قیمت پراید هم از ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر شد.

وی سومین راهکار اصلاح طلبان را پیشگیری از نزدیکی نیرو‌های انقلاب دانست و افزود: چنین روشی را در گذشته هم داشتند. مثلا در جریان انتخابات ۷۶ ظاهر قضیه این بود که مرحوم هاشمی و دیگران از ناطق نوری حمایت می‌کردند، اما بعدا حسین مرعشی اعلام کرد که مرحوم هاشمی رفسنجانی به ما دستور داده بود که از خاتمی حمایت کنیم.

شریعتمداری ادامه داد: اصلاح طلبان زمانی مرحوم هاشمی را عالیجناب سرخ پوش خطاب می‌کردند، اما به یکباره برای آنان حکم قدیس پیدا کرد.

وی بیان کرد: عمده‌ترین وظیفه‌ای که اکنون اصلاح طلبان برای خود درنظر دارند، این است که مانع از اتفاق نظر و نزدیکی نیرو‌های اصول گرا به یکدیگر شوند. مثلا در سال‌های قبل علیه آقای لاریجانی سخنرانی می‌کردند و شعار می‌دادند، اما اکنون لاریجانی نامزد آنان در انتخابات معرفی می‌شود.

 

نیروهای انقلابی به نقشه راه توجه کنند

مدیرمسئول روزنامه کیهان به وظیفه نیرو‌های انقلابی در این زمینه اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب گفته اند که هرکسی نقشه راه نداشته باشد، گمراه می‌شود. ما باید به نقشه راه نگاه کنیم و حرکت دیگران را براساس این نقشه راه بسنجیم.

وی با اشاره به اینکه اصلاح طلبان مدعی هستند نامزد‌های اصلی آنان به انتخابات راه نیافته اند، گفت: مساله مشارکت حداکثری بستگی به این نامزد یا آن نامزد ندارد. اینکه نامزد‌های اصلاح طلبان نیامده اند به این دلیل بود که می‌دانستند با رأی مردم روبه رو نمی‌شوند.

شریعتمداری تصریح کرد: در انتخابات مجلس هم می‌گفتند که به دلیل عدم حضور نامزد‌های اصلی آنان در انتخابات، مشارکت پایین بود و ادعا می‌کردند که برای مجلس لیست ندادند، در حالیکه لیست مجلس آنان با فاصله بسیار زیاد از نمایندگان فعلی مجلس، قرار گرفتند.

وی عدم اقبال مردم به اصلاح طلبان را به عملکرد دولت مرتبط دانست و گفت: گرانی‌های افسارگسیخته، تورم و نقدینگی آنچنانی، تعطیلی کارخان‌ها و مراکز تولید و ... همه به دلیل بی حاصلی دولت بود. دولت یازدهم و دوازدهم همه تمرکز خود را روی برجام گذاشته بود و انگار کل دولت تبدیل به وزارت خارجه شده بود. برجام هم که حاصلی برای مردم نداشت.

مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به اینکه در همه جای دنیا برای کاندیداتوری شرایطی وجود دارد و در ایران شورای نگهبان مسئول رسیدگی به این شرایط است، گفت: خوشبختانه و به قول رهبر انقلاب، افراد اصلی که احراز صلاحیت نشده بودند، برخورد نجیبانه‌ای داشتند و پذیرفتند که رأی شورای نگهبان فصل الخطاب باشد و بر مشارکت حداکثری مردم تأکید کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار