به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آمار دولتی هند، حدود ۴۰ هزار مسلمان روهینگیا که برای نجات جان خود از میانمار به هند پناه بردهاند، در مناطق مختلف این کشور از جمله دهلی نو، جامو و کشمیر و حیدرآباد زندگی میکنند.
بیشتر این افراد (حدود ۱۰ هزار نفر) در اردوگاههای مهاجران در جامو و کشمیر متمرکز هستند.
نشریه "هندوستان تایمز" به نقل از یک مقام پلیس این کشور نوشت: آتش سوزی حدود ساعت ۲۳: ۳۰ دقیقه شنبه شب اتفاق افتاد و ۵۵ چادر کاملا در آتش سوختند.
هیچ تلفات و جراحت شدید در میان مسلمانان ساکن در این اردوگاه گزارش نشده است. این دومین آتش سوزی بزرگ در این ارودگاه از سال ۲۰۱۸ تاکنون است.
اداره آتش نشانی دهلی نو گفت: ۱۵ خودرو اطفاء حریق به منطقه اعزام شدند و آتش نشانان پس از ۶ ساعت تلاش توانستند آتش را خاموش کنند.
صوفیه خاتون که به همراه مادر و تنها فرزندش در این اردوگاه زندگی میکرد گفت: آتش سوزی در چادری اتفاق افتاد که در آن کسی حضور نداشت. ما به سرعت از اردوگاه خارج شدیم، اما آتش همه چیز را نابود کرد و ما حتی یک روپیه (پل ملی هند) برای تامین نیازهای روزمره خود نداریم.
درحالی که پلیس مشغول بررسی دلیل این آتش سوزی است، تعدادی از مسلمانان روهینگیا ادعا کردهاند این آتش سوزی عمدی بوده است.
محمد فاروق یکی دیگر از ساکنین این اردوگاه گفت: آتش از چادری شروع شده که در آن هیچ سیم برقی نبوده و کسی در آن زندگی نمیکرده است. افراد وابسته به گروههای تندرو هندو پیش از این نیز در این اردوگاه دست به اقدامات خرابکارانه زده بودند.
گروههای هندوی تندرو که از حزب حاکم باهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) حمایت میکنند، خواهان اخراج مسلمانان روهینگیا از هند هستند و ادعا میکنند آنها یک تهدید برای این کشور محسوب میشوند و به دنبال تصاحب زمین در هند میباشند.
هند که کنوانسیون مهاجرت سازمان ملل را امضا نکرده است در ماه مارس سال جاری بیش از ۲۲۰ پناهجوی روهینگیا را بازداشت کرد.
این کشور در سال ۲۰۱۸ نیز ۲۳۰ نفر از پناه جویان روهینگیا را بازداشت و آنها را به میانمار تحویل داد. اگرچه حدود ۱۴ هزار روهینگیایی مورد حمایت سازمان ملل متحد هستند، با این حال دولت هند آنها را به عنوان پناهنده به رسمیت نمیشناسد.
دولت هند اعلام کرده است که قصد دارد مسلمانان روهینگیا را به میانمار اخراج کند. گروههای حقوق بشر اخطار دادهاند اخراج این گروه از مسلمانان روهینگیا جان آنها را به خطر میاندازد. میانمار هم اکنون با یک بحران جدید یعنی کودتای نظامی مواجه است. ارتش این کشور چندین هزار مسلمان روهینگیا را به قتل رسانده است.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و لذا این مردمان از تبعیضهایی که علیهشان روا میرود در رنج هستند. دولت میانمار که در کنترل مقامات نظامی است با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی.
علاوه بر هند، هزاران مسلمان روهینگیایی برای نجات جان خود به سایر کشورهای منطقه از جمله بنگلادش و مالزی پناه بردهاند.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شدهاند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی میکردند.
هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاههای مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونتها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمدهاند.