به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مراسم فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای "فخرا" با تزریق به خانم پیرانی، همسر شهید رضایینژاد، شهید هستهای، صبح امروز در تهران برگزار شد.
احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن ایرانی فخرا در این مراسم اظهار داشت: فرایند تحقیق و توسعه واکسن کرونای فخرا از اسفند سال ۹۸ در سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمان حیات شهید فخری زاده با راهبری و مدیریت ایشان آغاز شد.
وی افزود: به علت اهمیت این پروژه، شهید والامقام و مقام عالی وزارت بر انجام پروژه نظارت مستقیم داشتند.
کریمی ادامه داد: واکسن فخرا از نوع واکسنهای کشته شده و غیرفعال است که در بستر سطح سه ایمنی تولید میشود.
وی با بیان اینکه بذر این واکسن کرونا با غربالگری از میان ۳۵۰۰۰ نمونه بیمار ایرانی ایزوله و شناسنامه دار شده است، خاطرنشان کرد: تولید این محصول در زیر ساختی با ظرفیت دو میلیون دوز در سال آغاز شد که با بهینهسازی فرایندها به ۱۰ میلیون دوز در سال افزایش یافت و بر اساس بررسیهای سازمان غذا و دارو مجوز ورود به فاز دوم کارآزمایی بالینی داده شد.
وی اظهار امیدواری کرد که با توسعه کارخانه تولید صنعتی واکسن فخرا، تا پایان تابستان این ظرفیت به چند برابر ظرفیت فعلی افزایش یابد.
کریمی با اشاره به اینکه فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن فخرا در فاز اول تست انسانی با موفقیت با ۱۳۵ نفر داوطلب تزریق شد، یادآور شد: در این فاز سه گروه شامل دریافتکنندگان غلظت بالای واکسن، غلظت پایین واکسن و واکسن نما وارد مطالعه شدند که بی خطری واکسن فخرا مشخص شد.
مدیر پروژه واکسن ایرانی فخرا با بیان اینکه هر دو غلظت واکسن سیستم ایمنی را تحریک کرد، تصریح کرد: ایجاد "آنتی بادیهای نوترالیزان" در خون داوطلبان مشخص کرد که این واکسن قابلیت خنثیسازی ویروس را دارد. بیشترین تحریک سیستم ایمنی در تزریق غلظت بالای واکسن و فاصله تزریق دو هفته پس از دوز اول، مشاهده شد.
کریمی بابیان اینکه فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با ۵۰۰ نفر داوطلب انجام خواهد شد، بیان داشت: بر اساس نتایج فاز اول غلظت بالا و فاصله تزریق ۱۴ روز انتخاب شده است.
وی افزود: برای کاهش مراجعه حضوری داوطلبین نرم افزاری طراحی شده که از طریق موبایل یا کامپیوتر وضعیت خود را ثبت میکنند و همکاران ما در مرکز به صورت لحظهای به بررسی موضوع میپردازند و در صورت لزوم اقدام متناسب را انجام میدهند.
مدیر پروژه واکسن ایرانی فخرا ضمن تشکر از همراهی ملت ایران که با استقبال کم نظیر خود از شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن فخرا موجب دلگرمی گروه فخرا شدند، از پشتیبانی و حمایتهای همه ارکان وزارت دفاع، امیر حاتمی، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکر و بیان کرد: از شرکتهای دانش بنیان کشور که در کمک به این پروژه و بومی سازی تجهیزات و مواد مورد نیاز نقش ویژهای داشته و ما را یاری میکنند قدردانی میکنم.
وی ادامه داد: تشکر ویژه از خانوادههای معزز و محترم شهدای هستهای پرافتخار کشور را داریم. کسانی که در ادامه راه شهدا با حضور در این مجلس یاور محققین این عرصه شدند و در شروع فاز یک با تزریق به فرزند شهید فخری زاده و امروز در شروع فاز دوم با تزریق به همسر شهید رضایی نژاد در آغاز راه واکسن راه شهدا را ادامه دادند.
بیشتر بخوانید
آغاز تزریق واکسن "فخرا" به ۵۰۰ داوطلب تهرانی در فاز دوم + نحوه شرکت در تست انسانی
واکسن کرونای "فخرا"مجوز ورود به فاز دوم تست انسانی را کسب کرد
سردار قاسم تقی زاده، جانشین وزیر دفاع نیز در این مراسم با بیان اینکه پیرو تدابیر وزیر دفاع قرار است در کنار توجه به تکنولوژیهای بالا و برتر در زمینه صنایع موشکی و نظامی، به مسائل پزشکی نیز توجه داشته باشیم، گفت: بیمارستان چمران به عنوان ۱۰ بیمارستان برتر کشور شناخته شده است.
وی افزود: اعتقاد ما این است که از لحاظ تکنولوژی که در ساخت موشکهای نقطه زن و ماهوارهها و شناورهای جنگی داریم، از تکنولوژیهای ساخت غرب به نحوی برتری داشته باشیم و با این رویکرد توانستیم بسیاری از تجهیزات خود را به این نحو بسازیم. ما توانستیم در صنایع هوایی با ساخت جنگندههای آموزشی به برتریهایی نسبت به غرب پیدا کنیم که همه این تجهیزات تولید داخل هستند.
سردار تقیزاده ادامه داد: در زمینه واکسن کرونا نیز یکی از بزرگترین افتخارات کشور این است که در زمان حیات شهید فخری زاده، تیم عالم و دانشمندی تشکیل شد و این تیم در زمان حاضر نیز پشتیبانی میشود و یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ساخت واکسن کرونا همتراز با واکسنهای سایر کشورهای دنیاست و این واوسن برتریهایی نیز نسبت به سایر واکسنها دارد، زیرا مواد اولیه این واکسن نیز بومی است و پس از رفع نیاز داخل، زمینه صادرات ان نیز فراهم خواهد شد.