کد خبر:۹۴۲۰۴۷
اسماعیلی در نشست خبری:

حکم عیسی شریفی در دیوان عالی کشور هم تائید شده است / برخی در پرونده فایل صوتی ظریف ممنوع‌الخروج شده‌اند

چهل و پنجمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چهل و پنجمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه امروز (سه‌شنبه بیست و پنجم خرداد ماه) به صورت آنلاین برگزار شد.

سخنگوی قوه قضائیه ضمن عرض تبریک به مناسبت دهه کرامت بیان کرد: میلاد امام رئوف خود امام رضا را تبریک می‌گویم.

وی ادامه داد: دهه کرامت یادآور علایق برخواسته از مهر یک خواهر به مقام شامخ و معنوی است.

اسماعیلی با اشاره به انتخابات گفت: انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره‌ای مجلس، خبرگان و شورا‌های اسلامی شهر و روستا را پیش رو داریم، انتخابات یعنی انجام تکلیف، احقاق حق و ستاندن حق خویش عدم حضور در انتخابات خواست دشمن و زیان و خسارت محض است، اما مردم انقلابی ایران در حساس‌ترین زمان‌ها نشان دادند که در نا امید کردن دشمن حماسه سازند.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: ایرانیان در نا امید ساختن دشمنان نظام ید طولانی دارند و انشالله در جمعه این هفته مردم ما با حضور حماسی خویش حماسه می‌آفرینند و دشمنان را نا امید می‌کنند.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند آن‌هایی که نفوذ کلام دارند مردم را دعوت کنند ودعوت به حضور وظیفه همگانی است و بنده هم به نوبه خود و به عنوان یک شهروند و به عنوان فردی که ممکن است برخی به کلام بنده اعتماد داشته باشند مصرانه از تمامی شهروندان دعوت میکنم که حتما در انتخابات جمعه ۲۸ خرداد ماه حضور داشته باشند.

اسماعیلی با اشاره به هفته قوه قضائیه بیان کرد: یاد و خاطره شهید مظلوم آیت الله بهشتی معمار دستگاه قضا جمهوری اسلامی ایران و نظام حکمرانی اسلامی و یاد یاران شاید ایشان و همه شهیدان قوه قضائیه و انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم را گرامی میداریم.

وی ادامه داد: این هفته را به همه خانواده قوه قضائیه تبریک می‌گویم و از زحمات تمامی آن‌ها قدردانی میکنم همکارانی که در دوره تحول با مجاهدت خویش تحولی اساسی را به نفع مردم رقم زدند.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به عملکرد شورا‌های حل اختلاف بیان کرد: به همکاران خود در این واحد خسته نباشید می‌گویم آن‌ها در سال ۱۳۹۹ حدود ۴ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۱۸۳ پرونده رسیدگی کردند و این نصاب با رشد ۱۶ درصدی مواجه بوده است.

اسماعیلی تصریح کرد: مهم‌تر از تعداد رسیدگی‌ها این است که در سال گذشته با وساطت همکارانمان قریب به ۱ میلیون پرونده منتهی به صلح و سازش شده است و از مجموعه این پرونده‌ها حدود ۳۱ و نیم درصد به سازش ختم شده و نسبت به سال گذشته صلح و سازش ۲ و نیم درصد افزایش یافته است.

وی افزود: همکاران ما در شورا‌های حل اختلاف تلاش کردند، دغدغه پرسنل را برطرف کنند و قدم‌هایی در جهت نظام بهبود پرداخت پاداش انجام شد و شاهد بودیم پاداش شورا‌های حل اختلاف رشد ۲ و نیم برابری داشت یعنی از متوسط ۶۰۰ هزار تومان در هر ماه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه ارتقا یافت. این هزینه پاداش شاید فقط هزینه پرداخت ایاب و ذهاب آن‌ها بوده است و این رقم در مقابل تلاش آن‌ها بسیار اندک است.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به پوشش تامین اجتماعی کارکنان شورای حل اختلاف گفت: برای ۱۳ هزار نفر آن‌ها پوشش تامین اجتماعی برقرار شد و ۷ هزار نفر از پرسنل تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند و تدوین قانون جدید شورای حل اختلاف از جمله اقدامات مناسبی بود که انجام دادیم و این قانون به دولت ارسال شد و به مجلس رفت وبه تصویب رسید و شورای نگهبان به برخی موارد ایراد گرفت و مجلس و قوه قضائیه این ایرادات را مرتفع کرد و امیدواریم تایید شود.

