به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ در موضوع حذف فیلترینگ و رفع محدودیتهای فعالیت برخی از برنامههای کاربردی کاربران فضای مجازی مباحث زیادی تا کنون مطرح شده و البته نتیجه مشخصی هم از سوی مسئولین مربوطه ارائه نشده است.
زمان فیلتر برنامهای مثل تلگرام برخی از افراد در رأس مسئولیت قرار داشتند و با توجه به شرایطی که مشاهده میکردند تصمیم بر ایجاد محدودیت در دسترسی کاربران فضای مجازی به این برنامه پر مخاطب شدند.
از جمله افرادی که میتوان به نقش تصمیم گیری آنها در فیلتر اپلیکیشن پر طرفدار تلگرام اشاره کرد اشخاصی چون شخص حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، صادق لاریجانی رئیس وقت قوه قضائیه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، سید عباس صالحی وزیر ارشاد و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند.
افراد فوق به زعم شرایطی که سایر شبکههای اجتماعی در آن روزها داشتند و سوء استفاده برخی از معاندین از بستر بی در و پیکر فضای مجازی در ایران به دور از نظارت مسئولان مربوطه، به یکباره آقایان مسئول را به پاک کردن صورت مسئله واداشت تا به جای تلاش برای فرهنگ سازی در خصوص فعالیت افراد شبکههای اجتماعی و برخورد با عوامل متخلف دسترسی افرادی که کار و درآمد زندگیشان از طریق این شبکهها تامین میشد را با مشکلات متعددی روبرو کنند.
آن روزها نه خبری از حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در میان مسئولانی که نام آنها برده شد بود و نه دستوری از سمت وی برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام صادر شده بود.
طی روزهای اخیر که نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری تبلیغات خود را آغاز کردهاند، برخی از کاندیداهای داوطلب با مطرح کردن موضوعاتی چون فیلترینگ دو اپلیکیشن تلگرام و توییتر و ارتباط دادن آن به شخص حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، سعی در تخریب این نامزد انتخابات دارند.
علی رغم فیلتر بودن دو پیامرسان خارجی و غیر بومی تلگرام و توییتر در ایران اغلب مسئولان دولت از این دو شبکه مجازی دور نماندهاند و فعالیت خود را با وجود محدودیتهای ایجاد شده، ادامه دادهاند.
به عنوان مثال چندی پیش محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوی اطلاعات در صفحه رسمی خود در اینستاگرام نوشت: در حاشیه همایش امروز شیراز یکی از جوانان سوالی پرسید، اینکه چرا وقتی توئیتر در ایران فیلتر است، شما خلاف قانون عمل میکنید و در آن فعالیت میکنید؟
در پاسخ آن جوان عزیز پاسخ دادم که اطلاق خلاف قانون برای عضویت در توئیتر صحیح نیست، چرا که کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه یا مقام قضایی حکم کلی برای منع دسترسی برای مردم صادر نکردهاند، بلکه فعالیت توئیتر در ایران را منع کردهاند، چه بسا صدور حکم کلی برای ممنوعیت همه شهروندان در شان مجلس است؛ بنابراین فعالیت در توئیتر خلاف قانون نیست.
فعالیت اغلب مسئولان دولتی در تلگرام و توییتر به گفته آذری جهرمی وزیر ارتباطات خلاف قوانین فعلی نیست و البته این نکته را هم بدانید که عرضه و فروش فیلترشکن های مختلف توسط این وزارتخانه به مردم و کسب درآمد قابل توجه از این راه هم موضوع ساده و پیش پا افتادهای نیست و نمیتوان به سادگی از کنارش عبور کرد.
صدیقی واریز می شود و زاکانی هم بذای حساب سویس ش نیاز داشت هرکسی که فیلتر مطبع این ها بود هرکی که بود