علی بهادری جهرمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مناظرات انتخاباتی، اظهار کرد: مناظرات انتخاباتی یکی از دهها مدل فعالیت و تبلیغات انتخاباتی است که میتواند ما را در جهت شناخت بهتر کاندیداها کمک کند.
وی افزود: البته به نظر من مناظره بهترین ملاک شناخت نامزدها نیست؛ مناظره یکی از ملاکهاست که ما را در جهت شناخت واقعیتر از روحیات، منش و خُلق افراد کمک میکند؛ و در خصوص برنامهها، توانمندی مدیریتی، اجرایی و سوابق عملکردی قطعاً مناظره به تنهایی راهکار نیست.
این حقوقدان بیان کرد: با توجه به فضاسازی انتخاباتی که با این مناظرهها ایجاد میشود، طبیعتاً موجب ایجاد شور و شوق و اشتیاق انتخاباتی میشود. البته از این جهت شاید بهتر باشد مناظرات دو به دو برگزار شود، اما طبیعی است زمانی که تعداد کاندیداها زیاد است، نمیتوان انتظار داشت رسانه ملی مناظره دو به دو داشته باشد مگر برای برخی از نامزدها که اقبال از آنها بیشتر است.
بهادری جهرمی ادامه داد: به نظر من یکی از عبارتهای طلایی آقای رییسی در مناظرات این بود که فرمودند «اگر با توهین و تخریب به من مشکل مردم حل میشود، اشکال ندارد؛ به من توهین کنید»، چون برخی از نامزدها فقط و فقط کارشان توهین و تخریب آقای رییسی بود و انگار هیچ برنامه و آوردهای نداشتند. حتی یکی از کاندیداهای محترم به گونهای در مناظرات حاضر شد که گویی خبرنگار است و از آقای رییسی سوال میپرسید.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه یادآور شد: شما نیامدید از دیگران سوال بپرسید، شما آمدهاید که برنامههای خود را ارائه دهید و پاسخ دهنده به سوالات باشید.
وی تأکید کرد: مردم باید دقت داشته باشند که شخصی را انتخاب نکنند که در مسند ریاست جمهور بنشیند و پرسشگری کند. رییس جمهور باید اقدام کند و پاسخگو باشد.
یهادری جهرمی اظهار کرد: همه نظرسنجیها نشان داده که آیتالله رییسی با اختلاف فاحشی نسبت به سایر کاندیداها رأی اول را در کشور دارند و اقبال عمومی نسبت به ایشان بالاست. طبیعتاً برخی که حاصل بیصداقتی و نامارآمدی خود را میبینند بر آشغته میشوند و انسان برآشفته به جز توهین و تخریب کار دیگری ازش برنمیاد.
این حقوقدان افزود: طبیعتاً آقای رییسی به درستی فرمودند که «شما بیش از آن که از من ناراحت باشید، از مردم ناراحت هستید که سراغ شخص دیگری آمدند».
وی با بیان اینکه مناظره یکی از معیارهای شناخت بود نه اصلیترین معیار شناخت، گفت: از آنجایی که مردم کاندیداها را میشناختند عملکرد آنها را در نظر گرفتند و هم پیش از شروع مناظرات و هم پس از برگزاری مناظرات در همه نظرسنجیها بدون استثنا آقای رییسی در صدر آرای عمومی قرار دارد و مناظرات نیز نغییر خاصی در این وضعیت ایجاد نکرده است.
بهادری جهرمی در پایان خاطر نشان کرد: مردم نامزدها را خارج از مناظره شناختند. البته شاید معدود افرادی از خارج کاندیداها را نمیشناختند و با مناظرات شناختشان نسبت به این اشخاص بیشتر شد و آرای آنها کاهش یا افزایش جزئی پیدا کرد. مردم تصمیمشان را خارج از مناظره گرفتند و بخشی از تصمیمات به واسطه مناظرات تغییر یافته است.