اسماعیلی تصریح کرد: در این قانون شورا‌های حل اختلاف باید به صلح و سازش بپردازند و تعیین تکلیف پرسنل شورا‌های حل اختلاف در این قانون پیش بینی شده و درآمد‌های آن‌ها از محل خود شورا‌های حل اختلاف است و با تصویب قانون پرسنل شورا‌های حل اختلاف وضعیت شفافی خواهند داشت.

وی با اشاره به حوزه معاونت اجتماعی اظهار کرد: از مهمترین ویژگی‌های این معاونت مردم محور بودن او است پیشگیری از وقوع جرم وظیفه همه مردم و دستگاه‌ها است و این معاونت سعی کرده با همکاری مردم قدم‌های موثری بردارد.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: مردم به عنوان همکاران این معاونت در سامانه سجام در سال گذشته ۶۱ هزار و ۷۲۲ گزارش را به ثبت رساندند و این گزارشات مردمی پیگیری شد علاوه بر آن هزار و ۷۰۰ هسته تخصصی ارتباط مردمی ساماندهی شد و توسط این همکاران ۳۷۵ نهاد مردمی جذب همکاری با معاونت امور اجتماعی شدند و برای ۳۹ هزار نفر از اعضا سمن‌ها بانک اطلاعاتی تشکیل شد و دین معاونت ۱۲۷ هزار و ۱۴۱ نفر را به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم ساماندهی کرده است تا با اتکا به مردم کار کند.

اسماعیلی گفت: استقرار بیش از هزار مشاور در دادگاه‌های اطفال صورت گرفته که آن‌ها بیش از هزار مشاوره به قضات داده اند و صلح و سازش و بازگشت مجدد به زندگی در ارتباط با ۴۱۱ زوج طلاق گرفته و ازدواج مجدد آن‌ها به یکدیگر صورت گرفت.

وی در ارتباط با پرونده اطفال گغت: ۵۸۸ پرونده اطفال به صلح و سازش رسید و میانجیگری منتهی به توافق در ۲ هزار و ۹۳۷ پرونده صورت گرفت و از اقدامات دیگر ایجاد ۱۸۹ مراکز ملاقات فرزندان طلاق بود و ۳۸ هزار و ۴۳۵ ملاقات فرزندان طلاق در محیط امن انجام شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره برخورد با مفاسد اقتصادی و آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده‌ها گفت: بار‌ها گفته ام رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی اولویت ما است و تا زمانی که مفاسد باشد حتما امر رسیدگی را ادامه می‌دهیم هیچ تغییری در روند رسیدگی‌ها انجام نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به این واحد‌ها گفت: سبلان پارچه اردبیل، شیر وارنا ورامین، آلومینیوم پارس ساوه، ایران ترانسفو، شرکت سیلندر امید فردا گیلان، کشتارگاه مرغ مانشت، کلوچه شاداب مهر از جمله این واحد‌ها بودند.

وی ادامه داد: در سفر به استان فارس از برخی از واحد‌ها بازدید شد و این‌ها واحد‌هایی هستند که از طریق بانک‌های طلبکار تعطیل شدند و ریاست قوه قضاییه دستور داد این واحد‌ها بازرسی شدند.

وی در پاسخ به سوالی درباره حکم پرونده ۱۱ متخلف بانک مرکزی و شهرداری سابق اظهار کرد: من درباره تمام این ۱۱ نفر توضیح دادم که قوه قضاییه برای آن‌ها اقدامات خوبی انجام داده و برخی از محکومین آن‌ها در زندان هستند و مطالبات بانک‌ها وصول شده است در مجموع با پیگیری قوه قضائیه بالغ به ۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک‌ها وصول شده قوه قضائیه بیکارننشسته و گفتم این‌ها اقداماتی است که توسط قوه قضائیه انجام گرفته است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در بسیاری از موارد بعد از تشکیل پرونده تعاملات خوبی بین ما و بانک‌ها وجود دارد.

حکم عیسی شریفی در دیوان عالی کشور تایید شده، نمیدانم چرا برخی در مناظرات بی خبر هستند

اسماعیلی درباره پرونده عیسی شریفی گفت: این پرونده رسیدگی شده و حکم در دیوان عالی کشور تایید شده و تعجب می‌کنم بعد از این اطلاع رسانی‌ها چرا افراد در مناظرات نسبت به این رسیدگی‌های انجام شده بی خبر هستند.

صدور قرار تامین و ممنوع الخروجی برای متهمان پرونده فایل صوتی ظریف

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده فایل صوتی ظریف گفت: پرونده تشکیل شده و افراد متعدد این پرونده به عنوان مطلع تحقیق شده و آن‌هایی که متهم بودند ممنوع از خروج شدند و برای برخی قرار تامین صادر شده و تحقیقات در ارتباط با این موضوع درحال انجام است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره رای دیوان عالی کشور و وقف جنگل‌های آق مشهد گفت: این پرونده رسیدگی شده بود و با گزارش رئیس دادگستری اعاده ماده ۴۷۷ شد و رای موقوفه بودن این جنگل نقض شد و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شد و هنوز رای ابلاغ نشده است.

اسماعیلی درباره پرونده تعاونی فرشتگان گفت: این پرونده کثیر الشاکی است و به شعبه ویژه رسیدگی اخلال در نظام اقتصادی ارسال شده و خوشبختانه به موازات کار قضایی سعی می‌کنیم اموال را شناسایی کنیم و استرداد طلب طلبکاران را انجام دهیم و بانک مرکزی همکاری‌های خوبی داشته و خط اعتباری ۵ هزار میلیارد تومانی تخصیص داده است و از محل این خط اعتباری تسویه مطالبات طلبکاران انجام شده و تقریبا ۱۹۰ مورد از طلبکاران بزرگ باقی مانده و نسبت به تسویه مطالبات این افراد اقدام می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده هواپیمای اوکراینی و اظهارات دولت اوکراین مبنی بر اینکه قرار شده پس از محاکمه غرامت به خانواده‌ها پرداخته شود گفت:در ارتباط با این پرونده و آنچه از سوی دولت مردان اوکراین اعلام شد باید بگویم مرجع صالح برای رسیدگی به این موضوع مراجع قضایی ایران هستند و این مرجع سازمان قضایی نیرو‌های مسلح است.

اسماعیلی ادامه داد: بررسی‌های دقیق و همه جانبه انجام شده و با کیفرخواست به دادگاه ارسال شده و جلسات دادگاه برگزار خواهد شد اینکه کشوری دیگری اظهار نظر کند پسندیده نیست، اما پرداخت غرامت که زودتر از دادگاه انجام می‌شود حاکی از خوبی نظام قضایی ما است ما قبل از صدور حکم دادگاه سعی می‌کنیم طلب‌ها را پرداخت کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: صد در صد غرامت به این افراد پرداخت خواهد شد و اینکه قبل از صدور رای غرامت می‌دهیم امتیاز و ارزش است و توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود.

وی درباره منع انتخابات شهروندان ایرانی که در کانادا حضور دارند گفت:این مایه تاسف است که همکاران عزیز ایرانی مقیم کانادا که حدود ۵۰۰ هزار واحد شرایط هستند را از حق طبیعی خود محروم می‌کنند و آن‌ها را مواجه با زحمت می‌کنند اقدامی غیر اخلاقی است و امیدواریم همکاران ما در وزارت امور خارجه پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار